reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

(...)
Anineczko, pisalas o bilansie 2-latka... Czy na wczesniejsze bilansy wzywali Cie zawsze regularnie?
Ja do tej pory czekam na wezwanie na bilans na 9 mies!!! Bylam w health centre dwa razy sie przypomniec ale mi panie powiedzialy, ze mam czekac, bo opoznienie jest... Upewnilam sie, ze maja nasz aktualny adres w karcie i tak sobie czekam. Do dzisiaj!!! Ada ma juz 17. mies takze jesli nas wezwa, o ile nas wezwa, to chyba ten bilans 9-miesieczniaka jej na duzy + wyjdzie:-D
:szok: no to ładny mi bilans 9 m-czny..
A właśnie..miałam pytać Anineczki...
Czyli, że Matt ma stulejkę czy co? Kurcze ja się boję tej stulejki..i staram się mu go myć dokładnie tak jak mi GP zalecał.. A Tobie co kazał robić..
ok 500e trzy dawki.....
Na polskie realia ciężko by było..ale mieszkając tutaj to myślę, że bym się zdecydowała na tą szczepionkę dla dziecka..ale to pewnie dlatego, że ten temat jest mi (niestety) bliski...:-(

reklama
Mamo_ady tak zawsze mieliśmy bilans w terminie.Czy to w Tuam czy już w Rathcoole. :tak:

:szok: no to ładny mi bilans 9 m-czny..
A właśnie..miałam pytać Anineczki...
Czyli, że Matt ma stulejkę czy co? Kurcze ja się boję tej stulejki..i staram się mu go myć dokładnie tak jak mi GP zalecał.. A Tobie co kazał robić..
Wiesz on narazie ma to stwierdzone przez pielęgniarkę,która robiła bilans.Mamy najpierw sami odciągac w ciepłej kąpieli,jeśli nie uda się w przeciągu miesiąca do to Gp.

Kurcze nie ma już dyń w sklepach?
Byliśmy w Lidlu,tesco i nic.Kurna fela :szok:
Ale w Lidlu są piękne naklejki dla dzieci z mikołajami,gwiazdkami i innymi pierdołami świątecznymi :tak::tak:

W takim razie trzymam kciuki by wszystko było OKi z Mateuszkiem..z nóżkami oczywiście też. W PL moi siostrzeńcy mają z tym problem, więc wiem, że to kłopot.. też noszą buty ortopedyczne - niby częściowo dofinansowane przez NFZ a kilkaset zł moja mama płaci..i najgorsze, że takie małe stópki szybko rosną a w PL kupować co chwilę dziecku buty za taką kwotę to nie lada wyczyn finansowy :eek: ale grunt by dzieci były zdrowe :happy2::happy2::happy2:
Co do Mikołaja..nie wiem czemu ale w Aldim już od jakiegoś czasu zające czekoladowe są :szok:

A jak dziś widziałam piękne dynie :)
w dunnesie na doughiska i w nowo otwartym warzywniaku,przy sklepie polskim i salonie fryzjerskim(tez daugiska) :tak:
O bardzo dziękuję za cynk,ale nie po drodze mi ;-):-D

Joannn koleżanka z Pl mówi mi,że jest dobra maśc na stulejkę Diprolene.
Muszę pogadac z teściową,może wyciągnie od lekarza receptę i mi wyśle maśc :tak:

Witam z wieczorka!!!
Kurcze mialam nadzieje ze Was nadrobie!!!
Najpierw przestal mi net dzialac potem jak zadzialal to m chcial zebym go obciela i tak mi zeszlo.
Cofnelam sie i widze ze z czytaniem troche mi zejdzie!!
jutro znow wybywam z chatki wiec zajrze chyba tylko z rana.

A nineczka garalete drobiowa robi sie latwo i szybko;-)napewno bys dala rade.
ja wogole ostatnio szaleje,m mowi ze chyba cos biore:-D,a to kpytka a to placki ziemniaczane,pizza,golabki,flaki hehehe.
jutro moze salatka z tunczyka:cool2:.

Dobra lece i nie robie wam juz ochoty:tak:

Kolorowych snow

Dobranoc wszystkim!!
a001.jpg

...A miałam się odchudzać!:eek::baffled::-D

hej:-)
jak ja sie położyłam spac to wy sie rozpisałyście:dry:

Ojojoj..no fakt - Ty i Lubiczanka już lada dzień.. Szczęśliwego rozwiązania Wam życzę :happy2::happy2: A TY dziś zdaje sie w szpitalu byłaś...? Co dziś mówili?
nie byłam w szpitalu tylko u GP, do szpitala za tydzień bo było juz ok:tak:
dzisiaj jade do Clonmel ale to dryndne do ciebie potem:-)

Super,sama robiłaś?Ja bym tak nie umiała,zrób zdjęcie jutro w całym "oprzyrządowaniu"
hall_17.gif

I mówisz,ze się zrywasz na imprezkę halloweenową?!Żebyś tylko po niej tak nie wyglądała:
hall_38.gif
:-D:-D:-D

Czyli w poniedziałek nie ma Ciebie ani Lubiczanki:-DNo!Ileż można czekać,co?:-D
60.gif
oj ja to juz nie wiem co jest grane,:no::sorry2:boli i przestaje i dalej nic:no:

Hej
Marta F jeszcze sie nie skonczyły Londynczycy byli , teraz Tancerze nie ma tak łatwo:)
JA po pierwszym dniu pracy not to bad:)
Po pracy od razy na basen pojechalismy z Olivierem i padam:)
Didi zwalasz z nóg ja jak byłam na Halowen to przebrałąm sie kiedys za króliczka playboy:)
miłej nocki
a lońdynczyków zaczęłam oglądac ale mój K dorwał sie do pilota:-(

W takim razie trzymam kciuki by wszystko było OKi z Mateuszkiem..z nóżkami oczywiście też. W PL moi siostrzeńcy mają z tym problem, więc wiem, że to kłopot.. też noszą buty ortopedyczne - niby częściowo dofinansowane przez NFZ a kilkaset zł moja mama płaci..i najgorsze, że takie małe stópki szybko rosną a w PL kupować co chwilę dziecku buty za taką kwotę to nie lada wyczyn finansowy :eek: ale grunt by dzieci były zdrowe :happy2::happy2::happy2:
Co do Mikołaja..nie wiem czemu ale w Aldim już od jakiegoś czasu zające czekoladowe są :szok:
znam ten ból,kasy nie było a buty musiały byc:-(i żadnego dofinansowania nie miałam:no:

mamo ady no wszyscy faceci są "marudni"a mój to juz wogóle ale sie przyzwyczaiłam:tak:

miłego dnia:-)

reklama
Witam się!!!
Od razu piszę,żeby wątpliwości nie było,że wciąż na nogach jestem;-):-)
MartaF-no mnie jak wczoraj zaczęły brać bóle to już zegarkiem odliczałam odstępy...Niestety przeszło:dry:.Nie ma lekko:sorry:
Agusik78-no niech się Twoje słowa sprawdzą...Choć szczerze mówiąc dziś i jutro lepiej niech sobie jeszcze posiedzi,bo nie chcę hallowen dzieciom psuć:-:)blink:
Ewelcia86-ładnie,ładnie.Najpierw całe stado pyszności wymieniasz,a potem uciekasz,żeby smaku nie robić?:tak::-D
MamoAdy-jak tam Ada?Wróciła do zdrówka?Dadzia do przedszkola dziś idzie w przebraniu-takie małe party im urządzają:-)
Oki.Uciekam,a Wam wszystkim udanego dnia życzę:tak:

Do góry