reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Moja znajoma potrzebowała tylko badanie wzroku,które to zrobiła u najzwyklejszego w świecie optyka-weszła z ulicy do sklepu z okularami i jej zrobili od ręki
ok..wiec ja muze isc do optyka tylko juz pytalam sie i kosztuje to 20 e ...chyba jutro sie wybiore a jak nie to w poniedzialek z chlopkiem i pojdziemy odrazu zlozyc papiery

reklama
hej wszystkim!
my juz po wszelkich wizytach - sluch w porzadku (nie pamietam juz kto mnie o o pytal,Wiki miala 1sze badanie sluchu w 2giej dobie zycia,teraz kolejne.Tutaj to chyba norma,wszystkie dzieciaczki badaja),waga tez :-) kolejne 200g na plusie,wiec juz w sumie 3,715kg:-).Pytalam Cudo o bioderka.Mowila ze sprawdzala malej tydzien temu i sa w porzadku i zeby samemu nie sprawdzac:eek: i ze niby mam wkladac co jakis czas profilaktycznie 2ga pieluszke..wiec nic juz nie wiem:-:)eek:
mam pytanko,GP zalecila malej witamine D3 po 3tyg,ale Wiki jako ze glodna byla zaczela marudzic i zapomnialam zapytac o dawkowanie:-(wiecie moze jak to podawac i w ogóle pod jaka jest nazwa w tutejszych aptekach...domyslam sie ze to kropelki?
julia - gorące życzonka!spelnienia wszystkiego o czym marzysz i drugie tyle ode mnie:tak:
co do pytania o badanie wzroku, ja robilam w specsaver,po uprzednim umowieniu na wizyte.Kiedys o tym pisalysmy-w galway advertiser drukuja czasem kupony znizkowe na eye test
MartaF- 3mam kciuki za rychle rozwiazanie,za lubiczanke tez of course :)
pozdrawiam wszystkie foremki i zycze udanego spotkanka!

hej wszystkim!
my juz po wszelkich wizytach - sluch w porzadku (nie pamietam juz kto mnie o o pytal,Wiki miala 1sze badanie sluchu w 2giej dobie zycia,teraz kolejne.Tutaj to chyba norma,wszystkie dzieciaczki badaja),waga tez :-) kolejne 200g na plusie,wiec juz w sumie 3,715kg:-).Pytalam Cudo o bioderka.Mowila ze sprawdzala malej tydzien temu i sa w porzadku i zeby samemu nie sprawdzac:eek: i ze niby mam wkladac co jakis czas profilaktycznie 2ga pieluszke..wiec nic juz nie wiem:-:)eek:
mam pytanko,GP zalecila malej witamine D3 po 3tyg,ale Wiki jako ze glodna byla zaczela marudzic i zapomnialam zapytac o dawkowanie:-(wiecie moze jak to podawac i w ogóle pod jaka jest nazwa w tutejszych aptekach...domyslam sie ze to kropelki?
julia - gorące życzonka!spelnienia wszystkiego o czym marzysz i drugie tyle ode mnie:tak:
co do pytania o badanie wzroku, ja robilam w specsaver,po uprzednim umowieniu na wizyte.Kiedys o tym pisalysmy-w galway advertiser drukuja czasem kupony znizkowe na eye test
MartaF- 3mam kciuki za rychle rozwiazanie,za lubiczanke tez of course :)
pozdrawiam wszystkie foremki i zycze udanego spotkanka!
Dzięki za kciuki:tak:Oby się sprawdziło
MamoAdy-Ty mi szczęście przynosisz,więc może potrzymaj i Ty kciuki oby wreszcie się zaczęło;-):-)
Co do wit.d to na śmierć zapomniałam poprosić o nia mamunię swoją.A dawkowanie-U dzieci w naszym klimacie dawka profilaktyczną wit D3 dla dzieci urodzonych z prawidłową wagą i karmionych piersią jest wit D3 w dawce 500-100jednostek międzynarodowych (co odpowiada 2 kroplom wit D3 lub 1 kropli preparatu Vigantol) podawanych od 3 tygodnia życia. Dawka lecznicza stosowana w wypadku rozpoznania krzywicy to 5tys jednostek stosowanych przez 6 tygodni.To był cytat:happy:

ok..wiec ja muze isc do optyka tylko juz pytalam sie i kosztuje to 20 e ...chyba jutro sie wybiore a jak nie to w poniedzialek z chlopkiem i pojdziemy odrazu zlozyc papiery
na MC jest free:tak:

lubiczanka spojrzałam na tą twoją kartke to jakoś niejasno tam napisane co i jak ale to może mój angielski szwankuje:-(

madbebe dziękuje,mam nadzieje ze to juz tuz tuz...:tak:

kupiłam część na szrocie do samochodu i sie załamałam ceną,nawet nie chce myśleć ile nowa kosztuje:no:mam strasznego doła:-(i okazało sie ze to turbo diesel a my myśleliśmy ze to sam diesel,no ale ja na samochodach sie nie znam, a kiedys kupowałam jakąś część i do samego diesla i ciekawe jak długo podziała:confused2:ahhhh znowu mi sie humor popsuł na wieczór:-(

na MC jest free:tak:

lubiczanka spojrzałam na tą twoją kartke to jakoś niejasno tam napisane co i jak ale to może mój angielski szwankuje:-(

madbebe dziękuje,mam nadzieje ze to juz tuz tuz...:tak:

kupiłam część na szrocie do samochodu i sie załamałam ceną,nawet nie chce myśleć ile nowa kosztuje:no:mam strasznego doła:-(i okazało sie ze to turbo diesel a my myśleliśmy ze to sam diesel,no ale ja na samochodach sie nie znam, a kiedys kupowałam jakąś część i do samego diesla i ciekawe jak długo podziała:confused2:ahhhh znowu mi sie humor popsuł na wieczór:-(
Witam w klubie...J zadzwonił do tego123.ie i okazało się,że dupa-unieważnili mi ubezpieczenie:wściekła/y:J im tłumaczył,że wysyłaliśmy faxem i,że w ptk rozmawiał z babą i miało być ok jak maila wyślemy,a tu nic:angry:Dzwoniłam do allianzu-nie wiadomo
a to co dostałam z axy-faktycznie też nie nie wiem co to jest:crazy:Zaraz mnie trafi....W dodatku tax mi się kończy a bez ubespieczenia nic nie zrobię....

jak przejdziesz na H&S to musi ci zapłacic bo to jest urlop a nie zwolnienie:tak:mój szef tez sie wkurzył jak mu to pokazałam ale musiał zapłacic:-)

mamo ady niepotrzebnie sie wczoraj wkurzyłam i teraz juz nie wnikam bo ja i tak w ciąży mnie waże od jego żonki która bez ciąży wazy pewnie ze 2 razy tyle co ja:-p

właśnie wróciłam od GP,schudłam kg od ostatniej wizyty:szok:chyba dlatego ze słąbe śniadanko było:-(no i lekarz powiedział ze na następną wizyte przyjde juz z synciem:-):-Dbo juz jest jak to nazwał "przy bramie":tak::-D

julcia juz wysłałam na nk ale tu tak oficjalnie STO LATEK
3128.gif

No tak ale z tego co wiem to zeby przejsc na H&s musze pracowac w godzinach wieczornych i to ona musi mi wypelnic formularz ze sa szkodliwe warunki dla mnie, ja juz wariuje nie mam pojecia co robic.

Jolu nie musisz pracowac w nocy.To jeden z wielu powodów na przejscie na H&S.
U mnie szef wpisał: śliska podłoga w pracy (była normalna,kafle) i za dużo stania na nogach (no jako fryzjerka wiadomo ,że się stoi,w I ciąży pracowałam do 38tygodnia i nikt mi nie mówił,że za ciężko pracuję) ale to fakt,to pracodawca powinien wysłac Cię na H&S.
A ile Ci zostało do macierzyńskiego??

reklama
Witam w klubie...J zadzwonił do tego123.ie i okazało się,że dupa-unieważnili mi ubezpieczenie:wściekła/y:J im tłumaczył,że wysyłaliśmy faxem i,że w ptk rozmawiał z babą i miało być ok jak maila wyślemy,a tu nic:angry:Dzwoniłam do allianzu-nie wiadomo
a to co dostałam z axy-faktycznie też nie nie wiem co to jest:crazy:Zaraz mnie trafi....W dodatku tax mi się kończy a bez ubespieczenia nic nie zrobię....
...Czyżby Martusiowy pech przeszedł na Ciebie?
253.gif

No to:strach się bać!
emot20.jpg

Do góry