reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej Malina
No kurcze j atez nic o zadnej zdradzie nie wiem...

Zjadłam sznytek 5 i lece robic obiad. Mamy obiecany spacer, wiec w moim interesie, zeby szybko zjesc, wyrobic sie i razem wyjsc.
ani mi nic o zdradzie nie wiadomo :no::no::no::no:

Cos o mnie?

Siedze sama w domku, bez znajomych, wszystkich zostawilam w starym miescie aby zamieszkac z ukochanym i teraz mam :|

jestem matka dopiero od kilku tygodni a juz mam dosc :(
dlatego tu jestem, pocieszyc sie i kogos. mam dobre poczucie humoru ale ze wzgledu na brak kontaktow z ludzmi - przestalam sie usmiechac :( moze jakas deprecha? :crazy:
kochana to dobrze trafiłas :tak::tak::tak:
u nas zaczniesz sie usmiechac od nowa ystarczy ze poczytasz troche tekstow lunki malinki lub jej julki, od razu usmiech powróci :tak::tak::tak:
a jak juz do nas zawitałas to juz raczej nie odejdziesz:no::no::no:
to uzaleznia:tak::tak::tak::tak::tak:
trzymaj sie kochan na tej obczyznie
a moze masz depresje poporodowa??
nie przejmuj sie kochaniutka, narazie jestes zmeczona porodem, i tym wszystkim dookola, tym ze musisz wstawac kilka razy w nocy, a czasem trafiaja sie i noce wogole nie przespane, ale gwarantue ci ze niedlugo odzyjesz :tak::tak::tak::tak::tak:
kochana nie tak dawno urodziłaś to hormony tez jeszcze swoje robią:tak:
ja tez zamieszkałam w szczecinie bez żadnych znajomych i początki były ciężkie a teraz jest git mam 3 dzieciaczków wiec na nude nie mam sie co skarżyć mam bb i kochane moje psiapsióły one zawsze humor poprawią wygada się człowiek i od razu lepiej mam kochanego faceta u boku który jest mi przyjacielem no jakby nie patrzyc jestem szczęściara mi dużo dało tez to ze poszłam do pracy spzątam sobie codziennie po 3 godzinki i w weekendy może i ciężko ale wyszłam z domu do ludzi mam z kim pogaać wyrwałam się z domu a moje kochanie dzielnie mnie pod moja nieobecność zastępuje:tak:
a właśnie ewelinka skoro twój nie pracuje i sie nie bardzo do pracy kwapi to może zostaw mu maego w domu a ty idź do pracy?????zobaczy ile jesyt roboty w domu jak cienbie nie bedzie?????
a z ta praca dobry pomysł jest :tak::tak::tak::tak:
zastanow sie powanie :tak::tak::tak::tak:
to prawda...
Faceci niekiedy (!) nie doceniaja tego co my dla nich i dzieci robimy. Nie to ze wypominam swojemu facetowi czy dziecku co dla nich robie.
Rodzimy dzieci a pozniej jestesmy brzydkie (co dla niektorych, prawda?), wychowujemy je i przez to nie kazdego dnia chce nam sie stroic (przez co nie jestesmy atrakcyjne dla facetow) etc
wystrczy przejrzec fora, dlaczego faceci zdradzaja swoje kobiety. Nie kazdy jest taki i cale szczescie, ale ci co zdradzaja, powinni dostac po dupie.
Posiedzieliby z dzieckiem caly tydzien bez nikogo w domu i ciekawe jakby sie czuli.. Ponioslo mnie... Moglabym tak pisac i pisac
kochana to jest tematrzeka i rozprawiac o nim mozna by bez konca :tak::tak::tak:
ale po co psuc sobie nerwy i chumorek:confused::confused::confused::confused:
Franceska, ale po co tak pisac i pisać i się przy tym dołować. Wygadać się-rzecz święta, ale kobieto znajdz kilka pozytywów i już będzie lżej i milej. Facet dobry czy nie dobry, jak nie dobry to niechh cgociaz w łóżku se spisze, dziecko zdrowe czy nie zdrowe? jak nie zdrowe, to masz dla kogo więcej czasu poswiecac i juz ci zadne baby do towarzystwa tam nie sapotrzebne, dom masz, czy nie masz? jak nie masz, to ci zazdroszcze, bo przez moj sufit gwiazd nie widac!
ja niestety tez gwiazd nie widzę :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D

