reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Ale w rydach jest tylko jedna sala do porodu rodzinnego, reszta porodowki jest teraz odmalowana i kazde stanowisko jest oddzielone scianka a nie jak to bylo parawanem, wiec jak w trojke wparujemy to bedzie niezle;-):-);-):-):-D:tak::-D:tak:

Jakie butelki i smoczki uspokajacze kupujecie?co myślicie o tych tzw samosterylizujących się?

chetnie sie dowiem bo co prawda do karmienia kupilam browny ale z uspokajajacych nie wiem co wybrac

ja mam skonczone 29 wiec pewnie w gornej czesci listy jestem :)

a ja mam takie pytanko - czy w szpitalu, w ktorym planujecie porod macie znajoma polozna lub lekarza? ja raczej nie bede miala i troche sie boje kto to sie zdarzy :eek:

a zkolei co do rodzinnego to u mnie raczej nie ma opcji bo mezus mdleje na slowo strzykawka poza tym znajac go by sie krecil jak owsik i pytal sto razy na sekunde jak sie czujesz i w koncu to jemu by udzielali pomocy nie mnie :-) siostra sie zglaszala ale ona tez miętka strasznie

ja bede rodzic tam gdzie bedzie moj doktorek :)
a co do meza to na sam final pewnie wyjdzie ale wczesniej do masowania, siedzenia, marudzenia itp chce zeby byl :) i powiedzial ze jesli nie spanikuje to bedzie :)

mam nadzieje, ze tak bedzie i swieta beda juz w wiekszym stadku :happy:

ja za to wolalabym zeby swieta jeszcze sobie przejesc na spokojnie ... wiecie moczka, makowki i takie tam :) a potem dopiero martwic sie tym czy moge cos jesc bo malenstwo je to samo tylko przetworzone :) wiec trzymam sie tezy BYLE DO 1 STYCZNIA !!

Dziewczyny co do palenia to ja mam taką znajomą, która ma termin na luty i pali papierosy jak lokomotywa, czasem jak gdzieś idziemy ze znajomymi to pali w ciągu kilku godzin z 10 papierochów :szok: Tłumaczy się tym że wcześniej paliła i gin zabronił jej rzucić papierosy. Ja nie mam już sił do tego dziewczęcia... ponadto pije alkohol jak tylko ma na to ochotę. Ostatnio opowiadała jak z koleżanką wzięły sobie flaszkę cytrynówki, wypiły po kieliszku i była niedobra więc nie wypiły całej flaszki:eek:
Jak to usłyszałam to zaniemówiłam. Najlepsze jest to, że ona dowiedziała się że jest w ciąży w 2 mc, gdzie wcześniej tak się upijała na imprezach że ją wynosić musieli. W 3 miesiącu okazało się że miała mieć bliźniaki ale jeen zarodek obumarł w 5 tc a ona się niczym nie przejmuje i dalej pije i pali.
Szkoda mi jej dzieciątka tak straszliwie:-(

zabilabym w imie zasad ... moja siostra palila jak lokomotywa ale w jednej i drugiej ciazy nie wziela papierosa do dzioba ... i zwykle przez cale karmienie tez jej sie udawalo ... niestety chwile potem palila znowuy ...

reklama
a jesli chodzi o ZZO to w rydach pracowal kiedys anestezjolog wrobel(mieszka niedaleko mnie i czest przychodzi do mnie do sklepu) tylko niewiem czy jeszcze tam jest:-:)-( a n noworodkach jest moja kolezanka z gmnazjum wiec laski jeszcze by sie jakas fajna polozna sprzydala i jestesmy ustawione:-D:-D

Do góry