reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

reklama
A u mnie się wcale nie zgadza. Wychodzi mi, ze powinnam mieć 163,5 cm a mam 168, ale u brata to już większa róznica powinien mieć 176,5 a ma 190.
W rodzinie mam masę wysokich ludzi ale dopiero te pokolenie powiedzmy moich rówieśników- siostry i bracia cioteczni. Rodziców mają średnich lub nawet niskich.
Jakoś tak ewolucja idzie ( nie tylko w naszej rodzinie) , ze ludzie są coraz wyżsi.
Pamięć mam zawodną ale którys z malarzy uchodził za wielkoluda a miał niecałe 180, chyba Paul Gauguin a żył na przełomie 19 i 20 w. Takie czasy.

Tak generalnie jest tendencja zwyżkowa w społeczeństwie, popatrzcie na licealistów toż to wielkoludy są. Ja kiedyś ( 15 lat temu :sorry:) czułam sie wysoka a teraz już tak nie jest nie wyróżniam sie zbytnio. No a dzieciaki coraz lepiej odżywione, witaminki itp. to rosną jak na drożdżach:-D

:-D:-D:-D, jak na drożdżach :-D:-D:-D opowiem Wam jedną anegdotkę z mojego dziecięcego życia...moja Babcia rozpuszczała mi drożdże do picia, uwielbiałam je pić, ale tak w głebi serca to myślałam chyba, że po nich urosnę, niestety tak się nie stało, choć są tego dobre strony, a mianowicie niektóre ubrania (jak jeszcze byłam szczupła) identyczne jak na dziale dla dorosłych były na młodzieżowym tak samo i buty, a cena dużo niższa, druga sprawa to taka, że nie mam problemu z za krótkimi spodniami (moja koleżanka miewała takie problemy), ja mam problem z za długimi, ale to sią da naprawić poprostu je skracając, no i mogę nosić tak wysokie obcasy na jakie mam ochotę, bo mało którego faceta w moim towarzystwie "przerosnę" ;-):-D:-D:-D

Jak tak piszecie o "duzych" małych dzieciach to córka moich sąsiadów ma synka który gdy miał niecałe 6 miesięcy ważył 9 kg, czyli tyle ile moja córcia gdy miała roczek.

reklama
Do góry