Ja nie wiem ale moj maly nie chce sie przestawic na 1 drzemke --spal dzisiaj 2 godziny 12:30-14:30 i ryczał ciagle...Nie umie spac wiecej niz 1,5-2h zeby sie wyspac a ja juz sil nie mam.
dobre :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
kobieto tak jak powiedziala malinka to jescze wina hormonow no i slowa luny tez swieta prawda - nie zalamuj sioe tutaj... zreszta z nami nie bedziez miala na to czasu :-D:-D:-D

biedna Oliwka :-:)-:)-:)-:)-(

a u nas z Sewkiem gorzej :-( ledwo mowi borok moj :-:)-:)-:)-(
jutro kontola i pewnie znow beda zastrzyki :no::wściekła/y:
usciskaj malutkiego mocno, i zdrowieje niech tam :tak::tak::tak::tak:
trzymam kciuki oby juz jutro byl zdrowy :tak::tak::tak::tak:
nie mam wlasnie- przejde sie jutro do lekarza i zobaczymy co mi powie- bo jakis dziwny ten kasel mam nie wiem czy to od gardła czy od oskrzeli...:baffled:

a M wysłałam po cistka dosklepu i wrócil po 3 godzinach bo zkolega sobie browary pod klatką pił:wściekła/y::wściekła/y:

a co myslicie o tym?
Baby boo TITANIUM baby wielofunkcyjny PROMOCJA (717964845) - Aukcje internetowe Allegro

tyle ze 3 kola... a ja jakos mam sceptyczne podejscie do 3kolowców...
wogóle to wydaje m isie ze te koło przednie jakos za bardzo do przodu odstaje:baffled:
ja trzykolowcom nie ufam :no::no::no::no::no::no:
wiesz co jakby sie troszkę zmniejszyła ale teraz zrobił sie ten obrzek ciemniejszy,jakby ciemny róż :tak::tak::tak::tak::tak:
tak jak mówiłas dałam jej ten zyrtex i na noc dałam jeszcze jedną dawkę wapna :tak::tak::tak::tak:

boję sie tylko co zobaczę rano,oby nie było wielkiej bańki :no::no::no:
a moze zimny okład???:confused::confused::confused::confused:
alez masz wybor kochana:tak::tak::tak::tak:

Jestem wreszcie;-) Witam wszystkich. Wczoraj nie mieliśmy netu chwilami. Biegałam z Mamą cały dzień żeby wszystkie sprawy pozałatwiać. M.in. rente dla Brata. No i wczorajj miał komis z angielskiego i nie zaliczyli mu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Byłam z Zuzia wczoraj u lekarza. Powiedział że sa małe szmery nad oskrzelami i gardło zainfekowane-kazał na razie ambroksol i clemastin dawać i jutro do kontroli. Ale już wczoraj nie wymiotowala i dziś też nie tylko nie chce jeść za bardzo.:no:
Jutro jadę z Zuzia na rehabilitacje więc z rana mnie nie będzie ale wieczorkiem na pewno zajrzę:tak:
Jeszcze mam pytanie czy spotkała sie któraś z Was z taka sytuacja: mój Tata zmarł zostawił po sobie trochę kredytów i teraz nie wiem czy Mama musi je spłacać? Ktoś mi mówił że musi zrzec się spadku i będzie git?:baffled::confused:
ja niestety na takich rzeczach sie nie znam :no::no::no::no::no:

volant 3 jest fajny :tak::tak::tak::tak:

reklama
no ju zjuz niestety:-(
boje sie porodu jak cholera:-(

poza tym pokój stoi w miejscu bo durna wersalka stara stoi:wściekła/y:
kochana nie ma sie niczego bać :tak::tak::tak::tak::tak:
to jest cos najpiekniejszego co moze wogole przezyc czlowiek :tak::tak::tak::tak::tak:
uszy do gory, bol szybko przejdzie i o nim zapomnisz jak zobaczysz malenstwo:tak: :tak::tak::tak:
Dowikluś ty uważaj bo ci kiedyś dominik powie jak julka dzisiaj mojemu tacie :dziadziuś od 21.30 próbuje zagonić julkę do mycia prosi namawia nakazuje(hi hi mój tata i nakazywanie)w końcu julka mu odpaliła"dziadziu wyluzuj bo się nadełeś jak balon są wakacje mamy nie ma możemy impre zrobić":szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D
ach ta twoja julka, niesamowita :tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

czesc laski
wpadłam sie przywitac
pozyczylam od siory jarty wiec dzis i jutro bede i czekam na doladowanie plusa i wtedy juz bede normlanie.
w poniedzilek zaliczylam kilka ladnych godzin przy zelazku i jeszcze nie koniec,
wczoiraj przyjechala siora i bylsmy najpierw u mojej kolezanki,potem u ciotki i na koncu na zakupach.i caly dzien w podrozy.dzis jak wyjechalsmy o 13 z domu to po drodze pare spraw do zalatwoienia i do kolezanki i po 20 dopiwro wrocilysmy

wykupila recepte na leki na zyly:-)jestem biednijesza o 85zl pplus 200zl wydane w biedrob=nce na wikesze zakupy(ale na jakis miesiac z glowy):-)

dzis upal taki ze maskara.tearz jest 17stopni za oknem w dodatku u mnie zawsze chlodniej od rzeki.az dziw ze o tej porze roku takie zimne noce.

