reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

Tygrynka ... kochana, dla Ciebie to już jest na drzwich wydrukowana kartka z napisem "rezerwejszyn by Tygrynka!" Więc loozik, dach nad głową masz zapewniony!

Ale wiecie co...tak sobie myślę i myślę i wymyśliłam, że nie znam dat waszych urodzin!:szok:

Ja w sumie zestarzeje się w listopadzie.... Hehe....
A o życzenia same się upominamy!

Tygrynko, masz rację.... idę się uczyć! Zaglądnę do Was później....

reklama
Obejrzę jeszcze film z mężulem i pójdę lulu Po dzisiejszych emocjach będę chyba spać jak dzidziuś :-) Miłych snów dziewczynki cmok cmok

Ale wiecie co...tak sobie myślę i myślę i wymyśliłam, że nie znam dat waszych urodzin!:szok:

ja mam bardzo ładną datę, bo... lutową :D urodziłam się 25 lutego, może jakaś Lutówka na moją cześć urodzi tego dnia dzidziusia:tak:

Tygrynka ... kochana, dla Ciebie to już jest na drzwich wydrukowana kartka z napisem "rezerwejszyn by Tygrynka!" Więc loozik, dach nad głową masz zapewniony!

Ja w sumie zestarzeje się w listopadzie.... Hehe....
A o życzenia same się upominamy!

Tygrynko, masz rację.... idę się uczyć! Zaglądnę do Was później....

ufff ale wolę się jednak upominać, żebyś kogoś nie wmeldowała na moje miejsce!!tylko zgłaszam mały błąd na kartce!!powinno być "rezerwejszyn BAJ Tygrynka" :p
ucz się ucz, nauka to potęgi klucz :p im więcej i szybciej się nauczysz tym więcej i dłużej będziesz z nami:tak:

ja idę na dokładkę kolacyjki, czyli moje ukochane kanapeczki z ziołowym serkiem Hochland...mniami, zwłaszcza robione przez tatusia :D
aa i mężuś mi się rozchorował i jęczy przez telefon, pewnie z tęsknoty i chce by go jutro mocno poprzytulać :D

jesteście kochane :) I chyba raczej zdania nie zmienię jak już tyle osób mi mówi, że imię jest fajne :-) Powiedzcie mi tylko jak wy te gliterki dodajecie... niby byłam na tej stronie i zrobiłam sobie takiego jednego ale ni h.. nie wiem jak to tutaj wstawić :szok::-D

a więc:
przed obciążeniem: 94 mg/dl; 5,3 coś tam nie mogę doczytać:no:
po obciążeniu po godzinie: 153mg/dl; 8,6 nie mogę doczytać

a normę mam wpisaną 3,9 - 5,9 czegoś tam

plis o pomoc
Paullla na moje oko za duzo Ci wyszło. ja bym zadzwoniła jutro do lekarza i mu podyktowała wyniki. z resztą mam tak zrobic jak bede miala wyniki badania, od razu mam dzwonic. szkoda ze juz po 21, bo ja bym dzwoniła jeszcze dzis. Zawsze to spokojniejsza nocka

reklama
a więc:
przed obciążeniem: 94 mg/dl; 5,3 coś tam nie mogę doczytać:no:
po obciążeniu po godzinie: 153mg/dl; 8,6 nie mogę doczytać

a normę mam wpisaną 3,9 - 5,9 czegoś tam

plis o pomoc
za wikipedią:
stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli:
  • nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. IFG – Impaired Fasting Glucose): na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub
  • nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. IGT – Impaired Glucose Tolerance): w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l).
Nie jest żle, ale pewnie bedziesz musiała zacząć kontrolowac co jesz i bedzie ok.

Do góry