reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

To Twoje ostatnie leniwe tygodnie.
Wykorzystaj je na maxa.:-D:-D:-D:-D
A ja się witam.
W wolnej chwili trochę ponadrabiam.
Tymczasem
Przytoczę Wam moje kochane dzisiejszy dialog z Kubusiem.
ja- idziemy do szkoły
K-nie idę
ja-czemu ??
K-mieszkam w Polsce tak?
ja-tak
K-A w Polsce jest takie prawo ,że można założyc strajk,więc ja strajkuję i nie idę
Ooooooooooo:no:
ja -idziesz i już
K-jest wolnośc słowa i wolnosc wyboru .To demokracja się nazywa wiesz mamuś .
:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Oczy mi wyszły i szczęka mi opadła.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No to mały dał popalić tekstem hehe :tak::tak: nikt mu nie dogada przynajmniej :-D:-D

A jeszcze zapomniałam, chciałabym chwaląc się zakomunikować Wam moje kochane, że nasz klub został właśnie zarejestrowany i Jest pełnoprawnym KLUBEM MIŁOŚNIKÓW TANGANIKI. Kosztowało nas to sporo pracy ale powiodło się i trud został nagrodzony!!!
Moje gratulację :tak::tak::tak:

No i doprosiłam sie o deszcz, w prawdzie jeszcze nie pada, ale widzę tak ciemne i niskie chmury, że to chyba i burza będzie nie zła:tak:

Mała juz któryś dzień z rzedu ma rozwolnienie, ale dzis to masakra, brązowa woda. Na początku myśłałam, że to na zęby, bo trójki sie ruszyły, ale teraz już nie wiem, zawsze było spokojnie po tym względem, jak to u was było> tez tak źle? Powinnam się już martwic tym rozwolnieniem?
A mężo śpi w najlepsze, położyłam się obok i jż zacęło mi isę coś snić, ale przyszła mała i powiedziela ne spi, no i lipa, ne spie:-D
Kuba też miał rozwolnienie ale to na ząbki jak mu szły, zawsze tak ma. A dziewczynki dobrze radzą - jagódki :tak::tak: aż mi się zachciało tak ze śmietaną :-D

witam na nocnym dyzurze jeszcze przed godzina policyjna:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
wyobrazcie sobie ze od pol godziny u mnie juz wszyscy spia:-D:-D:-D:-D:-D:-Dtzn Paulina jakies 5minut,ale juz jest bloga cisza:-):-):-):-):-):-)

wizyte u alergologa zaliczylysmy z przygodami.
Paulina ma 142c, i wazy 33kg a Weronika ma 90cm i wazy prawie 16kg:szok
Paulina dostala zyrtec na 3mieisace,Weronice mam znow probowac nabial.chyba kupie jakis deserek z twarozkiem to bede wiedziala ze od mleka a nie od konserwantow chrypa czy wysypka.tylko poczekam az wyzdrowieje tak do konca.
poza tym ok.Weronika pierwszy raz nie zaplakala przy badaniu:szok::szok::szok::szok::szok:.miala ochote ale ja zagdalaam;)i dala sie zmierzyc i zwazyc tez bez placzu:-D

podlapala zdnaie "co to?" i teraz wszedzie go uzywa:happy:

co do przygod.wszytsko ladnie pieknie ale podusilo mnie ubrac sie w kremwe spodnie i biala bluzeczke.z 2 dzieci w podroz pocagiem iautobusami.madra jestem......
dotarlysmy na peron,wpadlam jeszcze kupic picie-kubusia i sok wisniowy...i to mnie zgubilo.prawie pod warszawa zachcialo mi sie pic.no i wzielam sok wisniowy,butelka z dziobkiem wiec odkrecialm cala nakretke....a tam nalane pod sam korek:szok::szok::szok::szok::szok:
no i ten sok wisniowy tak pieknie komponowal sie z moimi kremowymi spodniami ze zal bylo to scierac:-D:-D:-D:-D:-D
ale bylam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zeby nie to ze tyle ludzi wokol to bym klela na czym swiat stoi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chusteczki nawilzane sa jednak bardzo pomocne.akurat mam huggiesa.wiec wiekszosc tych plam udalo mi sie zetrzev ale bladorozowe byly i bylo widac

a zapomnialam napisac dzie te plamy-na rozporku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11i wokol niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

jakos dojechalam do wawy,siora po nas wyszla i dobrze ze miala blzue wiec caly dzien przelazilam z jej bluza przewiazana w pasie to mi rekawy chociaz krok zakrywaly:-D:-D:-D:-D:-D

