reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a ja idę zaraz sie wykapać,zrobię sobie mega długa kąpiel z dużą ilością piany.
i nikt mi nie będzie przeszkadzał :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-)
Oj mnie sie marzy Mega dluga i ciepla kapiel i spokojna Ostatania taka byla przed porodem :cool2:Wogole ja mam marzenia ze o 19 kapiel hihihi Okolo 20 w lozeczku przed tv sie polozyc Cos fajnego popatrzec Juz nie pamiatam kiedy jakis fajny film zobaczylam Ale tak pewnie wiekszosc z nas :-pI lezec sobie w lozku Cos podjesc Zasnac i wsta o 7 OJ MARZENIA MAM NARAZIE NIEREALNE
WYSPIE SIE JAK OLIWKA ZA MAZ WYJDZIE :-D:-D:-D
dziewczyny dziś Miss Polonia o 20.00 oglądacie?????

ja akurat się wykapie to sobie zobaczę :tak::tak::tak::tak::tak:
Ja nie patrzalam Ogladalam MAM TALENT uwielbiam to :tak:
Moj oglada teraz box na polsacie:tak:
Ja sobie siedze przed laptopem i nawet udalo mi sie wystawic dzisiaj kilka rzeczy na allegro:tak::tak::tak:
Zaraz sprobuje umyc mlodych i Ich polozyc-chociaz z drugiej strony to niech siedza poki nie marudza bo kto wie do ktorej mi pospia po przestawieniu zegarkow;-):-)
J atez mialam Golote ogladac ale usnelo mi sie :-p
U Nas impreza n maxa wiec wpadam tylko napisac ze zeberka pyszne
Dzieki Madziula za przepis!! Polecam!!!

Jutro z rana jade na Trodel a potem na obiadzik zostalismy zaproszeni wiec gotowac nie trzeba :))

Uciekam do gosci papa
Fajnie ze imprezka udana :tak:
hej hej hej :-D
melduje że żyje- M ogląda walke a ja ide teraz wziąć prysznic-juz mnie krocze nei boli tylko swędzi cholernie- no ale znieść się da luzikiem w porównaniu do tego co był wcześniej;-)

niestey nie dam rady nadrobić co pisałyście.....
jeszcze tylu gości ma przyjść że ja Cieeee:-D

ale teraz to już mga zacząć przychodzić jak mnie juz tak nie boli..
tyle że jescze nie bardzo umie zalożyc spodnie- bo mam wiekszosc ciasną-mieszcze se tylko w jeansy z 6 miesiąca i sa ciasnawe- i dlatego krocze mnie w nich cholernie uciska i swedzi:dry: disaj godzine w nichbylam i myslalam ze zaraz włoże sobie tampaluchy i zaczne drapać:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
Witaj Co dzien to bedzie lepiej Ja mialam cesarke ale po niej tez z dnia na dzien bylo lepiej :tak::-D
I co było do przewidzenia Adamek wygrał:tak::tak::tak::tak:
Tez tak myslalam ze Adamek wygra

Oliwka oglada bajki Dzis w planach kosciol i zakupy
Lece sie myc bo w nocy @ dostalam :cool:

dziewczyny dziś Miss Polonia o 20.00 oglądacie?????

ja akurat się wykapie to sobie zobaczę :tak::tak::tak::tak::tak:
Ja troche oglądałam i kompleksów nabrałam:-D:baffled:
ale tu zapanowała mega cisza :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

normalnie pustynia :tak::tak::tak::tak::tak:

no cóż skoro nikogo nie ma to trudno :happy2:
No ja też poszłam wczesniej spac bo zadnej nie było
U Nas impreza n maxa wiec wpadam tylko napisac ze zeberka pyszne
Dzieki Madziula za przepis!! Polecam!!!

Jutro z rana jade na Trodel a potem na obiadzik zostalismy zaproszeni wiec gotowac nie trzeba :))