WEronika bnadal bez pieluchy:-)tzn miala dzis na droge tetrowa to troche zasikala,pozniej u kolezanki lazila w majtkach i slysze ze wola mamo tak placzliwe,patrze a mokre majtki ,ale skarpety suche-zaczy ze tak duzo nie poszlo-posadzilam ja na nicnik i jeszcze zrobila.
jak lata z gola pupa to sama siada,.wydaje mi sie ze jak ma majtli to mysli ze pileucha i daltego sika,ale juz jej przeszkadza,alebo wie ze bede krzyczec i jakos sie wstrzymuje jak czuje ze mokro:-)
kupe wola ladnie:-):-):-):-)

jutro dalsza czesc prasowania,w piatek okna,dywany,firanki itp itp....

to by bylo chyba ma ty;e
kupilam weronice w ciuvcholamnzie 2 pizamki flanelowe po 4zl za komplet:-)troche sprame ale do spania lepsze nie potrzebne:-):-)
i kilka podkoszulek po 1zl:-)
Medea sa u nas body takie male i spodenki i koszulki tez po 1zl za sztuke wiec jakbys chciala to mow.

ide troche ponadrabiac ale nie obiecuje ze wszytsko przeczytram
nadawali na wieczor burze ale jeszcze nie ma.i mam nadzieje ze nie dojda
witam i ciebie , co noego????
hej anabubka:happy:
dowikluś mój tata dzwoni i mówi mycha jak ty te żywioły ogarniasz????:szok::szok:oni są niesamowici a ich teksty:szok::szok::szok::szok:zrobili dziadkowi siary troszku dziadzi chciał się pochwalić wnukami poszedł z julą do piaskownicy sąsiadki podziwiają i jedna miała psa i pies siku zrobił koło piaskownicy a julka babce wykład strzeliła że tak nie wolno że pies nie nauczony bo pies a pani fuj ale wstyd chodź diadziu idziemy bo tu zero kulutry:szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:mój tata mówi że myślał że się pod ziemie zapadnie(no ale dziecko rację miało) a i drugi raz adam dziadkowi wstydu narobił prawdomównością w sklepie bo pani źle wydała resztę ale o 30 gr dziadek skwitował po odejściu od kasy a nie zbiednieję adam podłapał zapytał co się stało dziadek powiedział że pani się pomyliła i za mało wydała ale tylko 30 gr a adam poszedł i się upomniał:szok::-D:-D:-Doj długo ich dziadzio nie zabierze na wolne:rofl2:
ja juz wymiękam z tych twoich pociech :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
wygdani jak mamuska, nie ma co :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ciekawe co z nich wyrosnie :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
pewnie dwie male malinki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a ja dzis w bardzo złym i ponurym chymorze :no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry:

a ja dzis spać nie mogę od 5.30,M spi,dziecko śpi a ja dupa.strsuję sie tym zdejmowaniem szwów.

budziłam sie kilka razy w nocy,i małym swiatełkiem z koórki zagladałm do Oliwki jak wyglada jej oko no ale juz lepiej,opuchlizna jka na razie się zmniejszyła.

Dowikluś ty uważaj bo ci kiedyś dominik powie jak julka dzisiaj mojemu tacie :dziadziuś od 21.30 próbuje zagonić julkę do mycia prosi namawia nakazuje(hi hi mój tata i nakazywanie)w końcu julka mu odpaliła"dziadziu wyluzuj bo się nadełeś jak balon są wakacje mamy nie ma możemy impre zrobić":szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale się uśmiałam :-D:-D:-D

dowikluś mój tata dzwoni i mówi mycha jak ty te żywioły ogarniasz????:szok::szok:oni są niesamowici a ich teksty:szok::szok::szok::szok:zrobili dziadkowi siary troszku dziadzi chciał się pochwalić wnukami poszedł z julą do piaskownicy sąsiadki podziwiają i jedna miała psa i pies siku zrobił koło piaskownicy a julka babce wykład strzeliła że tak nie wolno że pies nie nauczony bo pies a pani fuj ale wstyd chodź diadziu idziemy bo tu zero kulutry:szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:mój tata mówi że myślał że się pod ziemie zapadnie(no ale dziecko rację miało) a i drugi raz adam dziadkowi wstydu narobił prawdomównością w sklepie bo pani źle wydała resztę ale o 30 gr dziadek skwitował po odejściu od kasy a nie zbiednieję adam podłapał zapytał co się stało dziadek powiedział że pani się pomyliła i za mało wydała ale tylko 30 gr a adam poszedł i się upomniał:szok::-D:-D:-Doj długo ich dziadzio nie zabierze na wolne:rofl2:

