reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

IgA IgE sa to immunologlobuliny-okreslaja one wspolczynnik alergii-im wyzszy tym silniejsza alergia.Sa na wszystkio nietylko na celiakie.Nabiał, cytrusy....alergia poakrmowa jednym slowem.
Rownei dorze mzoe byc ucuzlony na nabiał-a innych obajwowo nie miec oprocz biegunek.

Oli IgA ma w normie a IgE ma podwyzszone ale nie duzo.....norma to n-15IU/ml a ona m 31 wiec nie tak zle
Nie dostaje mleka krowiego tylko przetwory- ser zolty, bialy i 2 razy w tygodniu jogurt.
Owocow je bardzo duzo warzyw tez-uwielbia
O mleku krowim mowi sie ze to "bialy zabojca".Ja nie lubie mleka iwec nie pije-rzadko u ns w domu jest.
Olis jeszcze dlugo nie dostanie takiego mleka
Oli pije Candie albo Mleko ryzowe-chociaz od 2 tygodni nie chce zadnego sztucznego wiec nie daje mu.

Estera trochę mnie pocieszyłaś jeśli mozna tu sie z czegoś cieszyć:-( boję sie żeby nie miał celiaki, chociaz alergia pokarmowa to tez nic dobrego, jednak lepiej jak będzie uczulony na jakiś produkt niz gdyby miał nietolerancję glutenu bo wtedy tylu rzeczy nie może jeść przecież:no: aj juz sama nie wiem co mysleć, poczeam na wyniki badań bo chyba nie ma sensu sie martwic na zapas:-(

reklama
Estera trochę mnie pocieszyłaś jeśli mozna tu sie z czegoś cieszyć:-( boję sie żeby nie miał celiaki, chociaz alergia pokarmowa to tez nic dobrego, jednak lepiej jak będzie uczulony na jakiś produkt niz gdyby miał nietolerancję glutenu bo wtedy tylu rzeczy nie może jeść przecież:no: aj juz sama nie wiem co mysleć, poczeam na wyniki badań bo chyba nie ma sensu sie martwic na zapas:-(
Nina tylko jak podejrzewają celiakię i przeciwciała będą podwyższone, to będą chcieli zrobić biopsję lita cienkiego:baffled:
A dieta bezglutenowa nie jest wcale taka straszna, zwykła mąkę można zastąpić mąką bezglutenową. Poczytaj o alergii na galaktozę, przy tej alergii jest dopiero problem.
E-stera ma rację są gorsze choroby!!

nina trzymam kciuki zeby bylko dobrze ... moze faktycnie to nabial skoro on tyle tego je ...

a o tym mleku (ze to biala smierc) wlasnie wczoraj pediatra mowila a Dzien dobry tvn...

a to kilka fotek z mieszkanka (tzn pokoju) i niuniusia :-)
jeszcze tasmy nie pozrywane bo dopiero wczoraj pomalowalismy , nie wiem czy jeszcze raz nie trzeba bedzie pomalowac, zobaczymy jak to pokrylo ....

Aga ale ładne kolorki na ścianach macie, mieszkanko takie jasne jest super:tak: juz niedługo sie wprowadzicie pewnie!!!:-)

wykupiłam dzisiaj resztę rzeczy które mały musi dostawać, w sumie leki mamy 2 a reszta to mleko i odzywki,,za wszystko co nam przepisała pani doktor zapłaciłam 200 zł, ale dzisiaj były tylko 2 kupki w dodotku ładne nie takie luzne tylko plastelinki:-D mały ma apetyt bardzo smakuje mu to mleko humana no i sinlac tez wcina on jest 3 razy bardziej kaloryczny niz mleko, oprócz tego ma z nestle clinutren ( taka kompletna dietę ) i fantomalt który musimy dodawać do jedzenia.

Dzisiej sie dowiedziałam, że nie zrobią nam tych badań tylko w Poznaniu albo Zielonej Gorze:wściekła/y::no::no:, mam jeszcze namiary na laboratorium oddalone od nas o 15 km podobno tam robia jutro bedę dzwonić:tak:

Ostatnia edycja:
No i na badania musimy jechać do Poznania bo u nas ich nie robia a nawet miałam problem ze znalezieniem laboratorium w poznaniu, które robi wszystkie te badania, poczytałam w necie i wiem, że 2 z 4 które robimy są typowo na gluten!:-(

pojedziemy zaraz po niedzieli juz o 8 rano musimy tam byc więc wyjazd pewnie o 6.30 :no:

My też będziemy musieli do Wrocławia jechać.
Nina a te badania na czczo robią??? Bo nie wyobrażam sobie jak mam dziecko na czczo zawieść do Wrocka, 70 km.
Aga mieszkanko śliczne:-)

JAGna niestety naczczo ma być maluszek, pytałam dzisiaj jak dzwoniłam do laboratorium, ja tez mam ponad 70 km do Poznania będziemy musieli wstac wcześnie i od razu jechać bez sniadanka:szok:, a znając mojego małego to będzie wołał mniam mniam cały czas ale mam nadzieję, że szybko to załatwimy, butla mleka bedzie czekac od razu po badaniach!!!:tak:

reklama
witam i wspolczuje, szkoda mi waszych dzieciaczkow i przykro mi ze takie paskudztwa sie przytrafiaja, rownoczesnie jestem niezmiernie szczesliwa ze (odpukac) u nas nie ma takich perypeti.
aga widze ze postep nad pracami nastapil ;-) Fajne mieszkanko i w koncu sie doczekalas a pamietam jak jeszcze rok temu plakalas ze nie macie swojego kata! Nie chce sie powtarzac (hahaha) ale nie wiem czy pamietasz jak ci mowilam ze przyjdzie i na ciebie kolej ;-)

Do góry