Uciekam do gosci papa
To fajnie ze impreza udana
melduje że żyje- M ogląda walke a ja ide teraz wziąć prysznic-juz mnie krocze nei boli tylko swędzi cholernie- no ale znieść się da luzikiem w porównaniu do tego co był wcześniej;-)

tyle że jescze nie bardzo umie zalożyc spodnie- bo mam wiekszosc ciasną-mieszcze se tylko w jeansy z 6 miesiąca i sa ciasnawe- i dlatego krocze mnie w nich cholernie uciska i swedzi:dry: disaj godzine w nichbylam i myslalam ze zaraz włoże sobie tampaluchy i zaczne drapać:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
Witaj a jak cie swędzi to kup sobie w aptece zioła Vagosan ja je stosowałam co prawda nie po porodzie tylko teraz a tez mnie swędziało jak cholera ale po tych ziołach przeszło a ony nie są drogie bo chyba do 10 zł
A mój mąż tak namiętnie szykował sie na walke od godz. 19. A od 22 słysze chrapanie-budzę go i pytam jak gołota a on do mnie-" to ty nie patrzyłaś?":-D
:-D:-D:-D:-Ddobre
Hej dziewczyny Najpierw samolubnie Pierwsza mega ciezka nocka za nami
Oliwka zjadla Mleko z kaszka z butli o 22 i poszla spac Obudzila sie o 24,20 z placzem Najpierw staralam sie ja uspokoic I glaskalam ja i mowilam do niej ciiiiiiiiiii Ale Oliwka sie nakrecila wiec wyciagnelam ja z lozeczka ale nie uspokoila sie tylko coraz bardzie plakala Zdecydowalam sie dac jej wode zabarwiona mlekiem I wypila 100 ml ale nie zasnela i dalej plakala Wzielam ja do siebie do lozka I ona przysypiala na 1-3 minuty i zas plakala Mialam juz do niej takie nerwy ze mowialm do niej powaznym i stanowczym glosem OLIWKA USPOKUJ SIE itp i uspakajala sie na kilka minut i zas ryk Wkurzylam sie obrucilam sie do niej plecami Ona plakala Ale w koncu padla z tego placzu Wprawdzie byla juz 4 ale padla i spala do 7 starego czasu :-)
SUKCESEM JEST TO ZE NIE JADLA MLEKA W NOCY 6,5 GODZINY jeszcze nigdy tak dlugo w nocy bez mleka nie byla Wiec jak na pierwszy raz to i tak postep :-)
Mnie sie marzy aby np jak zje o 22 tak pozniej o 6/7 rano mlkeczko A pozniej to karmienie o 22 przesunelabym na wczesniej No ale malymi kroczkami Ale juz bylam w nocy zalamana I zla ze musialam jej dc tego slabego mleka ALE I TAK JESTEM TERAZ ZADOWOLONA BO SUKSES W POSTACI 6,5 GODZIN JEST :-)

Oliwka juz nie spi Skacze po lozku Ja was poczytam teraz :-)
Oj współczuje nocki.
No a Kamilek nie jadł w nocy tylko strasznie duzo pił podawałam mu kompot albo cherbatke ale przez to popsuły mu sie ząbki i zdecydowałam sie na wode z początku nie chciał pic wody więdz kupiłam mu wode o smaku truskawkowym i pierwsze pił to a za pare dni zaczełam mu do butelki wlewac troche tej truskawkowej i dolewałam zwykłej mineralnej po paru dniach wlałam mu samej wody i pił od tej pory pije wode samą ale w nocy jeszcze jak sie przebudzi to czsem pikje czasem nie ale różnie te noce przechodzi.Kamilek zje grysik wieczorek koło 19:00 a o 20:00 juz spi i dopiero grysik je rano koło 8:30.Ale nie przesypia całych nocy niestety sie budzi

Medeuska ja miałam cesarke ale szwy swędza mnie do dziś-czasami. Drapie sie a mąż mówi że gdzie mnie tam swędzi:-D Siostra po porodzie jutro 3 m-ce i mówi do mnie dzisiaj że źle ja zszyli bo ja boli "żeby chłopu 3 m-ce nie dać":-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dniezła wymówka :-D:-D:-D:-D:-D

medeuska śliczny suwaczek:-)

też obstawiałam wygrana Adamka :tak::tak::tak:

A mój mąż tak namiętnie szykował sie na walke od godz. 19. A od 22 słysze chrapanie-budzę go i pytam jak gołota a on do mnie-" to ty nie patrzyłaś?":-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no ale tak
w Miss nie wygrala moja faworytka... (nr 2 lub 8) wiec dupa blada potem z m zasiadlismy do ogladania walki ale szybko sie skonczyla haha
jakos tak stawialismy na Adamka :tak:

