reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

Sloneczka moje- jestem juz....widze, ze moj sms do Was dotral :) bardzo sie ciesze:) i baaardzo dziekuje za wsparcie Waszym smsem :))) jestescie kochane...

Powiem tak...lekarz jak uslyszal co robilam w weekend, to taka opr....mi dal, ze glowa boli...naprawde zdenerwowal sie na mnie....wytlumaczyl, ze ciaza to nie choroba, ale nie wolno sie forsowac...ze trzeba rozsadnie mierzyc sily....

Postraszyl mnie i zrobil badanie....najpierw sprawdzil czy szyjka sie nie skraca...na szczescie nie...i rozwarcia tez nie ma, lozysko na miejscu i sie nie odkleja...wiec juz mi ulzylo...a potem z zapartym tchem czekalam az mi pokaze synka i jego bijace serduszko... i najpierw nic nie widzialam, a potem pokazal mi jak bije...w jednej sekundzie stres ze mnie zszedl i lzy poplynely z oczu....od razu zrobil dokladne pomiary, bo powiedzial, ze skoro jestem to zrobi mi polowkowe badanie...

na szczescie wszsytko wyszlo ok:) powiedzial, ze synek moze wazyc juz nawet 450 gram:))co do dlugosci to powiedzial, ze juz sie nie da calego zmierzyc, bo sie kuli, bo juz mam malo miesca...ale tak mniej wiecej od czubka glowy do posladkow ma ok. 16 cm a z nozkami pewnie ponad 20 :)plec nie ulegla zmianie :) widzialam jajeczka i fujarke :))

Kochane, po tym stresie jestem tak zmeczona, ze masakra.....

a co do bolow glowy- to ja tez mialam okropne, dzien w dzien...i moj gin kazal mi isc do neurologa, bo powiedzial, ze nawet w ciazy to nie jest normalne i trzeba to sprawdzic...ale na szczescie mi przeszlo samo...czego i wam zycze :))))

Wspaniale że wszystko ok !!! super!!! A co mówil na plamienia - aa to przez forsowanie się pewnie???

Ostatnia edycja:
reklama
Kalinka Ale się cieszę, że wszystko ok. Normalnie się poryczałam ze szczęścia jak czytałam to co napisałaś kochanie. Teraz masz nauczkę nie przesadzaj z wysiłkiem. Dbaj o siebie bo dbając o swoje dobre samopoczucie dbasz też o zdrowie synusia :-) Cmoktusie kochanie :rofl2:

A tak przy okazji to byłam na temacie poród na wesoło (CIĄŻA PORÓD POŁÓG -> PORÓD NA WESOŁO) warto poczytać, słuchajcie ja to byłam posikana z niektórych historii, tak się głośno śmiałam, że aż moje psy na mnie patrzyły jak na głupią jakąś hahahha:-D:-D:-D:-D

[B pisze:
poziomeczka_82;
[B pisze:
4239289]No właśnie te 250 zl to ogromny koszt a już wyliczam co będzie trzeba kupić dla maleństwa, robicie już jakieś zakupy czy jesteście przesądne? Bo ja słyszałam od znajomych brzuchatek, że przed
6 m-cem nic się nie kupuje.[/B]

Ja nie jestem przesądna, czekam tylko na potwierdzenie płci dziecka i mogę wtedy kupowac ubranka - juz się nie moge doczekać. Łóżeczko, wózek i takie tam inne to już mam po starszym dziecku.

Pati no szkoda. Ej ale wiecie co, jestem zakręcona jak...tampon...poszłam zapłacić rachunki, a nie wzięłam ani rachunku ani pieniędzy...powiedziałam a w dupie, drugi raz nie wychodzę, JAK ZIMNO toć to -5 na dworzu...będę szła do szkoły, to zapłacę przy okazji. Wiecie co, na tego grzybka to pamiętacie, zapisał mi dopochwowe...ale zauważyłam, że rano strasznie mnie swedzi od 3 dni po tym leku...

