reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

No ale ja wolę poczekać, do zakończenia leczenia, to dopiero połowa, ecie druga:) Wtedy jak nie pomoże, to będę mogła sikać ogniem, że na marne itp.:)

reklama
Kalina cieszę się że z Wami wszystko OK :-D A teraz na siebie chuchaj i dmuchaj ;-)

Gucha nie powinno Cię swędzieć - wg mnie powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi.

Lecę dziewuszki kupić mojemu M rękawice motocyklowe.

Odezwę się za jakiś czas

No kurczę nie wiem, jeszcze na jakieś 4-5 dni zostało tabletek, potam muszę zrobić siuśki, i morfologię a za 2 tygodnie do lekarza miałam sie znowu zarejestrować, i wtedy jej powiem, że mnie swędziało, chociaż wydaje mi się, że nic mi nie pomaga...chyba że przez 4 dni coś się zmieni.

Może się jeszcze zmieni, swędzi bo pewnie jeszcze nie do końca wyleczone.

Sloneczka moje- jestem juz....widze, ze moj sms do Was dotral :) bardzo sie ciesze:) i baaardzo dziekuje za wsparcie Waszym smsem :))) jestescie kochane...

Powiem tak...lekarz jak uslyszal co robilam w weekend, to taka opr....mi dal, ze glowa boli...naprawde zdenerwowal sie na mnie....wytlumaczyl, ze ciaza to nie choroba, ale nie wolno sie forsowac...ze trzeba rozsadnie mierzyc sily....

Postraszyl mnie i zrobil badanie....najpierw sprawdzil czy szyjka sie nie skraca...na szczescie nie...i rozwarcia tez nie ma, lozysko na miejscu i sie nie odkleja...wiec juz mi ulzylo...a potem z zapartym tchem czekalam az mi pokaze synka i jego bijace serduszko... i najpierw nic nie widzialam, a potem pokazal mi jak bije...w jednej sekundzie stres ze mnie zszedl i lzy poplynely z oczu....od razu zrobil dokladne pomiary, bo powiedzial, ze skoro jestem to zrobi mi polowkowe badanie...

na szczescie wszsytko wyszlo ok:) powiedzial, ze synek moze wazyc juz nawet 450 gram:))co do dlugosci to powiedzial, ze juz sie nie da calego zmierzyc, bo sie kuli, bo juz mam malo miesca...ale tak mniej wiecej od czubka glowy do posladkow ma ok. 16 cm a z nozkami pewnie ponad 20 :)plec nie ulegla zmianie :) widzialam jajeczka i fujarke :))

Kochane, po tym stresie jestem tak zmeczona, ze masakra.....

Kalinko strasznie się cieszę że jest ok, tylko proszę Cię ładnie - odpoczywaj!!
Wiem co czułaś jak usłyszałaś bicie serduszka!! jak u mnie całą noc nie mogli znaleźć tętna i to na kilku różnych sprzętach i już mówili, że nie znajdą to miałam serce ściśnięte jakby mi się zatrzymało, a jak w końcu znaleźli (po 12 godzinach stresu!!) to wyryczałam cały papier toaletowy z ubikacji:tak:

co prawda nie ale wydaje mi się ze jest ok ja ostatnio miałam wysoki poziom leukocytów w moczu co było spowodowane infekcją i musiałam trochę się podleczyć, więc w twoim przypadku czytała bym to jak pozytywny wynik, a w każdym razie brak infekcji:-)

no ja nie wiem czy to dobrze czy źle, chodziło mi o sam sposób podania wyniku, że nie liczby a słowo "mało" bo pierwszy raz się z tym spotkałam :) chyba machnę jutro badanka na wszelki wypadek :)

Widziałam takie zwykłe łóżeczko w Ikei za 100 zł

też mi się podoba te łóżeczko, ale bardziej pasuje nam Leskvik za 300 zł bo mamy z niego komodę i szafę...a najlepiej chce taki jaki znalazła na allegro Ilona albo Patrycja (z opuszczanym bokiem i wyjmowanymi szczebelkami, wydaje się najpraktyczniejszy), nie pamiętam...

zmywam się bo leeeeecę do Poznania do męża w koncu już nooo :):):)
trzymajcie się w niezmienionym stanie do wieczora :D
buziaki miłego popołudnia papa

HEJ DZIEWCZYNKI

U nas w nocy byla taka wichura,ze myslalam,ze dach urwie w bloku...

