reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Właśnie wróciłam ze sklepu, ale jestem zadowolona!!!
T. do mnie zadzwonił przed 19 i zapytał, czy puściłam totka. Ja na to, że nie więc poprosił bym poszła i puściła bo a nóż widelec się trafi;-) Więc ja, z ciężkim sercem ubrałam się, wzięłam parasol i poszłam do żabki. Puściłam 2 zakłady. A, że byłam już w sklepie to szukałam migdałów na moją ukochaną zgagę... W żabce nie było więc zaszłam do pobliskiego ABC. Wzięłam migdały, zgarnęłam przy okazji słonecznik i patrze, a tu wisi kosmetyczka za 2,99! I to na dodatek różowa:-D w kwiatki. Jak prawie wszystko co dziś kupiłam do szpitala;-)
Byłam w szoku bo dziś pół miasta przejeździłam w poszukiwnaiu normalnej, pojemnej i taniej kosmetyczki. Najtańsza jaka była to w Rossmanie za 19 zł (!!) i już chciałam wziąć bo reszta stała grubo ponad 20 plnów. Byłam w lekkim szoku, że tyle wołają za kosmetyczkę, ale w końcu pomyślałam, że może to takie ceny są. I dzięki Bogu, że nie kupiłam!! Ale bym sobie w brode pluła... A powiem, że naprawdę jest ładna;-) Jutro skocze po druga tylko, że w zielonym kolorze z tym samym motywem;-) Za takie grosze śmiało można brać, to zawsze się przyda.
Jak dobrze, że t. mnie po tego lotka wysłał;-) Aż mu sms-a wysłałam z radości ;-)
no to super- rzeczywiscie taniocha:tak::tak::-) szkoda e u mnie nie ma takiego sklepu:-D

reklama
Dziewczyny a ja kupiłam tez herbatki hippa ale nie w granulkach tylko w saszetkach i tam w składzie nie ma glukozy nic kompletnie więc może warto się zastanowić nad tymi w saszetkach normalnie do zaparzenia?? wzięłam dla siebie dla karmiących i dla maluszka tą z kopru włoskiego sama nie wiem po co ale może kiedyś się przyda ma w końcu długą datę przydatności:-p jest w opakowaniu 20 saszetek i dla karmiących kupiłam za 8.99 a ta z kopru za 11zł.. Ale pierwszy raz widziałam hippa w saszetkach akurat ost sztuki były:tak:

Ja kupiłam bocianka dla siebie.
Tych dla dzidzi nie kupuję, poczekam aż będą potrzebne. Herbatka rumiankowa jest odradzana, bo często uczula a koperkowa to jakby mały kolek dostał i też raczej będę szukać takich mieszanek w torebkach.
Pierwszemu synkowi dawałam jak był już starszy te Bobovity i Hippa bo uwierzyłam, że one najlepiej dostosowane dla niemowlaków, do pół roku był właściwie na moim mleczku nawet latem, z odwodnieniem nie mieliśmy problemu, tyle, że dostawał tyle razy pierś ile chciał, czyli w upały wisiał mi na cycku po prostu. I myślę, że lepiej jakby mały był przyzwyczajany do wody i herbatek nie słodzonych. Oczywiście zaraz się zaczyna zastanawianie, czy te herbapolu zioła to na pewno ze sprawdzonych upraw, czym to pryskają itp.
Pierwszy długo nie dostawał słodyczy, ale herbatki i soczki dla dzieci są naprawdę słodsze od słodyczy niejednokrotnie i nie udało mi się go przyzwyczaić, żeby pił nie słodzone. Teraz herbatki też muszę mu słodzić (pija już takie owocowe z szaszetek albo słabą zwykłą).
Jedyne co to udało się go nauczyć, że po umyciu wieczornym zębów jest tylko woda i już nic więcej. Ale mimo wszystko po 4 urodzinkach pojawiły się dziurki w mleczakach.

dziewczyny jak chcecie juz poic dzieciaczki to w aptece sa herbatki plantex z kopru wloskiego sprzedaje sie je na sztuki w saszetkach i one sa bez cukru bez glukozy wiec jak cos to ja je wam poelcam moja mama nas wszystkich na nich wychowala a zeby mamy jak Bobry:):-D

Ja mam herbatkę z Hipp granulowaną Koperkową, i oczywiście Plantex,
Ta druga jest na wzdęcia, bóle brzuszka itp. Ja podaję żeby kupkęrozwodnić, bo po mleku modyfikowanym dziec robią twarde kupki.

szczególnie po bebiku... u nas po bebiku były twarde jak skała i takie jakieś...
a luiza czemu nie podajesz na noc swojego odciagnietego tylko sztuczne?

reklama
Do góry