reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Kaja - my od 2 lat wykańczamy domek który kupiliśmy :tak:i jesteśmy jeszcze daleeeeeko w polu... Ale z miesiąca na miesiąc coraz bardziej to przypomina dom a nie plac budowy ;-)

słuchajcie ja się załamię.. Ledwie ja wyszłam z choroby to chwyciło mojego męża.. Właśnie trafił do łóżka z garścią leków - już ma gorączkę prawie 39stC:-:)-(no i oczywiście mnie też łapie - mam katar, zaczyna się kaszel.. Help... :-:)-(

Przykro pisac ale pierwsze co to - odizolowac męża ;-) - trudno.. a ty już pewnie masz te sposoby domowe opanowane. Póki co próbuj, nie wiem czy masz pod ręką homeopatię, czy używasz - ja wiem, że jak tylko coś wisi w powietrzu to aconitum trzeba wziąść - szczegóły gdzieś wklejałam, chyba w przydatne linki.

Co do domku, my mieskzamy 5 lat - jedno juz trzeba odnawiać a inne nie skończone - znam to ;-)

reklama
Mąż już leży nafaszerowany ziołami i lekami... Co do mnie to obawiam się że już za późno bo jakoś od rana jestem pociągająca.. Ale co tam, trzeba być dobrej myśli;-) Choć tak na prawdę to szlag mnie trafia .. co chwile choroba jakaś..

Rozumiem, że ten aconitum możemy brać w ciąży?

Rozumiem, że ten aconitum możemy brać w ciąży?

Jest bezpieczny jak wszystkie inne leki homeopatyczne
Czy homeopatia ci pomoże? - ciąża, Hemoroidy, homeopatia, mdłości, obrzęki nóg - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

______
jeszcze uwaga
link wyżej i propozycje leczenia odnoszą się do leków homeopatycznych widać firmy HEEL- nie są to leki klasyczne aczkolwiek nie wypowiadam się na temat skuteczności, też jest; natomiast aconitum to lek jednoskładnikowy - takie produkuje firma BOIRON i propozycje z linku jak radzić sobie z grypą i przeziębieniem mają na myśli homeopatię klasyczną.
nie wiem czy to ważne, dla mnie stosującej homeopatię tak - dlatego czułam, że musze dopisac.
natomiast dzialanie takie same - bezpieczne i wg mnie skuteczne
aaaa ;)
i dlatego najlepiej skonsultować się z homeopatą

Ostatnia edycja:
My już po szpitalu, na szczęście wszystko jest w jak najlepszym porządku, po prostu wiązadła się rozciągają, szyjka długa i zamknięta (hehehe udało mi się załapać na badanie ginekologiczne w tym kraju:-D). Małolata sobie za dużo pozwala i ulokowała się właśnie w lewym boku stąd te wiązadła też tak bolą, no i rośnie mi jakiś mutant, waży już skromne 2100 g, a jeszcze niby 12 tygodni przed nami:cool2: Lekarz mi powiedział, że wagowo jest powyżej 90 centyla, oby spaślaczka przystopowała troszkę ;-):-p

Kacha Wawa ale big babka Ci rosnie!!!!:)wow! szok!
to waga jak na 33 tydzien ciazy a nie 29ty hihi.

słuchajcie ja się załamię.. Ledwie ja wyszłam z choroby to chwyciło mojego męża.. Właśnie trafił do łóżka z garścią leków - już ma gorączkę prawie 39stC:-:)-(no i oczywiście mnie też łapie - mam katar, zaczyna się kaszel.. Help... :-:)-(

Ivi to sie kuruj bo to tak jest ze najlatwiej sie zarazic od domownikow, tak bywa i przez to mozna sie tak bujac i bujac. Choc pewnie Ty juz masz przeciwciala na ta odmiane.

Witam porannie i moj optimizm wzial w leb, znow sie z mama pokocilam i chyba nie bede trzymac z nia kontaktu , mam dosc zwalania wszystkiego na mnie , mimo , ze jestem 1000 km od niej.Glowa mnie boli od placzu , ale juz sie biore za siebie , kawka , sniadanko zavczne sprzatac (to zawsze na mnie dziala, uspokajajaco)i mi przejdzie.

Witajcie dziewuszki:-D

Nie zapomnieliściew o mnie:-p melduje się, że żyje:-D:-D:-D
Mojego męża wygonili w pracy na urlop, więc cały tydzień spędziłam z własnym chłopem i troszke mi brakło już czasu na BB. Nie próbuje nawet nadrobić zaległości.... chociaż jestem bardzo ciekawa co u Was:-D

No i musze się pochwalić, że remoncik mamy już skończony. Hura:-D:-D:-D:-D:-D Nigdy więcej remontów:rofl2: Także urlop- było przyjemne z pożytecznym.
Pokoik umeblowany , a teraz zaczynam najprzyjemniejszą rzecz- zakupy dla maluszka:-D:-D:-D A mój mąż jak zobaczył ceny wózków to przeżył mały szok:-D:-D:-D tak to jest, gdy facet nie zagląda do sklepów:-D:-D:-D

A poza tym w czwartek byłam u gina. Dzidzia - okaz zdrowia, waży już 1,5 kg:-D Kawał chłopa z tego mojego maleństwa:-D (ale do wagi maleństwa Kachy to mu jeszcze daleko, chyba jest tu rekordziską:tak:) A następna wizyta dopiero 3 grudnia.