Kupilam wczoraj 2 ksiazki , jedna juz zaczelam czytac i jest super, polecam wszytkim:

"CIĘŻARÓWKĄ PRZEZ 9 MIESIĘCY"

i druga "JĘZYK NIEMOWLĄT" - ponoć bardzo pomocna jak ktoś nie ma doświadczenia ale nie wiem kiedy się za nią zabiore...

My wczoraj mieliśmy wolne, tzn moj M miał, więc troche pozwiedzalismy, bylismy w Wilanowie i na Pałącu Kultury a dodatkowo odkryulam super sklep w Warszawie z MEEEEGA slokimi ciuszkami - taki malutki kameralny.
Wiec jak ktoras jest z Wawy to polecam!

Ja na razie nic nie moge kupic bo nie znam plci ale rzeczy sa niektore naprawde fajne szczegolnie z jednej firmy z kaszmiru... - Zalaczam zdjecia ponizej.

Aha i wkleilam Wam zdjecie mojego juz 6 miesiecznego brzucha :-) w watku "zdjecia..."

BUZIAKI!!

galeria_we_dwoje_4.jpg
galeria_we_dwoje_3.jpg
20090803_lullaby_02.jpg
20090803_lullaby_01.jpg
galeria_we_dwoje_11.jpg

No właśnie te 250 zl to ogromny koszt a już wyliczam co będzie trzeba kupić dla maleństwa, robicie już jakieś zakupy czy jesteście przesądne? Bo ja słyszałam od znajomych brzuchatek, że przed
6 m-cem nic się nie kupuje.

przesądna nie jestem ale jakoś tak samo z siebie wyszło że jeszcze nic nie kupiliśmy a od przyszłego tygodnia to ja już w 6 miesiącu :-) ale to szybko leci :-)

juz tylko 4 miesiące a między czasie święta i nie wyobrażam sobie chodzenia po sklepach w grudniu bo wszystko będzie droższe i poprzebierane, a do tego te tłumy... więc trzeba już się za to zabrać bo w styczniu to tez różnie może być, ale do mojego męża też już dotarło że czasu coraz mniej a dużo do zrobienia więc jest nadzieja że od przyszłego miesiaca zaczniemy cos kupowac, ale najpierw jeszcze wizyta u ginekologo może w końcu sie dowiemy czy chłopczyk czy dziewczynka :tak:

HEJ DZIEWCZYNKI

Kupilam wczoraj 2 ksiazki , jedna juz zaczelam czytac i jest super, polecam wszytkim:

i druga "JĘZYK NIEMOWLĄT" - ponoć bardzo pomocna jak ktoś nie ma doświadczenia ale nie wiem kiedy się za nią zabiore...

My wczoraj mieliśmy wolne, tzn moj M miał, więc troche pozwiedzalismy, bylismy w Wilanowie i na Pałącu Kultury a dodatkowo odkryulam super sklep w Warszawie z MEEEEGA slokimi ciuszkami - taki malutki kameralny.

Ja na razie nic nie moge kupic bo nie znam plci ale rzeczy sa niektore naprawde fajne szczegolnie z jednej firmy z kaszmiru... - Zalaczam zdjecia ponizej.

Aha i wkleilam Wam zdjecie mojego juz 6 miesiecznego brzucha :-) w watku "zdjecia..."

BUZIAKI!!
Kapitalne te ciuszki, aż mi się oczy zaświeciły

reklama
HEJ DZIEWCZYNKI

BUZIAKI!!

Śliczne ciuszki! Myślę, że niedługo wybiorę się na te zakupy bo rzeczywiście w grudniu nie będzie mi się chciało chodzić po sklepach a poza tym nie mam kurtki zimowej dużej, płaszczyk będzie pewnie za ciasny ... ale ostatnio o dziwo odkryłam, sklep nie ciążowy, w którym jest dużo dużych ciuchów i kupiłam sobie w promocji sweterek z miejscem na brzuszek nie wyglądający jak worek :)

Do góry