Pati no szkoda. Ej ale wiecie co, jestem zakręcona jak...tampon...poszłam zapłacić rachunki, a nie wzięłam ani rachunku ani pieniędzy...powiedziałam a w dupie, drugi raz nie wychodzę, JAK ZIMNO toć to -5 na dworzu...będę szła do szkoły, to zapłacę przy okazji. Wiecie co, na tego grzybka to pamiętacie, zapisał mi dopochwowe...ale zauważyłam, że rano strasznie mnie sedzi od 3 dni po tym leku...

To może lek nietrafiony że Cię swędzi albo nie zadziałał - nie zniszczył paskudztwa - chyba nie powinno swędzieć wogóle po leczeniu, no chyba że jestes uczulona na jakiś składnik tego leku.

...na szczescie wszsytko wyszlo ok:) powiedzial, ze synek moze wazyc juz nawet 450 gram:))co do dlugosci to powiedzial, ze juz sie nie da calego zmierzyc, bo sie kuli, bo juz mam malo miesca...ale tak mniej wiecej od czubka glowy do posladkow ma ok. 16 cm a z nozkami pewnie ponad 20 :)plec nie ulegla zmianie :) widzialam jajeczka i fujarke :))

Kochane, po tym stresie jestem tak zmeczona, ze masakra.....

a co do bolow glowy- to ja tez mialam okropne, dzien w dzien...i moj gin kazal mi isc do neurologa, bo powiedzial, ze nawet w ciazy to nie jest normalne i trzeba to sprawdzic...ale na szczescie mi przeszlo samo...czego i wam zycze :))))
Super że Synuś rośnie i ma się dobrze:tak:
Pewnie zmiana pogody tak na Ciebie zadziałała - odpocznij sobie po południu kochana.
Pewnie tak:sorry: Ach ta jesień... :confused2:
Widziałam takie zwykłe łóżeczko w Ikei za 100 zł i już też rozglądam się za paroma rzeczami a najbardziej rajcują mnie ciuszki :) takie sliczniusie :)]wózek też sobie upatrzyłam.
Te turystyczne nie są chyba dobre bo nisko właśnie mają ten materacyk i będzie cię pewnie kręgosłup bolał od tego schylania.
My wzięliśmy sobie za cel kupić porządne łóżeczko z myślą o 2 drugim dzidziusiu troche wydamy bo coś koło 400 zl ale myślę że warto;-) A turystyczne są dobre w podróż, bo tak normalnie maluszkom w nich odkształca się kręgosłup:sorry: zrobiłam wywiad sklepowy;-):-D

No kurczę nie wiem, jeszcze na jakieś 4-5 dni zostało tabletek, potam muszę zrobić siuśki, i morfologię a za 2 tygodnie do lekarza miałam sie znowu zarejestrować, i wtedy jej powiem, że mnie swędziało, chociaż wydaje mi się, że nic mi nie pomaga...chyba że przez 4 dni coś się zmieni.

ja tak samo czekałam z potwierdzeniem płci. Teraz już wiem, że dziewczynka (od wczoraj) i czekam aż mój mężuś mnie zabierze do sklepu PEPCO tam są super ciuszki i tanie mąż ostatnio kupił mi (na naszą rocznicę ślubu :-D) taki śliczny biały kaftanik z dwoma pieskami za niecałe 5 zł :cool2: Więc jak mnie tam zabierze to se poszaleje :cool2:

reklama
Pati no szkoda. Ej ale wiecie co, jestem zakręcona jak...tampon...poszłam zapłacić rachunki, a nie wzięłam ani rachunku ani pieniędzy...powiedziałam a w dupie, drugi raz nie wychodzę, JAK ZIMNO toć to -5 na dworzu...będę szła do szkoły, to zapłacę przy okazji. Wiecie co, na tego grzybka to pamiętacie, zapisał mi dopochwowe...ale zauważyłam, że rano strasznie mnie swedzi od 3 dni po tym leku...
to coś nie tak nie powinno Cię swędzieć:eek: Jak najszybciej idź do gin. żeby Ci coś innego zapisał:tak:

Do góry