reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Dziękuję Kochane za kciuki :-):-) !!!!!!!!
Wróciłam właśnie...synek potwierdzony w 100% :-p:-) !!!!
Wszystko ok jedynie mam za wysokie wyniki TSH III GEN.... i jutro rano muszę jechać do diagnostyki i zrobić jeszcze raz plus ft3, ft4, anty tpo i anty tg, a potem jeszcze raz do pana doktora i wtedy powie co i jak....i w ciągu 23 tyg. przytyłam 4 kg:-p a synuś waży ponad 500 :-)

reklama
Dziękuję Kochane za kciuki :-):-) !!!!!!!!
Wszystko ok jedynie mam za wysokie wyniki TSH III GEN.... i jutro rano muszę jechać do diagnostyki i zrobić jeszcze raz plus ft3, ft4, anty tpo i anty tg, a potem jeszcze raz do pana doktora i wtedy powie co i jak....i w ciągu 23 tyg. przytyłam 4 kg:-p a synuś waży ponad 500 :-)

gratulacje!

dziękuję kochane za kciuki :-):-) !!!!!!!!
Wszystko ok jedynie mam za wysokie wyniki tsh iii gen.... I jutro rano muszę jechać do diagnostyki i zrobić jeszcze raz plus ft3, ft4, anty tpo i anty tg, a potem jeszcze raz do pana doktora i wtedy powie co i jak....i w ciągu 23 tyg. Przytyłam 4 kg:-p a synuś waży ponad 500 :-)
ilonko gratuluje - kolejny sisiorek wsrod sniezynek ...4kg to niewiele mi juz z 6 przybylo
dobranoc wszystkim

a miałaś już problemy z tarczycą? i co się stało że miałas na to badanie?

chyba nie... przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo... kiedyś zlecono mi żeby sprawdzić jak się miewają hormony tarczycy, bo z tego co wyczytałam to mają związek z ciążą...i ogólnie miałam je na granicy i zlecono powtórzenie i wyszło dużo za dużo :/:/:/ a teraz muszę ft3, ft4 itp. bo z tego co tłumaczono mi jak jednego jest za dużo a drugiego za mało to "coś tam coś tam" itd. znalazłam coś takiego na necie :

Hormony tarczycy w ciąży - Kolmed - usg, ginekolog, stomatolog, urolog, Szczecin

"Niedoczynność tarczycy [...]Gdy jednak dojdzie do ciąży u kobiet z niedoczynnością, są one narażone na zwiększoną liczbę komplikacji położniczych, takich jak wewnątrzmaciczne obumarcie płodu, nadciśnienie ciążowe, przedwczesne odklejenie łożyska . Choroba ta może się wiązać z występowaniem wrodzonych wad płodów, zwiększoną śmiertelnością okołoporodową i nieprawidłowym rozwojem noworodków. Wielokrotnie występujące nawykowe poronienia powinny skłaniać lekarzy położników do wykonania u kobiety oznaczenia w surowicy hormonów tarczycy i TSH. U ciężarnej z niedoczynnością tarczycy stwierdza się obniżone stężenie wolnej tyroksyny i brak zwiększonego stężenia tyreoglobuliny (Tg) oraz znacznie podwyższone stężenie TSH."

więc tak trochę nieciekawie, bo mam za duże ciśnienie i to TSH... próbuję nie wkręcać sobie, ale martwię się tak czy inaczej :(

reklama
Do góry