Twoje dzieciaki sa boski a ich teksty genialne :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a ja dzis w bardzo złym i ponurym chymorze :no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry:

a co sie stało ????? :baffled:

Klaudia 8 lat i Kacper 5 lat.
Jak Klaudia jest u nas tylko sam bez Kacpra to ładnie się bawią z Oliwka i super się nią zajmuje i nie odczuwam tego,nawet odpoczywam wręcz.a jak sa obydwoje z Kaprem to jest sajgon bo kacper jest strasznie niegrzeczny,niesłucha się,zawsze wymyśla głupie zabawy,bija się,nie moga się zgodzić i dlatego jest tak jak jest.a Oliwka patrzy na to i nasladuje więc jak się w trójkę zbiora razem to jakby tajfun przeszedł.
Wiadomo dziewczynka starsza to tak umie zabawic.
wiki pocieszam się tym aby do niedzieli :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D trzeba zacisnąć zeby i przetrzymac :tak::tak:
No to oby do niedzieli jeszcze 4 dni
kobieto tak jak powiedziala malinka to jescze wina hormonow no i slowa luny tez swieta prawda - nie zalamuj sioe tutaj... zreszta z nami nie bedziez miala na to czasu :-D:-D:-D

biedna Oliwka :-:)-:)-:)-:)-(

a u nas z Sewkiem gorzej :-( ledwo mowi borok moj :-:)-:)-:)-(
jutro kontola i pewnie znow beda zastrzyki :no::wściekła/y:
Zdrówka dla Sewcia:tak:
wpadłam się przywitac kobietki z Wami dawno tu nie zaglądałam ale to nie znaczy ,że o Was nie pamiętam dziękuje Wam za to ,że jesteście ,że się odzywacie gg tel. przepraszam ,że niezawsze odpowiadam.. ale nieraz po prostu nie jestem w stanie :-( zostawiłam coś na T
całuję Was kochane i dziękuję raz jeszcze
Witaj dobrze że wpadłaś
nie mam wlasnie- przejde sie jutro do lekarza i zobaczymy co mi powie- bo jakis dziwny ten kasel mam nie wiem czy to od gardła czy od oskrzeli...:baffled:

a M wysłałam po cistka dosklepu i wrócil po 3 godzinach bo zkolega sobie browary pod klatką pił:wściekła/y::wściekła/y:

a co myslicie o tym?
Baby boo TITANIUM baby wielofunkcyjny PROMOCJA (717964845) - Aukcje internetowe Allegro

tyle ze 3 kola... a ja jakos mam sceptyczne podejscie do 3kolowców...
wogóle to wydaje m isie ze te koło przednie jakos za bardzo do przodu odstaje:baffled:
Moja mama mówi ze nie dobry ten wózek moja bratowa taki ma podobno można niezle dziecko przewrócic w tym
Jestem wreszcie;-) Witam wszystkich. Wczoraj nie mieliśmy netu chwilami. Biegałam z Mamą cały dzień żeby wszystkie sprawy pozałatwiać. M.in. rente dla Brata. No i wczorajj miał komis z angielskiego i nie zaliczyli mu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Byłam z Zuzia wczoraj u lekarza. Powiedział że sa małe szmery nad oskrzelami i gardło zainfekowane-kazał na razie ambroksol i clemastin dawać i jutro do kontroli. Ale już wczoraj nie wymiotowala i dziś też nie tylko nie chce jeść za bardzo.:no:
Jutro jadę z Zuzia na rehabilitacje więc z rana mnie nie będzie ale wieczorkiem na pewno zajrzę:tak:
Jeszcze mam pytanie czy spotkała sie któraś z Was z taka sytuacja: mój Tata zmarł zostawił po sobie trochę kredytów i teraz nie wiem czy Mama musi je spłacać? Ktoś mi mówił że musi zrzec się spadku i będzie git?:baffled::confused:
Zdrówka dla Zuzi
[QUOTE=malinka1;4091718]Dowikluś ty uważaj bo ci kiedyś dominik powie jak julka dzisiaj mojemu tacie :dziadziuś od 21.30 próbuje zagonić julkę do mycia prosi namawia nakazuje(hi hi mój tata i nakazywanie)w końcu julka mu odpaliła"dziadziu wyluzuj bo się nadełeś jak balon są wakacje mamy nie ma możemy impre zrobić":szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D[/QUOTE]
:-D:-D:-D super tekst
ANABUBKA
Ja dzisiaj posciagalam suche pranie ale jakos nie moge go wyprasowac:no:I pewnie znowu bede je przenosic z pokoju do pokoju:-D:-D:-D;-)Az wkoncu sie nad nim zlituje;-):-)albo i nie:-D:-D:-D:-D
Ja mam dzisiaj prasowanie za niedługo sie za nie zabiore:tak:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wtam laski- ja juz po sniadanku-oglądam wózki-kurcze jestem ła ze nie mam tego który mis ie najbardziej podobał:wściekła/y::no::-(

