reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

klaudzia dopiero dziś nadrabiam zaległości z 2 dni... ciesze sie ze nic Wam sie nie stało, najadłaś sie pewnie strachu ale dobrze ze tak to sie skończyło.....

reklama
katrenki
A o co tak naprawdę chodzi? Tzn dlaczego wcześniej nie było problemu a teraz nagle okazuje się ze ten macierzyński ci się nie należy? W czym rzecz?
jak zglosilam,ze jestem w ciazy to wyslali mi list, ze nalezy mi sie 39 macierzynskiego od nich, w czwartek bylam w pracy i przez przypadek zupelnie powiedzieli mi ze ktos sie pomylil i jednak mi sie nie nalezy bo za krotko dla nich pracuje i zebym sie ubiegala od rzadu jak chce, tylko, ze moj macierzynki powinien zaczac sie za tydzien i to jest poprostu nawet niemozliwe zebym zdazyla to zalatwic w tydzien zwlaszcza ze potrzebuje do tego kwitek od nich ktorego mi nie dali.....wiec zamierzam walczyc zeby placili mi chorobowe do terminu a nie 4 tyg krocej zebym miala chociaz mozliwos zalatwic to macierzynskie od rzadu i nie zostala bez rzadnego dochodu bo to z ich winy bo mnie zle poinformowali, ze juz nie wspomne ze nawet nie mieli zamairu tego skorygowac i gdybym tam akurat nie pojechala to bym nic nie wiedziala do czasu az powinnam dostac kase a by jej nie bylo..... normalnie szkoda gadac!!!!!!!!!!!!!

jak zglosilam,ze jestem w ciazy to wyslali mi list, ze nalezy mi sie 39 macierzynskiego od nich, w czwartek bylam w pracy i przez przypadek zupelnie powiedzieli mi ze ktos sie pomylil i jednak mi sie nie nalezy bo za krotko dla nich pracuje i zebym sie ubiegala od rzadu jak chce, tylko, ze moj macierzynki powinien zaczac sie za tydzien i to jest poprostu nawet niemozliwe zebym zdazyla to zalatwic w tydzien zwlaszcza ze potrzebuje do tego kwitek od nich ktorego mi nie dali.....wiec zamierzam walczyc zeby placili mi chorobowe do terminu a nie 4 tyg krocej zebym miala chociaz mozliwos zalatwic to macierzynskie od rzadu i nie zostala bez rzadnego dochodu bo to z ich winy bo mnie zle poinformowali, ze juz nie wspomne ze nawet nie mieli zamairu tego skorygowac i gdybym tam akurat nie pojechala to bym nic nie wiedziala do czasu az powinnam dostac kase a by jej nie bylo..... normalnie szkoda gadac!!!!!!!!!!!!!
a jak dlugo u nich pracowalas, zanim dowiedzialas sie o ciazy? i kiedy cih o tym poinformowalas? najlepiej w tygodniach, jak pamietasz.

By otrzymywać SMP, trzeba do końca 15 tygodnia przed rozwiązaniem przepracować dla tego samego pracodawcy przynajmniej 26 tygodni bez przerwy, przy zarobkach wynoszących tygodniowo nie mniej niż £82 (bez odtrąconego podatku) w roku podatkowym 2007/8 lub £90 w roku podatkowym 2008/9.

Ostatnia edycja:
klaudzia, dobrze mu powiedzialas! :tak: a co to za tlumaczenie, ze nie zauwazyl,ze ty w ciazy? to co, w normalnych to mozna walic bez niczego? nie bede wypowiadac swojej opinii na temat murzynow, bo do tej pory to tylko jedna dziewczyne szanuje,a co mysle o reszcie nadaje sie tylko do piiii.piiiiii.piiiii owania :wściekła/y: a ocpunach to juz wogole.

teraz to ja wiem, ze maja racje ale maja ten problem,ze mam na pismie,ze powiedzieli co innego i wprowadzili mnie w blad przez co nie zalatwilam maternity allowance co bym zrobila gdyby tak mi nie napisali....

mnie chodzi tylko o to zeby mi placili chorobowe 4 tygodnie dluzej niz zamierzali zbym mogla zalatwic wszystko i nie zostala bez zadnych dochodow w tym czasie i uwazam, ze to fair propozycja biorac pod uwage, ze to oni tak strasznie namieszali....

Witajcie :)))) Ja juz po obronie lekko nie bylo, ale się udało zaliczyłam na 4+ teraz robię sobie dłuuuugi odpoczynek. Jutro nadrobię zaległości.

Gratulacje!!!

Klaudzia, niestety ludzi nie zmienisz. W Polsce też jeżdżą jak chcą... Najbardziej podobało mi się w Holandii. Wszyscy przestrzegają przepisów i nie ma wypadków.

klaudzia, dobrze mu powiedzialas! :tak: a co to za tlumaczenie, ze nie zauwazyl,ze ty w ciazy? to co, w normalnych to mozna walic bez niczego? nie bede wypowiadac swojej opinii na temat murzynow, bo do tej pory to tylko jedna dziewczyne szanuje,a co mysle o reszcie nadaje sie tylko do piiii.piiiiii.piiiii owania :wściekła/y: a ocpunach to juz wogole.

no widzisz.... zostawie to juz bez komentarza hehe

Gratulacje!!!

Klaudzia, niestety ludzi nie zmienisz. W Polsce też jeżdżą jak chcą... Najbardziej podobało mi się w Holandii. Wszyscy przestrzegają przepisów i nie ma wypadków.

no niestety nie zmienie... ale tutaj poprostu te debile nie wiedza jak prowadzic....

Witajcie :)))) Ja juz po obronie lekko nie bylo, ale się udało zaliczyłam na 4+ teraz robię sobie dłuuuugi odpoczynek. Jutro nadrobię zaległości.

GRATULACJE :-D:-)

reklama
pathanka gratuluję:tak:

a ja wam powiem co mi się dzisiaj zdarzyło....
haha jadę po D jak zawsze codziennie oczywiście i jeszcze miałam wjechać szefowej żarówki zmienić w sklepie bo nie umie....:sorry:
no i myślę tak... dobra to najpierw po D później na stację bo wczoraj mi się nie chciało tankować... no i do niej a na koniec do sklepu i do domu...
a w połowie drogi mój car mi stanął:szok::-D
no i dzwonię do D że nie przyjadę bo na środku drogi stoję bez paliwa... haha
musiał extra łatwić znajomego żeby mi przywiózł paliwo....:-p:zawstydzona/y: no i tak stałam pół godziny na drodze i sobie czekałam na zbawienie:-D:-D:-D
na szczęście już jestem w domkku a autko zatankowane:cool2:

Do góry