własnie kto wygrał??????? bo ja przegapiłam samą końcówkę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
moją faworytka była 20 :tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka zjadla Mleko z kaszka z butli o 22 i poszla spac Obudzila sie o 24,20 z placzem Najpierw staralam sie ja uspokoic I glaskalam ja i mowilam do niej ciiiiiiiiiii Ale Oliwka sie nakrecila wiec wyciagnelam ja z lozeczka ale nie uspokoila sie tylko coraz bardzie plakala Zdecydowalam sie dac jej wode zabarwiona mlekiem I wypila 100 ml ale nie zasnela i dalej plakala Wzielam ja do siebie do lozka I ona przysypiala na 1-3 minuty i zas plakala Mialam juz do niej takie nerwy ze mowialm do niej powaznym i stanowczym glosem OLIWKA USPOKUJ SIE itp i uspakajala sie na kilka minut i zas ryk Wkurzylam sie obrucilam sie do niej plecami Ona plakala Ale w koncu padla z tego placzu Wprawdzie byla juz 4 ale padla i spala do 7 starego czasu :-)
SUKCESEM JEST TO ZE NIE JADLA MLEKA W NOCY 6,5 GODZINY jeszcze nigdy tak dlugo w nocy bez mleka nie byla Wiec jak na pierwszy raz to i tak postep :-)
Mnie sie marzy aby np jak zje o 22 tak pozniej o 6/7 rano mlkeczko A pozniej to karmienie o 22 przesunelabym na wczesniej No ale malymi kroczkami Ale juz bylam w nocy zalamana I zla ze musialam jej dc tego slabego mleka ALE I TAK JESTEM TERAZ ZADOWOLONA BO SUKSES W POSTACI 6,5 GODZIN JEST :-)

współczuję nocki ale musisz sie nastawić że przez pare nocy tak będzie.z dnia na dziń będzie lepiej,lżej zobaczysz a później będziesz się cieszyć z sukcesu :tak::tak::tak::tak::tak:

Witam porannie do dupy z tym czasem bo juz 6 nowego czasu a mi sie spac nie chce Martyna wstała o 6 a Kamil o 6:30 zaraz poczytam a reszte bede sie szykowac do koscioła

wiki ja tez tak miałąm obudziłam sie tylko o 7 nowego czasu,zamiast się wyspac to dupa nie chce się a wyspana jestem jak cholera :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D wypoczełam chyba dlatego ze nie miałąm świadomości że musze wstać parę razy bo Oliwka się odkrywa że trzeba ją nakryć.bo zawsze wstaje tak na oko 3 razy w nocy aby ja nakryć i sie wybudzam a tak przespaąłm calutką noc ciurkiem :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

śniadanko M przyniósł do łóżka,kawka już wypita.fajne takie błogie lenistwo :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

teraz M pojechał na giełde komputerową ,jak zwykle po grę na PC-mam dośc już tych jego gierk.
ale i tak mniej gra jak kiedyś.

No czesc dziewczyny, witam w nowej porze czasowej.
Przepraszam, że wczoraj nie zajrzałam, ale tak. rano Piotr spał po nocce, to poszłam do małej, pranie zrobiłam, troche ogarnelam, później miałam iść na zakupy, a to mówie wezme piotra karte i pojde do Kauflandu, bo nigdzie bankomatu a w portwelu 10zł. No i poszłam z mała. Zrobilam zakupy ide do kasy a ta do mnie, ja PANI karte poprosze. No to mówię, że to meza, mam dowod, nieraz juz tu i tam na nia kupowałam. Nie i koniec, prosze odac produkty, wyplacici z bankomatu i moze pani wrócić, no to ja ze chce z kierowniczka, przychodzi straa suka jakas i mówi, pani moze byc zlodziejjem tej karty, prosze natychmiast sie cofnac. No *****. Dzwonie po P tak zdrnerwowoana, ze szok ze ma natychmiast przyjechac. Bidulek po 12 h nocki wsiadł przyjechal, narobil rabanu, ludzie razem z nami, . KOniec konców baba musiala samam wyladowac spod wózka ( Wiktori ) zakupy, przeciagnąc na tasmie i nam je spowrotem spakowac. Bylam dumna z mojego Piotrusia, bo ja t juz z tych nerwów i złości miała łzy w oczach, no peszek, że oststnio doła mam i wszytko łatwo mnie z równowagi wyprowadza. No to sie wygadałam.
Zdazylam wejsc do domu mama dzwoni, czy bysmy nie chcieli małej do niej przywiezc,no to dawaj szybkie szykowanie i mała do babci, troche posiedzielismy, wpadła tez bratwa z Julcią. I do domu. Chielismy isc do kina, ale oczywiscie nic nie było fajnego. No jak po 2 latach Piotr mnie chce do kina zabrac, a tam Pła 6 no to litości!
No i spędziliśy sobie wieczór w domku przy drineczkach, po 1 zaszumialo mi jak nigdy, ale na tabletkach byłam. O 1 starego czasu poszliśmy spać. Budziałam sie w nocy, bo mi brak małej było, jakoś tak dziwniejak cie nikt nie budzi, hihi ( jak można odpocząć, to nie można ). Wstałam o 7 czasu nowego, pośiągałam pranie i zasiadłam do Was. No, kniec.

