aga23
Fanka BB :)
Kiedy zamierzacie spakować torbę do porodu????
A ma któraś już łóżeczko rozłożone?
Witam Was popołudniowo dopiero wstałam

Kurcze jak tak czytam o tych pakowanych torbach do porodu to ciesze sie ze ja niemusze tego robić. Mieszkam w Norwegii i tu wrazie porodu trzeba tylko zadzwonic do szpitala i powiedziec ze rodząca do nich jedzie. A w torbe co najwyzej mozna wsadzic tylko kapcie.Wszystko co potrzebne bedzie mlodej mamie zapewnia szpital mało tego ostatnio sie dowiedziałam ze podczas porodu kazda rodzaca jest od poczatku do konca pobytu na 1 osobowej sali z wlasnym WC i prysznicem i tam tez rodzi a z czego mi sie najbardziej smiac chciało?? Z tego ze jesli tylko poczujesz sie podczas porodu glodna lub zechcesz pic niema problemu w kazdym przedpokoju dla rodzacej jest bufet z jedzeniem i piciem i w kazdym momencie porodu mozesz cos zjesc

A co do rozłożonego łóżeczka to ja miałam juz rozłożone stało tydzień czasu w pokoju prostowało sie

Kupiliśmy łóżeczko turystyczne/kojec na allegro ale takie standardowe rozmiary jak łóżeczko drewniane i chcielismy sprawdzic czy wszystko z nim ok. No wiec jak rozłożyliśmy to niemielismy serca go spowrotem chowac do kartonu to stało tydzien czasu i materiał sie prostował bo troszku sie pogniótł. No ale zeby sie nie kurzyło to schowalismy spowrotem. Powiedzielismy sobie z mężem ze rozłozymy je na gwiazdke

Pozdrawiam Was serdecznie i zmykam zrobic cos na obiadek