Ostatnia edycja:
Witam na porannej kawce i płatkach śniadaniowych ;-)
Dzisiaj znowu paskudna pogoda - a ja musze jechac na wykład na uczelnie - cosik mnie kusi żeby olac ten wykład :-D
Dzisiaj pierwszy raz o dawien dawna moja Dzidzia pozwoliła mi ise wyspać ! nic mnie nie bolało i nie musiałam się budzić w nocy - i tylko RAZ !!! byłam siuśku w nocy ! toz to szok :szok:

Witam porannie i moj optimizm wzial w leb, znow sie z mama pokocilam i chyba nie bede trzymac z nia kontaktu , mam dosc zwalania wszystkiego na mnie , mimo , ze jestem 1000 km od niej.Glowa mnie boli od placzu , ale juz sie biore za siebie , kawka , sniadanko zavczne sprzatac (to zawsze na mnie dziala, uspokajajaco)i mi przejdzie.

dormark głowa do góry ! Kazdy z nas wie jak to matka albo teściowa potrafi wkurzyć !! Dobrze że się wypłakałaś przynajmniej Ci troszke ulzyło ! Nie daj się Dziewczyno :tak:

Życzę wszystkim miłego poniedziałkowego poranku :-)

Witajcie w nowym tygodniu:-)

Kacha_wawa - gratulacje "dużej kobitki" - jednak i współczuje, bo u mnie właśnie też "chłopina duży" i chyba często baraszkuje po lewej stronie bo więzadła najbardziej z tej strony mi dokuczają. Ja mam czasem wrażenie, że brzuch mnie przewróci.....Te 10kg czuję tylko w tym rejonie...........

A rodzinka się jednak nie zjawiła:-) Więc może odczuli, że przesadzili....:-)

Dzien dobry wszystkim:-)U nas leje ale przynajmniej sie wyspalismy;-)Jakos tak dobrze sie nam spi przy szumie deszczu,wstalismy pierwszy raz od wiekow o 9ej:szok:Maz sie zerwal a potem spojrzal na mnie i powiedzial,ze pieprzy wszystko...praca nie zajac;-)Zjedlismy sobie wspolnie sniadanko,wypilismy kawke,nawet psa popszedl wysikac zebym nie musiala moknac....Moj kochany:-)Dawno tak milo,nie zaczelam poniedzialku....I jeszcze do tego dostalam film od mojego brata,na ktorym moj chrzesniak....CHODZI!!Az sie poplakalam ze wzruszenia,jak go widzialam miesiac temu to sie podnosil na nogi i na czworaka zapierniczal az milo a tu prosze..wczoraj wstal i poszedl:-)Taka jestem dumna jakby to moj syn byl hihi;-)

No proszę... jeszcze grzybobrania... zazdroszczę ;-)w ogóle to nie wiem czy przegapiłam jakiś Twoj wpis czy ślepa byłam ale jakoś tak zastanawiałam się co u Ciebie.
Teraz mi się też wydaje, ze kilka dni Dorciaa nie czytałam.
Ja idę do lekarza 12 w czwartek i też się zastanawiam jak często będzie mnie wołał.

Hmm...nie wiem kiedy cos pisalam,ale wiesz jak to tu jest...czlowiek ginie w tlumie;-):-D

reklama
Witajcie!
Ja po pobraniu krwi -morfolog, glukoza i CRP.
Mocz oddany do analizy.
Jutro wyniki...ale mam dość.
Badanie bezbolesne, ale ile czekania.
Od 7:30 rejestracja i pobieranie to tyle oficjalności.
Praktyka- od 7:00 czekalismy z mężem, anwet nie było gdzie usiąść, bo ławeczki za kratami otwierane
razemz z rejestracją.
Laborantka zamist być od 7:30 to oczywiście spóźniona 8:00 i poza kolejką znajomą młodą dziewczynę bierze..
bo ona na uczelnie się spieszy...
a ja powinnam leżeć, ledwie stoje, mąż powinien być w pracy i nikogo to nie obchodzi...

Ehh...i laboratorium w zwykłej przychodni - pełno zasmarkańców, mam nadzieję, że nic nie złapałam...
Jutro gin - trzymajcie kciuki za wyniki i wizyte!
Kurczę tak się znowu boję, że coś będzie nie tak i szybciej urodzę..

Anusia8309 - fajnie że przeprowadzka na lepsze :)
Ja chodzę już od dawna co 2 tyg., taki urok tej ciąży, ale chyba w standardzie to po 30tyg.? ale pewna nie jestem..

Anulka!!! fajnie, że też zadowolona ze zmian...mnie też męża szkoda że wszystko robi sam, u nas nie ma remontu ale sam fakt, że
nic w domu nie mogę zrobić, ale jeszcze troche...

Kacha_wawa super wieści!!!
Faktycznie kawał panienki z Twego dzieciątko!

Ivi też widzę, że pracujecie nad zmianami w domciu :)
ale będzie potem satysfakcja!

dormark ja wiem, że rodzinka potrafi wkurzyć i nic nie pomyślą, że nam nie wolno się denerwować.

Andzia76 witaj! fajnie, że z maluszkiem ok!

I ogólnie witajcie kobitki!!!
Miłego dnia!

Do góry