reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao Dziewczynki!!

Melduje sie z Polandii. Juz tesknie....gdyz i poniewaz to co sie tu dzieje to przechodzi pojecie moje i Ala :) Co za pogoda!!!Mrozi, leje, wieje,.....100 razy gorzej niz w Irl. Ala musze ubierac w jakies zimowe spiwory a on sie drze i wierci bo nie cierpi takich grubych ubiorow!
Lo byl ok. Wszytskie dzieci sie darly a Al wcale! Lezal sobie przy cycu, pojadl, posmial sie, pokimal tez troche! Bylo spoko.
Czy wy wiecie, ze za Pampersy tutaj zaplacilam 57 zl!!!! I jak ludzie maja dzieci??!!! A za bepanthen do tylka 47 zl!!! Kurdecja jak tu drogo!

A tak wogole to chcialam powiedziec, ze mamy pieska! Tuz przed odlotem zostaly na ulicy znalezione dwie suczki w wieku 10 tygodni. Kundeli mieszane z jakims owczarkiem chyba. Postanowilismy, ze skoro pojawila sie na naszej drodze taka znajda to musimy dac jej dom....mamy miekkie serca no i przygarnelismy ja...Mam fotki na mailu, to wamj pozniej pokaze.
Ciao

reklama
Ciao Dziewczynki!!

Melduje sie z Polandii. Juz tesknie....gdyz i poniewaz to co sie tu dzieje to przechodzi pojecie moje i Ala :) Co za pogoda!!!Mrozi, leje, wieje,.....100 razy gorzej niz w Irl. Ala musze ubierac w jakies zimowe spiwory a on sie drze i wierci bo nie cierpi takich grubych ubiorow!
Lo byl ok. Wszytskie dzieci sie darly a Al wcale! Lezal sobie przy cycu, pojadl, posmial sie, pokimal tez troche! Bylo spoko.
Czy wy wiecie, ze za Pampersy tutaj zaplacilam 57 zl!!!! I jak ludzie maja dzieci??!!! A za bepanthen do tylka 47 zl!!! Kurdecja jak tu drogo!

A tak wogole to chcialam powiedziec, ze mamy pieska! Tuz przed odlotem zostaly na ulicy znalezione dwie suczki w wieku 10 tygodni. Kundeli mieszane z jakims owczarkiem chyba. Postanowilismy, ze skoro pojawila sie na naszej drodze taka znajda to musimy dac jej dom....mamy miekkie serca no i przygarnelismy ja...Mam fotki na mailu, to wamj pozniej pokaze.
Ciao
misia fajnie ze masz psiaka nasza pani nam nie pozwala .....ja tez bym zabrala jakbym znalazla:tak:a co do pl i ceny t:tak:o sa masakryczne ja bylam pierwszy raz po 4 latach to nie wiedzialam o co chodzi:-);-):tak:doznalam szoku w sklepach:szok:milego pobytu wam zycze.....

Witam
Mamusia juz jest Olivier jest zachwycony bylismy dzis caly dzien na salthill bylo cudnie cieplo masakra poszlysmy na plaze plac zabaw i kawke, spotkałam frog kazala was pozdrowic i bedzie miala niedlugo neta wiec sie odezwie:)
No ja juz sie pakuje bilety wydrukowalam jutro ok 12 wyjezdzamy na lotnisko i sium witaj Barcelona:)
Juz zatrudnilam kolezanki do zaopiekowania sie mama i Olivierem wiec nie bedzie sie nudzic:)

Misia to prawda w Polsce tragiczna pogoda snieg zawieruchy masakra nie zazdroszcze, a ceny powalaja to fakt nie wiem jak ludzie maja dzieci i wyzyja z podstawowej pensjii?

No pije sobie martini z mamuska i sobie gadamy:)

Didi wracajcie do zdrowia bo jak wróce to musimy sie spotkac z mamuskami:)

milego wieczorku

Czesc dziewczeta :) Melduje ze zyje ...:rofl2: Nawiedzil nas wczoraj landlord z panem naprawiaczem zmywarki. Fachowiec stwierdzil ,ze zmywarka jest zepsuta :eek:, landlord powiedzial ze wstawi inna, nie wiem czy nowa,wazne zeby dzialala.
Co do cen w PL to sie zgadzam - nie wiem jak tam mozna zyc.. ale pewnie sie przekonam bo byc moze next year bedziemy wracac...
Misia - ale pogode w Polsce trafilas - zlota polska jesien... Tylko uwazaj na siebie zeby sie nie skonczylo jak ostatnio.,.
Lubiczanko - jak wyrabialam paszport dlaOlenki w ambasadzie - to pan urzednik kazal mi ja przyniesc do okienka i pokazac, i sprawdzil czy to ona jest na fotce,...

