reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

czy ktoras kladzie spac swoje dziecko w spiworku chociaz jeszcze moze za cieplo:sorry: bo sie zastanawiam nad kupnem bo maly caly czas odkryty co go przykryje to sie tak wierci i zachwile odkryt tylko sie zastanawiam czy mu bedzie wygodnie sie w tym zmienialo pozycje :sorry:
Moja śpi w śpiworku i nie wyobrazam sobie inaczej, bo nie mogłabym spac, tylo ciągle wstawałabym ja nakrywac, bo też się wierci.
Chłopcy spali w takich śpiworkach do 5 lat:zawstydzona/y: i nawet łazili w nich, wiec można sie w tym ruszyc, a taerz śpią odkryci, a mnie trafia

Tak sa, sa:-) Choc w piatek dopiero tutaj pisalam, ze sie zaczynam martwic, ze Kacperek nie chce siadac a tu PACH! W sobote bylam sama w domu, wiec zostawilam go w lozeczku i poszlam robic mu jesc i zaraz slysze taki smieszek fajny. Lece do pokoju a tu moj model podciagnal sie za szczebelki i sam usiadl:-):-):-):-D:-D:-D Pozniej polozylam go na podusi i nie zdazylam sie obrocic jak ten buch na dupcie a za chwile mu malo i podciagnal sie wyzej i usiadl sobie na kolanach. Na tym zostalo. Narazie tyle, ale caly czas chce podciagnac sie do stania, ale jeszcze jest slaby.
No i jaki byl dumny, ze sobie sam usiadl, ze jeszcze nie slyszlam takiego smiechu:-):-):-):-D:-D:-D
Super, gratulacje, teraz już będzie w kółko siadal i klękał, dopóki nie nabędzie jaiejś nowej umiejętnosci

reklama
my mamy śpiworek ale mały kręci się i budzi w nocy...niestety co raz częściej nawet co godzine :no: a jak sie obudzi to od razu wstaje na nogi więc chyba jednak śpiworek odpada ;/ bo by się prędzej przewrócił i krzywde zrobił :baffled:

dziewczyny jakie macie wymiary łóżeczka.?..my 120/60 ale cos mi sie wydaje ze ono jest za małe dla Alexa...bo sie obija o szczebelki i też często przez to przebudza...:eek::eek:

Pyciolek my też takie mamy i Fabian też się obija:zawstydzona/y: Nie wiem tylko czy przy większym nie byłoby tak samo,bo on jak łazi po łóżku to na nic nie patrzy...A najbardziej przewala się przez sen z zamkniętymi oczkami:sorry: Także przy większym chyba byłoby tak samo...

Pyciolku ja mysle ze w tym wiekszym Alex tak samo szalałby i uderzał w szczebelki...:tak::tak:

Ja nie sadzam, nasza pediatra twierdzi ze to jeszcze za wcześnie:eek::eek::eek:

Kanuś i inne testujące mamuśki jak te nowe pieluszki???zadowolone jestescie???
Ja może w koncu dzisiaj dostane przesyłkę, męczę juz od czwartku kuriera(ma pecha bo zadzwonil do mnie i mam jego numer:-D:-D) a on cos nie moze do mnie dojechać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Madzienka no to widzę,że co lekarz to inna szkoła.Fabian pierwszy raz siedział na nocniku w czerwcu.I rano robi kupkę i siku do nocnika.Zresztą tak samo nosi już sztywne buciki.

My tez mamy takie wymiary lozeczka i jakby bylo wieksze to i tak Kacper mialby za malo miejsca.

Na nocnik jeszcze nie robimy bo musimy nauczyc sie pierw siedziec stabilnie.

reklama
Do góry