reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

Beatka W takim razie życzę miłego wspólnego wieczoru na pewno będzie fajnie :-) A na jaki film się wybieracie?

Siuniab dzięki, idziemy na bardzo mało romantyczny film, a mianowicie "Bękarty wojny", ale wydaje się być najbardziej wart obejrzenia :tak:

Wcześniej pewnie pójdziemy na jakąś kolacyjkę. Szkoda tylko, że nie mogę się ładnie ubrać, bo w nic nie wchodzę....:confused2:

reklama
Wróciłam ze szkoły...eh, nie pytajcie, szkoda gadać, 1 złapałam z PP... dowiedziałam się od znajomej, że szkoly posiadają formularze dla osób w trudnych sytuacjach, dotyczące szybszego zakończenia szkoły i wystawienia ocen. Zapytałam w sekretariacie, powiedziałam, że w ciąży jestem ale ona się uśmiała i mnie wyśmiała, i jeżeli już to mam prosić się dyrektorki...
Beatko życzę wam udanego maratonu filmowego, achh... jak mi się marzy wypad do kina... a teraz lecę do sklepu po fasolkę, jutro mam zamiar zabrać się za fasolkę po bretońsku.

wreszcie mogłam do Was kochane zajrzeć:-)

Rechotku byłam dzisiaj na badaniu na obciążenie glukozą i nic nie kumam z wyniku. Czy norma jest taka sama dla krwi przed glukozą i po glukozie??

Hejo! To zaś ja... troche się pouczyłam, ale kiepsko widzę tą moją obronę, gdyż nic mi do tej łepetyny nie wchodzi!

heh a ja od miesiąca powinnam pisać mgr.. gdzie tam! w czerwcu powinnam oddać i się obronić :D ale teraz napiszę bo mam przedłużony termin do końca X...
aaaaaaa zapomnialam sie pochwalić, że od ok 24 godzin nie było krwawienia :tak::tak::tak: juuuuuuuuuuupi chyba wszystko wraca do normy:laugh2::laugh2::laugh2:

Wiem, że jakaś plamka się pojawiła, ale się nie przejmuj.... przecież już widać, że wszystko jest na dobrej drodze! 3mamy każdego dnia aby było wszystko ok! Nie przejmuj się! Sama wiesz, że wszystko będzie dobrze, prawda?! Taaak! Masz dużego, silnego synka!

hehe ale zawalam forum moimi fotkami :-)
to zdjęcia z wczorajszego werandowania z jesiennego ale słonecznego balkonu :-)

aaa dzisiaj mijają dwa miesiące jak jestem mężatką :tak:

Fotki śliczne, ładnie wyglądasz! No i gratuluje dwumiesięcznicy!

pytanie roku od kiedy nie wolno leżeć na wznak?????która wie??????

Podobno w wysokiej ciąży, ale ja na przykład nie mogę spać na plecach, bo mały jakoś źle się układa i wszystko mnie boli - od kręgosłupa, po nerki i te inne brzuchowe wnętrzności...Za to na boku jest super!

Co do cukrów (tzn glukozy! ja głupia-przecież na biologii o tym mówili!) to ja mam dobre, ostatnie badania przewertowałam i wszystko w normie...

wystałam się dziś w przychodni przyszpitalnej... 3 godziny na wizytę... ale dzięki temu zaoszczędziłam ... 580zł ... bo lekarz był przychodniany, bardzo fajny, ciepły, miły, zrobili usg, zbadali, wymierzyli, zapisali do programu "Zdrowie, Mama i Ja" (czyli tyyyyle badań... za darmo! :)), pobrali krew i inne ciecze ;) u mojego lekarza prywatnie, komplet takich badań to kupa forsy...

jestem strasznie zadowolona ze zmiany lekarza i ...że w końcu znalazłam szpital, w którym chcę urodzić :D

Najważniejsze, że jesteś zadowolona ze zmiany lekarza. Ja też zmieniłam, gdyż mój pierwszy wydawał mi się zlewający i za mało do mnie mówił o dziecku i o tym co się we mnie dzieje. Teraz jestem zadowolona i nie żałuje!

Czesc dziewczynki wpadlam na chwile podejrzec co u was.
W piatek wieczorem trafilam do szpitala z zapaleniem pecherza co spowodowalo infekcje nerek do ktorych nie moglam sie dotknac a przy oddawaniu moczu bardzo mnie bolalo,nie zycze nikomu tego bolu.Po zdiagnozowaniu zostalam przetransportowana karetka do innego szpitala bo w tym do ktorego sie zglosilam nie bylo poloznictwa nic nie mowie ile naczekalam sie na karetke,do szpitala zostalam przyjeta o 3:30 w nocy,ale opieka byla bardzo dobra,ale przez infekcje podniosl mi sie puls co u ciezarnych poinno wynosic nie wiecej niz 90 a ja mialam 131 wiec o wiele za duzo.
Ale sie ciesze ze juz nie bola mnie nerki i od jakis 20 minut jestem juz w domku,zaraz ide pod prysznic bo w szpitalu wiecie jak to jest :-)
Mam nadzieje ze u was w porzadku,jak mi sie uda to pozniej wpadne poczytac:-D:-D

Najważniejsze, że już jesteś w domu i że wszystko idzie ku dobremu! Odpoczywaj teraz!

