reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Może i ja się dołączę, ale jak na razie to nie nadążam czytać :-) zaprowadziłam dziś synka do przedszkola i znów płacz, już nie wiem jak z tym mam sobie radzić bo to już trzeci tydzień przedszkola a codziennie to samo :-(

reklama
Dzien dobry Dziewczynki,

Ja dzis mialam pobudke raniutko i pobieranie badan. Jak ja nie lubie wychodzic z domu bez sniadania, i do tego jak mnie jeszcze ssie.

Dzis Warszawka moze byc troche ponura, ale ciesze sie bardzo, bo teskno mi bylo za taka pogoda. Mogloby troche popadac.

Zycze milego dnia wszystkim

Dorcia bywaja takie chlopy,ze jak mu palcem nie pokazesz,nie wytlumaczysz jak krowie na miedzy to on sie nie domysli.Po prostu brak inteligencji emocjonalnej i brak wbudowanego zespolu zrozumienia i wspolczucia:-)Nie denerwuj sie kochana,trzeba tlumaczyc,tlumaczyc i jeszcze raz tlumaczyc a to chyba potrafisz?;-)Uszka do gory:-)

Kubiaczka zgadzam sie, my zamalowywalismy po kims granatowe sciany...Dobra farba,2 razy malowane i sciana bielsza od bieli. Polecam naprawde farby alpiny,moim zdaniem rewelacyjne.:-)

Co do wydzieliny-sprawa osobnicza,ja nie mam prawie nic.

Dazka witaj:-)

Jola.24 milego wypoczynku w Polsce...Ja mam nadzieje,ze pojedziemy w pazdzierniku,teskno mi za bratem i chrzesniakiem.....Za przyjaciolka...echhh

Asiowo-powodzenia mezowi zycze:-)

Kaja milego dnia w pracy:-)

Gosia wspolczuje...nienawidze dentystow,ja to do gabinetu stomatologa najlepiej nawalona w sztok bym chodzila;-):-)

I tak w ogole to witam kazdego z osobna i wszystkich razem:-)Ja dzis mame wysylam do domu,i szykuje dom na nastepnych gosci..Normalnie jak w hotelu;-)Od lipca co chwila nowy turnus:-)Ale tym razem to szybka wizyta.Moja przyjaciolka przyjedzie na kawe na weekend hihi i przy okazji zajmie sie moja glowa bo wygladam jak upior. Polatamy troche po sklepach,nagadamy sie i w poniedzialek juz wraca..Niestety nie moze sobie pozwolic na zamkniecie salonu na dluzej...

Milego dnia kochane:-)

Witajcie,
i niestety w końcu i mnie chyba dopadła jakaś infekcja ginekologiczna:-( Wcześniej jak odczuwałam jakiś dyskomfort lekarz nic mi nie przepisywał bo twierdził że wystarczy np jakaś płukanka nagietkiem i lactovagical. Ale teraz to nie pomaga...............Stosowałam globulki vagical (z nagietka) i było ok. Zakupiłam dziś tantum rosa do płukania i krem clotrimazol i zobaczymy czy wysiedzę.......Kurcze nie mogło się to przydarzyć na koniec miesiąca zgodnie z wizytą? Teraz nie mam kasy już na pryw. wizytę....Ech....................Macie może jakieś "domowe" sposoby na przetrwanie tygodnia?

mzetka - często się myj i po każdym umyciu smaruj się clotrimazolum. jak często dasz radę podmywaj się tantum rosa (nie rób irygacji!! nie wolno w ciąży!!) Powodzenia w walce:tak:

Witajcie,
i niestety w końcu i mnie chyba dopadła jakaś infekcja ginekologiczna:-( Wcześniej jak odczuwałam jakiś dyskomfort lekarz nic mi nie przepisywał bo twierdził że wystarczy np jakaś płukanka nagietkiem i lactovagical. Ale teraz to nie pomaga...............Stosowałam globulki vagical (z nagietka) i było ok. Zakupiłam dziś tantum rosa do płukania i krem clotrimazol i zobaczymy czy wysiedzę.......Kurcze nie mogło się to przydarzyć na koniec miesiąca zgodnie z wizytą? Teraz nie mam kasy już na pryw. wizytę....Ech....................Macie może jakieś "domowe" sposoby na przetrwanie tygodnia?