no i pomijajjac fakt ze przerabiaja jedno z wiekszych skrzyzowan w stolicy akurat tam gdzie amy przesiadke,to musialam lezc z wozkiem po nielzych wertepach i piachu,to szanowny pan budolwnaiec kazal mi isc na okolo bo akurat na przejsciu dla pieszych stala ich ciezarowka i cos na nia ladowali,.jak juz przeszlam prwie to ciezarowka odjechaa wiec panu pogrozilam palcem i powiedzialam ze zaraz bedzie niosl wozek p tych dolach.usmiechnal sie i powiedzial ze chetnie pomoze:-D

potem jak juz wraclaysmy t byl niezly tlok w autobusie i jak wjezdzalam do autobusu wozkiem to malo jednego chlopaka nie rozjechalam bo nae wylazl,ale grzecznie przeprosil
pozniej juz na ostatnim zakrecie tak mna zarzucialo i nie mialam sie czego zlapac ze polecialam plecami na tego chlopaka i tylko krzycze"kaska lap!"
dobrze ze ten chlopak sie nie ruszyl bo bym alnela o glebe:-):-):-):-):-):-)
grzecznie przeprosilam ale zunalz usmiechem ze nic sie niestalo:-)

a Weronika dziszrobilo siku na sedes bez nakladki,w centrum:-)
ale mi sie zeszlo z tym pisaniem:szok:
No to przygodę piękną miałaś :-D:-D ja już się na jasno przestaje ubierać jak gdzieś idę z małym :tak: bo to różnie bywa :tak: no ale przynajmniej coś się działo :-D:-D

Anabubka,nasze to poza centylami;-):tak::-D:-D:-D:cool:.
A tu obiecane (to niebieskie to bezalkoholowe - dla ciężaróweczek naszych;-):tak:)
Zobacz załącznik 162187.
Zmykam na NY.
No ale dałaś teraz :tak: a gdzie zapach tych pierogów? Szkoda że przez internet się nie da :-:)-D

Mała ma tylko biegunke, ja byłam na antybiotykach, mała nie. Wkładka jakieś 15 cm. O Moni już odpisałam.

Patrz, ja się męcze a zapomniałam, że mam 3 rodzaje leków na biegunkę, no ciemna maso!!!:-D:-D:-D
Skocze do apteki i sie zaopatrze dla Małej. Wielkie dzięki.

Dziś jest piątek???? Matko myśłałam, że czwartek, z tego wychodzi ze zapomniałam jakiejs tabletki anty wziąść, no i kurde znów na gumie...:wściekła/y:
Ja mam aptekę w domu więc zapraszam, wszystko się tu znajdzie :tak: no piątek szybko zleciało :tak: ja też biorę anty codziennie rano jak wstanę i jeszcze kilka razy na dzień sprawdzam czy na pewno wzięłam :tak:

wstawilam wlasnie fasole na fasolke po bretonksu
i wczoraj podgotowalam grzuyby a dzis je wrzuce w sloiki,duzo nie bedzie bo wiekszosc trobaczywych byla i to maslaki:szok:
no ale sucho bylo.duzo nie bedzie ale po trochu i sie uznbiera

po tym dzisiejszym deszczu i cieplej nocy,ziemia ugrzana to powinny sie ruszyc grzyby
No niech będą grzyby bo mnie moja mama zamęczy. Ją tylko do lasu ciągnie hehe :tak:

Hej cześc ,melduję sie na posterunku
nocka minęła jak zwariowana ,znowu rano:-D
postanowiłam ,ze wykorzystam dzieńi pomyję okna:eek:
Zapraszam do mnie, też mam okna troche brudne po deszczach :-D:-D

reklama
Witam w piątek!

Nocka spokojna tylko znowu nad ranem Kuba się obudził i nie chciał w łóżeczku leżeć to go do siebie wzięłam. Rozwalił się na całe łóżko z M i ja nie miałam gdzie leżeć :no:
Teraz coś mnie głowa boli :no: tabletkę wzięłam i nie pomaga, głupia pogoda. Wczoraj deszcz, pochmurno, zimno a dzisiaj słońce świeci i lekki wiatr wieje :no:
Nic nie mam zrobione, pranie w pralce wyprane leży od godziny w misce, zabawki po całym domu rozrzucone, obiad w lesie. Dobrze że chociaż Kuba śpi to zaraz jak zapęd dostanę to wszystko w 40 minut zrobię :tak: dzisiaj M miał mieć na 14, wczoraj dzwoni kolega z pracy i mówi że ma przyjść na 12 bo roboty mają na wesela i catering, a o 21.30 dzwoni i mówi że na 9 ma przyjść bo szef chce pogadać :wściekła/y: a myślałam że na targ sobie pójdę :no: ach co za dzień dzisiaj to ja nie wiem...
Oj coś słyszę że sąsiad jakąś wiertarkę włącza, nie radze mu bo zabiję :wściekła/y: mam dosyc tych remontów, jak słyszę wiertarkę to od razu mnie szlag trafia :no:
A dzisiaj cos straż i karetki się rozjechały, aż strach. Co chwilę widzę coś leci na sygnale, już chyba 5 wozów strażackich jechało i ze 3 karetki :no: nie wiem co się dzisiaj dzieje :no:
Lecę do kuchni bo za godzinę rodzice z pracy przyjdą a tu nic nie zrobione :no:
zaglądnę póżniej

