reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Pasibrzuch ja do takiego wniosku doszłam już jakiś czas temu, największa zawiść, obłuda i fałsz niestety. Szczególnie jak są jakieś imprezy rodzinne i zbierze się stado ciotek klotek i obrabiają tyłek tym, których na imprezie nie ma :no: "Cudne" to jest po prostu.

Justys dobrze robisz, nie ma co się martwić teściową, ciesz się swoim małym Wielkim Cudem, a teściową się nie przejmuj, wiadomo, że wnuki od strony córki zawsze będą najważniejsze. Na szczęście z teściową ślubu nie brałaś ;-):-)

Ja nie miałam także badanej glukozy, w ogóle w tej ciąży tylko na pierwszej wizycie w szpitalu w 13tc miałam badaną krew. Nie wiem czy jeszcze będę miała badaną. Z Olisiem sprawdzali mi glukozę i w Polsce i w Belfaście (przyjechałam tu w 29tc), także miałam podwójną "przyjemność" picia glukozy :-)

reklama
lilka po to kazda z nas ma swojego lekarza prowadzacego, zeby sie nia opiekowal w ciazy i kazda z nas jego slucha.

Pasibrzuch Ameryki nie odkrylas:tak::-D z rodzina przewaznie najlepiej wychodzi sie na zdjeciach;-)

Witam Was dziewczynki:):-) Ja już po obiadku.. najadłam się rybką i gotowaną marchewką że dostałam lenia. Hehe.. teraz czas na leniuchowanie.Potem tylko zostanie mi ustawianie za szybą w pokoju szkła które pomyłam sobie rano. :happy:Pogoda do bani nawet nie ma po co wychodzić z domu ciągle mży lub pada:confused::baffled:
Miłego popołudnia laseczki:rofl2:

Co do rodziny to zgadzam się z Wami w 100 %, mam wrazenie ze wszyscy życzą " Wszystkiego najlepszego ale nie lepszego niż mam ja" inaczej zawiść, złość, zazdrość.

Nie po raz pierwszy mi się chce napisać to samo ;-)
Karoli - Włochy, agbar- Niemcy; kacha wawa - Anglia, nie wspomne o Pumpkin, jeszcze Islandia ;-);-) jeszcze labamba - Irlandia i pomyslcie....
Na przykładzie głupiej glukozy - one nie mają obowiązkowej. Przyezylam to badanie z cytryną - całkiem nieźle, w sumie zrobiłam bo moj lekarz i tak wiele badań nie zleca , morfologia dwa razy to pomyślalam ok. Ale wskazań wg mnie nie było - cukry mam super.
Dziewczyny - w Polsce mamy super lekarzy ganiających nas po badaniach, lekow więcej niz ustawa przewiduje (statystycznie, nie czepiam się konkretncyh przypadkow) a w Polsce własnie rodzic się najwięcej wcześniakow w UE.
Jak to jest :confused:
Ciąże prowadzone w innych krajach prowadzone są wg mnie spokojniej, z położna w roli głównej, jakoś naprawdę mnie to nie dziwi, że tak mają.
Dziwi mnie natomiast ta super opieka w Polsce i tyle problemów jednocześnie

Hello,
Czy Wy także macie takie wrażenie, że skóry i macicy Wam nie starcza?
Ja mam wrażenie jakby mały sie wyciągał/rozpychał łokcie i taką pozycje utrzymywał.

czasem kopie ale głównie sie rozpycha ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też mam termin na 22 stycznia, to już mój trzeci dzidziuś:))
Witaj:-)
a będzie chłopiec czy dziewczynka ?

jolcia ja mam wrażenie ze mój Staś szaleju tam sie napił i się tłucze cały czas, a moze ma juz mniej miejsca i bardziej go czuję. Jedno jest pewne - jeśli będzie dokazywał w tych samych godzinach co jest aktywny teraz to mam przerąbane:)

Ostatnia edycja:
Ja też mam termin na 22 stycznia, to już mój trzeci dzidziuś:))

Super! no właśnie, pochwal się co skrywasz w brzuszku :-)

Jolcia, czasami mam wrażenie, że skóra na brzuchu już ani milimetr nie da rady się rozciągnąć, a po pracowitym dniu (np. sprzątaniu) wieczorem czuję jakbym miała brzuchem szurać po podłodze, tak mi go ciągnie w dół :-D

reklama
Do góry