A teraz witam Dziewczynki :-D

Ja cały weekend coś robiłam, tzn, miałam zajęcia więc musiałam troszkę na uczelni posiedzieć. W sobote odwiedziła mnie koleżanka więc było miło. W niedzielę mąż biegł w zawodach w Poznaniu ( na Malcie) więc byłam mu kibicować, później poszliśmy na obiadek ze znajomymi i ich dziećmi więc było wesoło. A dzisiaj musiałam jechać po wpis póżniej spotkanie z koleżanką no i teraz bede lezec na kanapie cały dzień...

Jak pamietacie swedziała mnie skóra i już jest lepiej chociaż od czasu do czasu mnie swędzi. Skoro wyniki wyszły dobre to może powinnam się do alergologa wybrać ale czy w ciąży można robić testy?

Jesli chodzi o spanie to ja mogoe 12h spać z tymże w nocy zawsze ok.3-4 przerwa na siusiu i troche potrzebuję żeby na nowo zasnąć.

A skóra gdzie Cię swędzi? Bo mnie na cyckach i brzuchu - ale to przez naciąganie skóry i to normalne w ciąży! Ja używam kremu Fissan na rozstępy i on trochę łagodzi to swędzenie... Ale jak zapomnę lub mi się nie chce smarować, to swędzi cały czas!

Smacznego Rechotku :tak:
Chyba nigdy nie nadrobię co pisałyście :-(
Ja się uporałam z grzybkami pomidory przerobiłam na soczek pomidorowy :-D i dostałam normalnie mega super wiadomość :-D Mój chłop wraca z Filipin miedzy listopadem a grudniem no lepiej chyba już nie mogło być :-D normalnie jestem aż podniecona hahahahhaha :-D

Czyli bliżej jego powrotu niż dalej! To cudownie, że to właściwie już! Cieszę się razem z Tobą!

Cześć Dziewczynki !
Dzisiaj miałam kiepsko zorganizowany dzień. Najpierw pojechałam do ginekologa, bo przez ostatnie dni bolał mnie brzusio. Niby nie mocno, ale coś tam ciągle czułam. Zbadał mnie i powiedział, że jest wszystko ok. Prawdopodobnie to wina nieregularnego wypróżniania się. Niestety tak mam odkąd przyjmuję żelazo. No cóż, zapisał środek doraźnie. Może minie. Nie kazał przychodzić na wizytę za tydzień, tylko wyznaczył na 15 października. Czyli dopiero wtedy będę chyba miała USG połówkowe. Potem byłam w bibliotece po książki i...pojechałam po synka do przedszkola :tak:

Kochana, dobrze że poszłaś do swojego ginka. On Cię uspokoił.... Ja twierdzę, że nawet z najmniejszą pierdołą warto mu czasami zawrócić głowę (choćby telefonicznie) ale żeby móc spokojnie żyć....

Cześć babeczki !
Niedawno wstałam :-D
I niestety , weekend sie skończył i trzeba sie brać za sprzątanie :confused2:
Ale narazie nie umiem zabić wielkiego głoda ... a co do ilości płynów ...
Ja praktycznie jak siedze w domu to pije jedną po drugiej miętę ...albo melisę .
A jeszcze chiałam was zapytać ... czy u którejś z was zaczęły sie problemy ze snem ? Bo ja np cały dzień funkcjonuje na 50% mocy , ciągle jestem ospała , ale nie kłade sie caly dzień , bo wiem ze w nocy i tak bede się budzić bez powodu co 2 godziny !!! Okropność !!!

Ja ostatanio tez mam podobny propblem, tylko,ze ja nie moge zasnac jak sie klade... h sie mecze...

Co do picia to ja codziennie rano sie budze jakby z "kacem" jestem bardzo spragniona caly czas.

reklama
Ehh... Ja nadal w szpitalu! Kolo 16 pozwolili mi isc do domku, bo z dzidzia absolutnoe wszysrko ok- zrobili mi usg i posluchalismy serduszka, dali mi morfine przeciwbolowo, obejrzal mnie lekarz I sip do domku. Po drodze musialam zaliczyc apteke szpitalna po przeciwbolowe, ale tam nie dotarlam. W windzie prawie stracilam przytomnosc I mezus zabral mnie spowrotem na oddzial, gdzie mnie przyjeli I dalej czekam na lekarza. Ja juz ice do domku!!!

Do góry