Witam sie i ja nadrobiłam już jeszcze na bok skoczyc musze pije sobie kawusie a dzieci sie bawią ale pasowało by ruszyc 4 litery .ALE MIAŁAM DZISIAJ ZBOCZONY SEN :tak::szok::szok:szkoda gadac bo mozna sie usmiac.
ANABUBA i co z tym lotkiem wygrałas co:??????
AGNES a jak oko Oliwki lepiej juz.

Cześ kobitki,

Podpisuję tylko listę bo czuję , że mi zaraz głowę rozsadzi :no::wściekła/y:

Któraś wie ile paracetamolu można połknąć jak się karmi piersią??:-(

witam się z pracy, trochę poczytałam ale przyznaję się bez bicia że tak trochę po łebkach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a czemu agunia wiki nas zdradziła o czym ja nie wiem:confused::-)
żeby nie było niedomówień i że niby jakieś plotki roznoszę:-D:-D:-D:-Dprzyuważyłam naszą Wiki na innym wątku:-(i dlatego napisałam pytznie czy nas zdradza???;-);-);-);-)

jak ja już znalazłam chwile czasu to zadnej nie ma i nie ma z kim pogadać :-( jak pech to pech :tak::tak::tak::tak:

wczoraj Olike pod okiem ugryzł jakis robal latający czarny,na bank to nie był komar.dzis poszłyśmy do lekarza bo po okiem sliwa,spuchniete jak bania,masakrycznie to wygladało.teraz już troszke lepiej.lekarka dał jakąś maść sterydową niestety i mamy smarować.mam nadzieję ze szybko zejdzie bo Oliwka wyglada jakby jej ktoś z pięści przywalił :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
biedna Oliwecia, mam nadzieję, że dzisiaj już jest lepiej:tak::tak:

jest taka możliwość w ciągu pół roku od śmierci spadkodawcy żeby zrzec się spadku w sądzie (trzeba złożyć wniosek) ale nie wiem czy wystarczy żeby zrzekła się tylko mama bo wtedy wy jako dzieci dziedziczycie tą część, a jak wy się zrzekniecie to z bratem nie ma problemu bo jest kawalerem ale jak Ty to zrobisz to Zuzia jest kolejna do dziedziczenia, tak mi się wydaje, że tak to idzie ale dowiedzcie się dokładnie od fachowca:tak:

malinka te Twoje dzieciaki normalnie są bezbłędne, powaliły mnie na łopatki norrmalnie:-D:-D:-D:-D:-D

idę do rowu alejuż się boję tego co tam zastanę:no:

nie bylo mnie jakis czas wiec moze przeoczylam :zawstydzona/y:

toppi kiedys podawalam linka... aukcja zakonczyla sie juz dawno facet narazie go nie wystawil ale jak juz bedzie blisko terminu to napisze do niego... jak mi sie uda to podam linka:
TopMark Toppi + Gondola + Fotelik 0-13kg - zdjęcia produktu
Fajny wózio a jak wygląda spacerówka?

Ten pierwszy mi się bardziej podoba

Ale masz udane dzieciaczki

kochana nie ma sie niczego bać :tak::tak::tak::tak::tak:
to jest cos najpiekniejszego co moze wogole przezyc czlowiek :tak::tak::tak::tak::tak:
uszy do gory, bol szybko przejdzie i o nim zapomnisz jak zobaczysz malenstwo:tak: :tak::tak::tak:
Ja też tak myśle:tak:

reklama
A teraz się witam. Sebkowi już lepiej więc nie jade do lekarza. Wczoraj wieczorem nie zajrzałam bo m siedział na kompie a pózinej już mi się nie chciało. Piję sobie kawke i się już trochę martwie zimą a konkretnie robotą m w zimie

Do góry