aga6671
Mama Hani i Tomka
A ja jutro jade na 3d !!!!!! Wlasnie se to uswiadomilam !!!!!!!!!!!!!!!Taz calkiem zapomialam hahahah ! NO nie moglam sobie jutro z rana przypomiec ???? Taz teraz to bede jak na szpilkach siedziecI w nocy nie bede mogla spac !
Szkoda ze juz ostatnie :-( No ale jeszcze u mojego gina se popodgladam maluszka na zwyklym usg !;-)
Jak ja też bym chciała:-( Daj potem DUUUUUUŻO zdjęć:-)
A ja u Antka zastosowałam tryb dobowy i toswietna sprawa jest, juz w 3 m-cu zycia zegarek nam nie był potzrebny bo Młody wpadł w ten rytm i miał stałe godziny drzemek w ciągu dnia, w nocy tez zawsze tak samo spał. To jest świetne, dlatego że dziecko ma poczucie bezpieczeństwa- taki poukładany cykl dnia, nigdy nie miałam problemu z usypianiem bo przychodziła godzina jego spania i on sam zasypiał;-)
Oczywiścei stosując tą metode tez elastyczni bylismy, nic za wszelką cene ale opłaciło sie![]()
A ja chytra od samegopoczatku byłamAntka kapaliśmy o 21
pózniej było jedzonko i spanie. Na początku kładłam się o tej samej porze co on- czyli 22
on wstawał o 4 rano na cyca, pozniej juz co 2 godz sie budził. Ale dzięki temu wysypiałam sie od samego początku.
Bo najgorzej jest wykapac dziecko i połozyc spac o 19 a pózniej niemowle około 12 w nocy pierwsze przebudzenie ma na jedzonko, i dla mamusi juz nie da pospać.
Oczywiście później im Antek starszy tym wczesniej juz go kładłam spać ale to inna bajka.
Nie czytałam jeszcze tej ksiązki...a przy Hani to nawet o niej nie słyszałam

A co do drugiej wypowiedzi...to ja miałam akurat odwrotnie...Kąpałam ją o 19 i do 20 już spała...a dopiero z czasem zaczęła coraz póżniej chodzić spać....kąpiemy się o 20, potem bajka w tel, potem pijemy mleczko i czytamy..ząbki i spać! Kilka razy zdarzyło się że po 22 poszła spać jak byli goście ale ja wieczorem wolę mieć spokój!