Witam! WEybaczcie ale nie nadrobie:no:Ja dopiero teraz ... Rano A. wrócił wcześniej z pracy po 9 i obudził mnie i Zuzię. I do mnie hasło że narzekam ze Zuzka wczesnie wstaje. Akurat dzis wyjatkowo było po 9 a ona spała:szok:-no i ja tez:biggrin2:
Potem cos z autem zaczęło sie dziać-mąż mówi łożysko koszt ok 60zł. Pojechałam do sklepu a oni mi mówią że to nie łozysko ale jak chce to są po 180zł (potrzebne 2szt:szok:) wyszłam stamtąd.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przyjeżdżam do domu power mi sie włączył mysle umyje okno zrobie cosik na jutro do jedzenia, posprzatam... i goscie pukaja do drzwi:baffled: Oczywiście wzięłam sie za gotowanie o 20 o sprzataniu nie wspomne:no:
Znam ból naprawy samochodu, nam się silnik poryał od wyadku, to dopiero bedzie bolało ( a to nie tylko to). Współczuję.

Ni edrap nie drap. Dobre oznaki.
Stawiałam na niego. Troszkę się bałam, że Gołoa masą go załatwi, ale nie dał rady, jak dla mnie się skończył.

Wstawiam wode na herbatkę, ktos chętny?

A dzis tez długo ni eposiedze, przed 10 musmy bąboline odebrać i do drugiej babci na obiad jechać.

teściowa właśnie zadzwoniła,wszystko u nich w porządku.w tle było słychać rozchichotaną Oliwkę,wariowała z dziadkiem chyba w berka sie bawili bo ganianie było słychac :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

krzyczała mama mama dzwoni ale jak przyszło co do czego to nie chciała podejść do słuchawki aby ze mna pogadać :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( mały nicpoń :tak::tak::tak::tak::tak:

usnęła wczoraj po 22.00 i wstała o 6.30 nowego czasu to normalnie bo byłaby 7.30 .to jak na nią to super.

babcia się zdziwiła ze nie budziła się na siku w nocy tylko wytrzymała do rana.teściowa się śmieje i mówi to ja w nocy musiałam wstawać na siku dwa razy a Oliwka wytrzymała całą noc i to wysikała się godzinę po obudzeniu sie dopiero :tak::tak::tak::tak::tak:

Witam:-):-):-)
My wstaliśmy o godz.9.30 starego czasu tak więc nie jest źle.
A ja wpadłam tylko się z wami pożegnać bo zaraz za pakowanie się zabieram i jedziemy na tydzień do mojej mamy.:tak::tak::tak:
Nie wiem jeszcze dokładnie kiedy wrócimy bo w niedzielę za tydzień jest 1 listopada to zapewne na drogach straszne korki będą:tak::tak:
Tak więc bądźcie zdrowi i do usłyszenia po moim powrocie:tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Z każdym dniem będzie coraz lepiej nie poddawaj się i już nie dawaj mleka w nocy:tak::tak::tak::tak: Odzwyczai się szybciej niż ci się zdaje

Witam porannie do dupy z tym czasem bo juz 6 nowego czasu a mi sie spac nie chce Martyna wstała o 6 a Kamil o 6:30 zaraz poczytam a reszte bede sie szykowac do koscioła

To ranne ptaszki z was:tak::tak::tak:

WYSPIE SIE JAK OLIWKA ZA MAZ WYJDZIE :-D:-D

Ja też:-D:-D:tak::tak:

reklama
Witam,

mój weekend nie nalezy do udanych :baffled:

Parszywe zatrucie parmowe + wysoka temperatura :wściekła/y:
Ale narazie jest ok, ylko, ze jeszcze nic nie jadłam :baffled: a boje sie co bedzie jak cos zjem...

Helenka wróciła wczoraj do domu, M musial po nia pojechac, bo dostała jakiejs wysypki... Spakowała soje zabwaki stanęła po drzwiami i powiedziala, ze na mame czeka :szok:

A jeszcze w związku z moim zatruciem, mam mało mleka i anika Ma rudna i cay czas przy cycku, noramlnie rewelacja :baffled:

Do góry