reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Część dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam, ale melduje się że zostałam magistrem inżynierem... :-D Także edukację na jakiś czas mam odstawioną.

Nawet nie próbuje nadrabiać... bo chyba nie dam rady.
Jeśli chodzi o glukozę to miałam robioną wczoraj.
Rano miałam glukoza była 77, a po dwóch godzinach po wypiciu 75 gram, glukoza była 122. Trochę się martwię... Zobaczymy co gin powie na wizycie. Wizyta dopiero w środę.

Hej dziewczynki Wróciłam od zębologa i jestem załamana w kwietniu miałam tylko jeden ubytek a dzis sie okazało, ze całe uzebienie do wymiany, ja sie wykończe psychicznie i finansowo:shocked2::shocked2::shocked2:

skąd ja to znam !!
na poczatku ciąży byłam u dentysty i miałam dwie dziurki małe i troszkę zwlekałam z ich zrobieniem i jak poszłam miesiąc temu znowu do dentysty żeby zrobić te dwie dziurki to się okazało ze wsumie to mam już 7 dziur i że mam strasznie wszystkie odwapnione przez ciąże!!! myślałam że sie popłacze ! niedosyć ze to tyle kasy pójdzie na wyleczenie tych zębów to do tego bez znieczulenie :szok::szok::szok: chyba oszaleje !!!
ale trzeba zrobić bo nie daj booosze zaczną jeszcze boleć i dopiero sobie narobie !

Także dziewczyny pilnujcie ząbki - bo jak to się mówi jednod ziecko więcej to jeden ząb mniej ;-):tak::-D

Jeśli chodzi o glukozę to miałam robioną wczoraj.
Rano miałam glukoza była 77, a po dwóch godzinach po wypiciu 75 gram, glukoza była 122. Trochę się martwię... Zobaczymy co gin powie na wizycie. Wizyta dopiero w środę.

tez wczoraj byłam na glukozie - miałam robina odrazu 75 gram i na czczo wyszło mi 80 , po godzinie 99, a po dwóch godzinach 126

Chyba dobrze bo normy mówią że na czczo do 105, po godzinie do 180 a po dwóch godzinach do 140 :) także ciesze się że wszystko gra ! uuuuf

Ostatnia edycja:
Ja zakończyłam leczenie zębów w kwietniu - taki większy remont :-D - w maju - ciąża :-) Nawet nie idę sprawdzać :szok: nie wyobrażam sobie, że bez znieczulenia cokolwiek dam sobie zrobic - mam nadzieje, że jeśli nawet coś mi się sypnie to nie na tyle aby bolało lub nie mogło poczekać do rozwiązania.
Podziwiam Was!

ivi - coraz częściej mi twój Tymek po głowie chodzi, to był jeden z pierwszych moich typów imion dla chłopca, potem marzyłam wyłącznie o dziewczynce a potem doznałam "misz masz" :-) Myślę tylko czy Tymoteusz czy Tymon :-(
wiem, wiem... nie ta tablica :-D

już po wizycie :tak: ogólnie jest tak:
Tymus na bank jest Tymkiem (pokazał nawet przekrój przez swoje jajeczka i siusiaka ;-);-)). Jak to ginka stwierdziła, "interes ma bardzo duży" :-D:-DMały waży ok 560g:tak: rusza się niesamowicie i ciągle się wiercił :-D Ginka pomierzyła go, sprawdziła czy jest ok i stwierdziła że ma: duży brzuch, duży "interes" i duże oczy :-D:-D

Ivi, gratuluję silnego chłopaka!

Ja juz po 3d :-DMalenki oczywiscie sie zasłaniał rączką ale zdjęcia super:-Dnie chcielismy go juz męczyć wiecej :-Dmam tez płytke ze zdjeciami:-D
Wiecie co jak tak oglądałam myszke na monitorze to dotarło do mnie ,ze mam w sobie dzieciaczka:tak:oczywiscie jajeczka bezapelacyjne:tak::-):-):-)

Sylwia, zdjęcia cudne. Ja za każdym razem, kiedy oglądam film z połówkowego to mam mokre oczy :-) bo to przecież jest NASZE dziecko, mały człowieczek, który ma już w moim brzuchu swoje życie :-)

Część dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam, ale melduje się że zostałam magistrem inżynierem... :-D Także edukację na jakiś czas mam odstawioną.

Kubiaczka, serdeczne gratulacje!!!

Co do dentysty, to nie wyobrażam sobie nie mieć znieczulenia. Zresztą w ciąży przeciez można się znieczulić, tylko trzeba wcześniej lekarzowi powiedzieć o ciąży. Dla mnie to ekstrema - albo znieczulenie, albo leczenie zębów po ciąży. Mam traumę po tym, jak mi taka jedna dentystka przejechała 3 razy wiertłem po nerwie... i jeszcze zamiast dać mi coś przeciwbólowego zapytała, czy mam coś w domu, bo jeszcze będzie boleć kilka godzin... Tak więc jak bez znieczulenia to ja pasuję grrr...