Aga_Irlandia - ciesze sie ze zyjesz
MartaF- syndrom wicia gniazda Cie opetal :D... czy po prostu porzadki w nowym domku
Yyy i nie wiem co jeszcze pisac, dlatego na tym skoncze. Jak kogos pominelam to prosze dac znac z rana, to sie poprawie.
Aaa tak mi sie skojarzyla ta piosenka jak ogladalam wiesci z Polski
[video=youtube;pzpYOKGMxuI]http://www.youtube.com/watch?v=pzpYOKGMxuI[/video]

A guzik:-p-pokazał się-i faktycznie synuś:tak::-D-no tak na 80%jak na razie,bo pan dr.stwierdził-sama pani widzi jaka jakość na skanerze(wreszcie ktoś to przyznał):eek:,ale jestem w 80%pewien,że to boy:tak:
(...)
Lubiczanka - gratuluję :-) pozostaje kwestia imienia.. zdecydowałaś się już? David, Daniel, Damian..?
hej Dziewczynki:-) już jestem - byliśmy w tym szpitalu no i w końcu mogę spokojnie spać :tak: przebadali mi Igorka jeszcze raz, pooglądali i wreszcie powiedzieli, co to jest, bo były już wyniki skanu :-) okazało się, że to coś w stylu przerośniętego mięśnia/ścięgna - nie wiem, jak to wam wytłumaczyć - najprawdopodobniej zrobiło się to podczas porodu - naciągnęli szyjkę i dlatego. ale mam się nie martwić i samo powinno się wchłonąć :tak: a za 2 m-ce mamy zgłosić się do kontroli. ulżyło mi. Mały był taki spokojny, cały czas się śmiał, gaworzył do lekarzy:-D byłam z niego baaaardzo dumna;-) no i zważyli go dzisiaj - tydzień temu na kontroli u gp ważył 5290g a dzisiaj - 5900g heheheee;-) jestem w szoku:-D
MartaF - z tym paszportem, to w ogóle już mam dość - wysłałam im papiery, a oni chcą jeszcze. no cóż - jak trzeba to trzeba. na razie szukam tego p60 nieszczęsnego z 2005roku... ogólnie to musisz być tutaj conajmniej 3 lata w ciągu 4 ostatnich - więc dziwi mnie, że oni dalej chcą jakieś dokumenty - mój A jest w IRL od października 2005 czyli na dobrą sprawę cały 2006, 2007, 2008 i prawie cały 2009 czyli jakby nie patrzeć 3,5 roku... więc po co im te kwity z 2005? ehhh... nie rozumiem czasem ich polityki.
Andzulina - cieszę się bardzo, że wszystko OK z Twoją dzidzią..ale stresu to się najadłaś bidulko..
A co do paszportu. To jak to jest? Wystarczy, że co najmniej jeden rodzic był tu 3 lata czy też trzeba w tych latach również pracować? Bo w sumie jak udowodnić, że się było te kilka lat jeśli się nie pracowało :eek:
Ciao Dziewczynki!!

(...)
Niestety ceny zwalają z nóg..ale tak ludzie żyją w PL.. Jak mi mama powiedziała ile za przedszkole płaci :szok:

witam sie z ranka:-)

moje ochanie nie zamontował jeszcze anteny i z nudów odkurzał kuchnie o 7 rano:eek:wariat:szok:i nawet pozmywał po wczorajszym malowaniu:tak:

kasiu jakoś tak cały dzień sie nalatam ze mam tylko siłe was poczytac i na pisanie już brakuje i czasu i weny, ale myśle ze w sobote skończe bo juz mało zostało:tak:

jeszcze czekam na wózek:-)ma być jutro:tak: w końcu po 2 miesiącach czekania na kuriera:eek::sorry: ale wiem ze zabrany został z Polski i jest w już w drodze:-)

a ja wczoraj wstawiłam pranie na nowej chatce i co??? i prało sie prało i stanęło,myślałam ze to koniec a ciuchy jak gnój mokre:wściekła/y:musze oddzielnie płukać i wirować:eek::crazy:

co do piesków to mam dosyć swojego:crazy:poprostu ogłupiała tutaj:confused2:ujada cały dzień:wściekła/y:bo tutaj pełno psów,nawet po 2 mają:-( i dzieci wchodzą do ogrodu i ją drażnią,a ta z chęcią by je pogryzłą i jak sie kiedyś zerwie to będzie bieda, więc teraz podstawowa rzecz to bramka zeby dzieciaki nie właziły do niej:sorry:

dzisiaj w końcu przyjeżdza moja niania:tak: więc znowu będzie mało czasu na pisanie, bo przed wyjazdem na lotnisko jeszcze wizyta w szpitalu i mam nadzieje ze wszystko będzie ok:tak:

widzisz Kasiu jaką mam wene z rana:-Dżem sie ozpisała:eek:

lubiczanka :-);-)wiesz o co chodzi :tak:podlizuje sie teraz co??:-):-D

miłego dnia:cool2:

witam sie z ranka:-)

moje ochanie nie zamontował jeszcze anteny i z nudów odkurzał kuchnie o 7 rano:eek:wariat:szok:i nawet pozmywał po wczorajszym malowaniu:tak:

kasiu jakoś tak cały dzień sie nalatam ze mam tylko siłe was poczytac i na pisanie już brakuje i czasu i weny, ale myśle ze w sobote skończe bo juz mało zostało:tak:

jeszcze czekam na wózek:-)ma być jutro:tak: w końcu po 2 miesiącach czekania na kuriera:eek::sorry: ale wiem ze zabrany został z Polski i jest w już w drodze:-)

a ja wczoraj wstawiłam pranie na nowej chatce i co??? i prało sie prało i stanęło,myślałam ze to koniec a ciuchy jak gnój mokre:wściekła/y:musze oddzielnie płukać i wirować:eek::crazy:

co do piesków to mam dosyć swojego:crazy:poprostu ogłupiała tutaj:confused2:ujada cały dzień:wściekła/y:bo tutaj pełno psów,nawet po 2 mają:-( i dzieci wchodzą do ogrodu i ją drażnią,a ta z chęcią by je pogryzłą i jak sie kiedyś zerwie to będzie bieda, więc teraz podstawowa rzecz to bramka zeby dzieciaki nie właziły do niej:sorry:

dzisiaj w końcu przyjeżdza moja niania:tak: więc znowu będzie mało czasu na pisanie, bo przed wyjazdem na lotnisko jeszcze wizyta w szpitalu i mam nadzieje ze wszystko będzie ok:tak:

widzisz Kasiu jaką mam wene z rana:-Dżem sie ozpisała:eek:

lubiczanka :-);-)wiesz o co chodzi :tak:podlizuje sie teraz co??:-):-D

miłego dnia:cool2:
A na herbatkę przy karpatce nie łaska było wpaść:-p;-)A teraz to już kicha-bo jak na wieczór moi panowie się dorwali,to tylko J potajemnie schował sobie na dziś do pracy kawałek i blaszka do wymycia mamuni została:eek:
Tak mnie głowa boli od rana-masakra:crazy:.Nie wiem od czego-nie jestem żadnym tam ciśnieniowcem,więc napewno nie ma to związku z aurą na zewnątrz-a tak w ogóle to o 7-ej rano już wieszałam pranie na dworze(po ciemku):tak::sorry:
Kasiu Irlandko(i inne Mamunie)-a ile się czeka na takowy paszporcik?Bo znajomy J powiedział,że mu od ręki zrobili,ale jakoś mi się wierzyć nie chce:eek::no:
Kamcia-udanego wypoczynku:cool2:
Joannn-Dawidka już mamy
No dobra-miłego dnia drogie Panie

Ostatnia edycja:
Witam.
Jak dziwnie gdy dzieci trzeba budzic a to nie one mnie budzą :eek:
Dziś Antek pierwszy raz do przedszkola idzie.
Spakowany,najedzony już prawie czeka pod drzwiami na mnie.
Ale luzik.Do przedszkola mamy 11 minut z buta tak wiec zdążymy:tak:
Tylko zastanawia mnie fakt czy Matta już nie zmognie na drzemkę przed 12 jak trzeba będzie iśc po młodego do przedszkola:confused2:

anineczka powodzenia dla Antka:tak:i ty mamusia sie trzymaj :-)haha i sie nie popłacz:-p

lubiczanka kurde chcieliśmy zajechac,ale zanim wróciliśmy z farmy bo trzeba było koło naprawic bo mi sie felga wygieła to było już za późno na odwiedziny:-(

reklama
Dzień dobry dziewczynki:-)

Kamciu, dzielnego masz synka:-)
Ja miałam w czasie porodu ten gaz i to moim zdaniem znacznie przyspieszyło akcję i w moim przypadku zadziałało:-D:-D:-D
Wczoraj odebraliśmy akt urodzenia małej:-), teraz czekamy na PPS i formularz do ChB:-). Pozwiedzaliśmy Dublin. Moja Ania rośnie na małą turystkę. Była bardzo grzeczna przez cały czas. Jakbyśmy byli tylko z nią i M to byśmy szybciutko wracali do domciu, ale że jeszcze mama i siostra to pochodziliśmy trochę. Wróciliśmy zmęczeni.
Madbebe Ania pierwszy "spacer" zaliczyła w piątej dobie, bo musieliśmy jechać do Dublina na screening:-). Teraz spacerujemy prawie codziennie chociaż troszkę. Dzisiaj idziemy do położnej. Zobaczymy, jakie postępy wagowe robi Anulka, bo rozwija się w tempie błyskawicznym:-)

Do góry