reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My jemy miesko codziennie chyba ze rybka:tak::tak::tak: lekarka mi powiedziała że dzieci w tym wieku powinny jeść mięsko codziennie, gdyz maja takie zapotrzebowanie organizmu:eek:

reklama
laseczki pomózcie mi rozszyfrowac te wyniki morfologi, błagam...
mam cos takiego:
WBC 7,7
RBC 4,35
HGB 10,8 G/dL
HCT 32,3%
MCV -74,3 fL
MCH -24,8 Pg
PLT 343*10-3
LYM% +66,55
MXD% 12,2%
NEUT% -21,35
LYM# 5,1
MXD# 0,9
NEUT# 1,7
RDW_SD 37,1 fL
RDW_CV 12,7%
PDW 10,5fL
MPV -8,7
P_LCR 15,9
CZARNA MAGIA...

A ZELAZO WYSZŁO NAM 40 ALE CZEGO TO NIE WIEM

sawka a niemasz podanych norm :sorry:

ja moge ci podac wg norm z mojego laboratorium ale niewiem czy u ciebie bedzie tak samo:eek:

WBC w normie
RBC w normie
HGB za mało
HTC za mało
MCV za mało
MCH za mało

reszty niemam:-( no i u mnie w lab. hgb min. to jest 12 ale pediatra moila ze jak bedzie mial 11,5 to juz bedzie dobrze tyle ze u nas caly czas jest na poziomie 10,5:-(

My jemy miesko codziennie chyba ze rybka:tak::tak::tak: lekarka mi powiedziała że dzieci w tym wieku powinny jeść mięsko codziennie, gdyz maja takie zapotrzebowanie organizmu:eek:

zgadzam sie z toba tygrysiku
Moj pediatra mi powiedzial tak ze mięso to źródło białka, żelaza i witamin (m.in. B12, nieobecnej w pokarmach roślinnych). Zawiera także tłuszcz, który dostarcza dziecku energii.Ważne, żeby mięso podawane maluchowi było świeże i pochodziło z pewnego źródła.Dzieci potrzebują więcej białka niż dorośli. W ciągu dnia powinny go dostawać około 2 g na kilogram wagi ciała. Nam zalecila miesko w sloiczkach.

A mam jeszcze pytanie. Gotujecie same, czy dajecie słoiczkowe. Ja daję na zmianę własne i słoiczkowe, ale sama nie wiem, czy to dobrze. Tym bardziej, że kucharka raczej ze mnie żadna:-(

reklama
Do góry