reklama
A
AnOoLa88
Gość
i z tym się zgodzę..a w markusi sie tez mile zdziwilam bo tam niektore ceny sa jak na allegro;-)
poza cenami łóżeczek.. !!
bo to jak zdzieraja z tych łóżeczek to aż głowa boli.. !!
oj to jedz Georgina duzooo zelaza, bo zaastrzyki domiesniowe z zelaza sa bardzo bolesne :/A ja dzwoniłam do ginki. Określiła ''brzydko spadła hemoglobina'' i mam teraz 4 tabletki Bioferu zażywać. Cholera czemu ten Biofer.. No i że mam jeść to co ma dużo żelaza. No też mi nowość:| Jadłam a mimo to nie podwyższyło. No nic, dietka żelazna, fee ciąg dalszy. Dziś sobie jeszcze dokładnie przestudiuję co ma ile żelaza.
Za 2 tyg znów na morfologię.
Postraszyła mnie, że jak hemoglobina wówczas nie wzrośnie to zastrzyki domięśniowe z żelazem!!:/:/ OMG!! A przecież chyba tak tragicznie nie jest..;/
G
Georgina
Gość
Dziewczyny sprawa ma się tak. Bo Bioferu w tej aptece akurat nie było, ale farmaceutka poleciła coś lepszego Chela-Ferr bio-complex. Jest o wiele więcej żelaza w tym niż w Bioferze. Jest napisane, że dla kobiet w ciąży bardzo zalecane. Ma tam też kwas foliowy.
Tylko mam teraz pytanie bo jest napisane, że tego się zażywa 1 kapsułka dziennie.
A Bioferu miałam brać 4 tabletki.
Więc czy faktycznie na plus wyjdę?
Tylko mam teraz pytanie bo jest napisane, że tego się zażywa 1 kapsułka dziennie.
A Bioferu miałam brać 4 tabletki.
Więc czy faktycznie na plus wyjdę?
G
Georgina
Gość
Mam już dość tych problemików z moim zdrówkiem. Chcę już grudzień i mieć Perełkę przy sobie! Na śniadanie zjadłam płatki owsiane a na obiad mam dziś botwinkę (zupa) i brokułę na drugie danie. Jak żelazo to żelazo
Jeszcze tylko ciemne pieczywo zakupię to zjem z pomidorkiem na kolackę
karnitynka1982
Fanka BB :)
Czesc wszystkim a ja od rana latam juz nie mam sily wpadlam odpoczac na forum hehe. Poodkurzalam cala chatke umylam kuchnie wstawilam pranko no i najgorsze umylam cala lazienke a zeby moja wanne umyc to trzeba prawie do niej wejsc hehe i jeszcze na dokladke prysznic ktory sie zapchal musialam odepchac i umyc naschylalam sie ze hej ale znajomi u mnie dzis spia robimy sobie pizama party
Dobrze ze brzuch az nie takie wielki bardziej sie z moim sadelkiem przedciazowym zlewa haha nio ale i tak ciezko
A teraz popijam kefirek i chwilke poodpoczywam
Chérie
Mama Danielka
Czesc wszystkim a ja od rana latam juz nie mam sily wpadlam odpoczac na forum hehe. Poodkurzalam cala chatke umylam kuchnie wstawilam pranko no i najgorsze umylam cala lazienke a zeby moja wanne umyc to trzeba prawie do niej wejsc hehe i jeszcze na dokladke prysznic ktory sie zapchal musialam odepchac i umyc naschylalam sie ze hej ale znajomi u mnie dzis spia robimy sobie pizama partyDobrze ze brzuch az nie takie wielki bardziej sie z moim sadelkiem przedciazowym zlewa haha nio ale i tak ciezko
A teraz popijam kefirek i chwilke poodpoczywam
nie przemęczaj się. ja wykorzystuję dziś męża do sprzątania

karnitynka1982
Ja mialam powazne problemy z zelazem przed ciaza norma tam jest jakos od 50 czy 60 juz nie pamietam a ja mialam ciagle 20 no a teraz zrobilam zelazo i mam 120 nie wiem jak to sie stalo hehe staram sie jesc mieso pare razy w tyg ale to kurczaka tylko no i rybe a przed ciaza bralam na to niskie zelazo takie tabletki ktore wolno je uwalniaja juz ktos tu o nich wspominal hurka takie co mialy duzo zelaza i chyba na recepte i mi pomogly widocznie ale to z zelazem to nie w miesiac tylko jakos pol roku je bralam. NO a pozniej wlasnie profilaktycznie biofer z kwasem foliowym tez dobry
reklama
karnitynka1982
Ojj ja bym chetnie mojego tez wykorzystala ale on wraca dopiero za miesiac a jednak nieraz ktos tu musi sprzatnac bo nie lubie siedziec w syfiku a kurzy sie u mnie ze hej
NO poza tym gosci sie spodziewam hihi ale tak sobie jakos sprzatam na raty wiece np kuchnia i odpoczynek pozniej pol lazienki i odpoczynek
NO ale juz skonczylam i laba na dzisiaj hura. NO a wieczorkiem robie wielka pizze domową ze znajomymi to bedzie wyzera