Mzetka nie chcialabym byc upierdliwa ale sugerowalabym jednak wizyte u lekarza. Przez internet to ciezko okreslic co masz na mysli mowiac 'infekcja'',jakie masz objawy?Bo dyskomfort to troche malo by stawiac diagnoze i doradzac. Wiesz,ze w ciazy flora bakteryjna naszych dolnych partii ciala bywa niewystarczajaca i niestety jestesmy bardziej narazone na atak bakterii,wirusow,grzybow,drozdzakow i innych paskudztw.A niestety czasem powazna infekcja ma wplyw na dziecko. Lepiej na zimne dmuchac....
Powodzenia:-)

Będę walczyć dzielnie:-)

A tak z innej dziedziny. Czy któraś z Was odczuwa silne bóle podbrzusza przy chodzeniu albo przy ruchu? Na ostatniej wizycie lekarz po dokładnym przebadaniu mnie stwierdził, że:
1. przyrost wagi od początku ciąży 3 kg ale na początku spadki a teraz przyrost "od wizyty do wizyty" to "szok" dla mojego ciała, bo urosła mi ciąża a nie ciało....
2. ból jest spowodowany słabymi wiązadłami a to może być efekt mojej słabej kondycji.......
Nie do końca trafia do mnie 2-gi argument bo to że nie jestem sportsmenką to chyba nie oznacza że totalnie nic w życiu fizycznie nie robię i teraz muszę cierpieć..... Niestety to dokucza mi bardzo.......Nie dostałam żadnych leków na to a nospa mi nie pomaga..... Próbuję ćwiczyć, ruszać się zgodnie ze wskazówkami dla ciężarówek ale łzy lecą mi z bólu......Leżeć nie leżę, bo pomimo, że jestem na zwolnieniu, mam 1 dziecko "do obsługi", sprzątanka, obiadki, zakupki itp.

Mzetka nie chcialabym byc upierdliwa ale sugerowalabym jednak wizyte u lekarza. Przez internet to ciezko okreslic co masz na mysli mowiac 'infekcja'',jakie masz objawy?Bo dyskomfort to troche malo by stawiac diagnoze i doradzac. Wiesz,ze w ciazy flora bakteryjna naszych dolnych partii ciala bywa niewystarczajaca i niestety jestesmy bardziej narazone na atak bakterii,wirusow,grzybow,drozdzakow i innych paskudztw.A niestety czasem powazna infekcja ma wplyw na dziecko. Lepiej na zimne dmuchac....
Powodzenia:-)

Agbar, z objawów to mam tylko swędzenie - gdzieś w głębi i troszkę na zewnątrz, żadnych upławów, pieczenia przy oddawaniu moczu, nic - przynajmniej na razie. Wolałabym "przyhamować" problem bo za tydzień i tak muszę iść do lekarza z badaniami - a robię wszystko prywatnie i jeszcze latam do endokrynologa prywatnie i też robię badania.......Dla mnie to "gwałt finansowy"..... A lekarzowi i tak powiem co mi było i obejrzy mnie za kilka dni....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam porannie wszystkie stycznióweczki;-)
Pogoda do bani pochmurno i dżdżyście:baffled::sorry2:Niestety trzeba iśc na 12:00 do pracy:-(Głowa znów boli, gardło jakies zawalone:-:)no: Mam nadzieję że sie nie rozłoże. Jutro wizyta co mnie bardzo cieszy może zobaczę moje maleństwo ;-):-):happy: Życzę wszystkim miłego Dnia i samych dobrych wiadomości.

reklama
Będę walczyć dzielnie:-)

A tak z innej dziedziny. Czy któraś z Was odczuwa silne bóle podbrzusza przy chodzeniu albo przy ruchu? Na ostatniej wizycie lekarz po dokładnym przebadaniu mnie stwierdził, że:
1. przyrost wagi od początku ciąży 3 kg ale na początku spadki a teraz przyrost "od wizyty do wizyty" to "szok" dla mojego ciała, bo urosła mi ciąża a nie ciało....
2. ból jest spowodowany słabymi wiązadłami a to może być efekt mojej słabej kondycji.......
Nie do końca trafia do mnie 2-gi argument bo to że nie jestem sportsmenką to chyba nie oznacza że totalnie nic w życiu fizycznie nie robię i teraz muszę cierpieć..... Niestety to dokucza mi bardzo.......Nie dostałam żadnych leków na to a nospa mi nie pomaga..... Próbuję ćwiczyć, ruszać się zgodnie ze wskazówkami dla ciężarówek ale łzy lecą mi z bólu......Leżeć nie leżę, bo pomimo, że jestem na zwolnieniu, mam 1 dziecko "do obsługi", sprzątanka, obiadki, zakupki itp.

Walcz:-)Nie daj sie:-)

A co do drugiej sprawy.Tez do mnie nie trafia bo chyba kazdy wie a tym bardziej lekarz,ze wiezadla w ciazy rozluzniaja sie i basta!I to po to bysmy potem mogly urodzic. Ja co prawda az tak nie cierpie jak ty ale bywa ze sykne z bolu jak np. nagle zmienie pozycje a przytylam od poczatku ciazy jakies 6-7 kg. Najpierw straciwszy co nieco jak wiekszosc ciezarowek;-)To tez chyba musialabym tak miec jak ty?Kurcze nie wiem co Ci poradzic....

Do góry