Anabuba, ja często to ciasto kupuję, bo szybko i smacznie. Rozwijam, kroję na spore kwadratu w środek jabłuszko ( w kawałku) , zamykam i do piekarnika, pózniej polewa cukrowa i rewelka.

Bina, witamy na forum!

A mój mężus zrobił i niespodziankę i o 12 już z pracy w domku, ale za to na nocke jeszcze pojdzie.
A ja wzięłam się w końcu za maszyne do szycia i poszylam malej posciel, dwa komplety, ślicznie wyszło.

Ja juz po zakupach i jestem jakas wymeczona:szok:Ale odebralam te ksiazki wkoncu dla mlodego do szkoly:tak::tak::tak::tak:Dziewczynki juz spia a ja musze sie ubierac i spadac po Dominika

Na obiad robie gzik i ziemniaki w mundurkach-uwielbiam:-):tak:

Heja!
To ja się witam! Troszkę już podczytywałam Was a teraz chciałabym też i pogadac :-)
Jestem z moją małą Natusią w domu, po skończeniu urlopu macierzyńskiego nie było dla mnie miejsca w dotychczasowej pracy :-(
Narazie jesteśmy więc razem, a Tata zarabia :-) To tyle o mnie w telegraficznym skrócie.
Pozdrawiam wszystkie mamusie "siedzące" w domu

Witaj Karola:-)
ja okna pomyłam,sorki Beata ,ale mi sie płyn do szyb właśnie skończył...a taką miałam ochotę umyć i tobie:-D:-D:-D:-D:-D
Odebrałam Ksawka ,Klaudia sama przyszła ,zaliczyłam bank impoczte,i teraz nie wiem...kawusia moze....
dziś Ksawek idzie do kolegi ,a Klaudia do koleżanki!!:-Dwięc mam popołudnie z głowy,błoga cisza i spokój:-Dale to dopiero za godzine

Moj mlody tez juz w domku:-)
Gzik zrobiony ,ale mi pelno pieprzu nalecialo do nosa i jest poprostu MASAKRA:szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

Witam nowe mamusie:-):tak:

MADZIULKA
Ale Tobie zazdroszcze tego popoludnia:tak::tak::tak::tak::tak:

Ja wczoraj kupilam w castoramie wszystko do dziewczynek pokoju i zarazem mojej sypialni i najprawdopodobniej jutro moj brat zacznie nam to wszystko ladnie konczyc:-):tak:
A Dominik naciagnal mnie na taka gruba naklejke spidermana i teraz wisi Jemu na lozkiem:-):tak:

Heja!
To ja się witam! Troszkę już podczytywałam Was a teraz chciałabym też i pogadac :-)
Jestem z moją małą Natusią w domu, po skończeniu urlopu macierzyńskiego nie było dla mnie miejsca w dotychczasowej pracy :-(
Narazie jesteśmy więc razem, a Tata zarabia :-) To tyle o mnie w telegraficznym skrócie.
Pozdrawiam wszystkie mamusie "siedzące" w domu

Witamy nowa mamuśke:-)

a moja dzis coś strajkuje i od rana w gacie leje, dobrze, że kupkę woła, b tego nawet prać by sie nie opłacało!
Piciu pojechał koledze pomóc w kupnie kompa, póżńiej zrobi nam zakupy, a ja juz mam obiad uszykowany-dzis makaron z jajeczkiem, cebulką i kiełbaską, ja już zjadłam, pyszota.

Madziulka, zazdrościc i jeszcze raz zazdrościć, no że moja jescze za mała na wypady do koleżanek, bo tez bym sobie oddychnęła dzis wyjątkowo. Ale jak bardzo chcesz, to ja mam płyn do okien, ale chęci do ich mycia żadnych...:-D:-D:-D

reklama
Do góry