Ostatnia edycja:
już po wizycie :tak: ogólnie jest tak:
Tymus na bank jest Tymkiem (pokazał nawet przekrój przez swoje jajeczka i siusiaka ;-);-)).
no to super wielkie gratki :-D:tak:

Ivi super wieści! jak pójdę w przyszłą środę do gina to go poproszę, żeby się upewnił, że widzi tam jajeczka, bo po newsie Dormark już niczego nie jestem pewna!:-D
co do grzybków to mój m przyniósł mi ostatnio całe wiaderko i ususzyłam na święta...hehe troszkę się zdziwił, że z jego wiadra wyszedł tylko duży słoik suszonych:-D to było jego pierwsze grzybobranie i zbierał w sumie tylko trzy rodzaje bo na więcej się nie znał, :cool2: jak tak pomyslę to chyba lepiej te trzy niż wszystkie niepewne:cool2:
u mnie nawet nie ma na co się upewniać bo nic nie wiem już mi to żyć nie daje :-D

a co do grzybków to mój mi mówi że w ciąży nie wolno a ja poczytałam i niby można jeść ze sprawdzonego źródła wiec już nie wiem sama ?

jestem juz po wizycie mocz ok glukoza130 czyli ok morfologia zelazo 11,1 a ponizej 11 to juz anemia wiec sie zmiescilam w normie gin zapisal mi witaminki bo zadnych procz foliku nie bralam od jutra rana bede brala PREGNAVIT podobno bardzo dobre no i cena tez mowi za siebie ze raczej dobre w najtanszej u nas aptece 35zł:zawstydzona/y:
ja biorę prenatal ale przyznam się że jak mi mój schowa w szufladę to zapominam i biorę czasem co drugi dzień :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale jak wyniki mam dobre to chyba nic się nie stanie ?....bo mi anemia na razie nie grozi mam 12,8

Hej dziewczynki Wróciłam od zębologa i jestem załamana w kwietniu miałam tylko jeden ubytek a dzis sie okazało, ze całe uzebienie do wymiany, ja sie wykończe psychicznie i finansowo:shocked2::shocked2::shocked2:
mi też się ząbki posypały

....a ja robię teraz puki dwójki dzieci nie mam na głowie :-D mam zaplanowane wyleczenie wszystkiego do końca ciąży i mam nadzieje że nic nowego się nie pojawi bo mam jeszcze 1 ząb do zrobienia i w 4 muszę plombę mieć zrobioną bo mam lekarstwo ...a nawet wymieniłam sobie stare plomby na nowe i jak na razie nic nie płaciłam wiec korzystam :tak:a i tak moja kasuje do 35zł za ząb za dużą plombę a za małą 20zł wiec nie jest źle sama chodziłam prywatnie i 150zł za ząb kasowała babka wiec teraz bym zbankrutowała jakby miała 750zł zapłacić wolę kupić coś dla maluszka i wydać na dentystę około 200zł cieszę się że na tą babkę trafiłam :-);-)

Ja juz po 3d :-DMalenki oczywiscie sie zasłaniał rączką ale zdjęcia super:-Dnie chcielismy go juz męczyć wiecej :-Dmam tez płytke ze zdjeciami:-D
Wiecie co jak tak oglądałam myszke na monitorze to dotarło do mnie ,ze mam w sobie dzieciaczka:tak:oczywiscie jajeczka bezapelacyjne:tak::-):-):-)
Glukoze mam 136
Anemia troszenke sie zmniejszyła po ,zelazie
Mocz mnie niepokoi bo wyszły mi leukocyty,nieliczne nabłonki i krwinki białe pojedyncze -ma tak któras?
oj ja nie pamiętam co tam miałam na wynikach zapomniałam zabrać od ginekologa ostatnie :wściekła/y: no i gratuluje potwierdzonego synka ;-):tak:

Troche sie nie pokaje bo pojawila mi sie biala wydzielina z pochwy i nie wiem co robic.Moze ktoras z was tak miala.

Wysyłam do ginekologa. Mnie wydawało się, że mam normalne upławy w ciąży, a okazało się, że mam waginozę i ani jednej pałeczki mlekowej. I teraz nie umiem tego cholerstwa wyleczyć, a przyjmowałam już Metronidazol i Dafnegin. Teraz czekam na zamówione globulki, które będą robić mi w aptece :-(

To jutro bede dzwonic do lekarza bo wizyte mam dopiero 12 pazdziernika a na necie wyczytalam ze to moze tez byc obnizaniem sie szyjki macicy a ostatnio lekarzowi sie ona nie podobala.

reklama
niby nie ta tablica ale mam nadzieje że nas nie skrzyczycie ;)
Tymek nasz będzie Tymonem ze względu na dlugie nazwisko :) Długie imie i długie nazwisko średnio nam pasowało, a Tymon rozwiązuje ten problem ;)

dziękujemy za gratulacje :)
ja mówię już wszystkim dobranoc - oczy same mi się zamykają;-)

co do białej wydzieliny z pochwy - nie martw się :tak:w ciąży wydzielina może się zmieniać - od gęstrzej, do rzadszej.. tak mi przynajmniej ginka mówiła. Obecnie mam gęstą, jeszcze parę dni temu miałam wodnistą :) na przykład u mnie nie ma na to reguły :)
Chyba najważniejsze jest to czy nie podpada pod innymi względami (zapach, ew. swędzenie czy pieczenie... ). Ale lekrzem nie jesteś i jeśli Cię to niepokoi to lepiej skontrolować u gina :)

Do góry