reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
\U nas pogoda fatalna, dalej bym spała ale muszę lecieć do księgowej i muszę wpaść do galaxy , rozglądnąć się za koszulą i podżamą- jak ja nienawidzę tam jeździć- ale nie wiem gdzie indziej mogę pojechać.
Gdyby nie księgowa, położyłabym głowę na poduszce i dalej spała, ratunku !!
u mnie wcale lepiej to za oknem nie wyglada !! masakra ... szaro buro i leje od rana !!! a mialam plan ze w tym tyg umyjemy z mezem okna ;( skoro nie ma tesciowej !!!
no ale maz zaraz idzie do pracy a ja bede sie wylegiwac w fotelu ... koszule wlasnie zakupilam na allegro /2 sztuki narazie musza wystarczyc ... / jeszcze musze kupic cala reszte pierdolek /przyszla wyplata wiec jest chwilowo za co !!/
dagmar
Fanka BB :)
mówiłam mamie, że wam tak ciężko i że nogi puchną i butów nie możecie wkładać i że lepiej by było latem bo są sandały a moja mama na to "ale ty im życzysz, latem to dopiero by im nogi puchły" 

A ja w swoje wszystkie buty wchodzę i kurtkę mam z zeszłego roku.
Zdjęcie macie w albumie z wczoraj jeszcze spokojnie mam tam sporo miejsca na bzebzolek

A ja w swoje wszystkie buty wchodzę i kurtkę mam z zeszłego roku.
Zdjęcie macie w albumie z wczoraj jeszcze spokojnie mam tam sporo miejsca na bzebzolek

Georgina jestem pewna ze dotrzymasz spokojnie te 3 tygodnie ale torba zawsze moze byc spakowana przynajmniej jedno z glowy![]()
Zwłaszcza, że im dalej tym trudniej się gimnastykować nad ta torbą albo gonić za czymś, czego brakuje:-) Chociaż ja sama mam ją dopiero w głowie spakowaną....
G
Georgina
Gość
Mimo, że dla dzidziusia prawie nic nie potrzebowałam do szpitala to jaka ta torba jest wielka! W mniejszej bym się z pewnością nie pomieściła;-)Georgina jestem pewna ze dotrzymasz spokojnie te 3 tygodnie ale torba zawsze moze byc spakowana przynajmniej jedno z glowy![]()
A do szpitala dla dzieciątka ( z kosmetyków) mam oliwkę, Sudocrem, krem pielęgnacyjny Bambino i chusteczki nawilżające. Czy mydełko do szpitala dla Małej też brac?
Czesc Kora, no kazdy liczy jak uwaza. Ja dzisaj mam 36 tyg i 6 dni niby jestem w 37 tyg ale jeszcze nie w pelni skonczonym. To tak jak z latami mamy np 29 i pare miesiecy ale nigdy sobie nei dodajemy, ze juz 30, bo skonczone jest dopiero 29. Ja tak to rozumiem. Rozumiem tez, ze w ciazy dziewczyny chca, zeby im szybciej te tyg lecialy wiec wola liczyc na przod. Ja az taka "zachlanna" nie jestemJutro bede miec pelne 37 tyg i niby zaczne 38, ale wole ustosunkowac sie do tego co jest juz skonczone czyli 37. Licze jak w suwaczku i tak jak policza na porodowce skonczone pelne tyg plus ewentualne dni. Z tego co wiem ciaza donoszona liczy sie od skonczonych pelnych 37 tyg czyli u mnie od jutra.
To takie moje rozumowanie, ale kazdy moze miec wlasne zdanie;-)
Lekarze liczą właśnie w ten sposób

U mnie np każdy tydzień zaczyna sie w czwartek, więc żyje od czwartku do czwartku...teraz mam 32i 4dni a w czwartek bedzie skonczony 33

dagmar
Fanka BB :)
u mnie wcale lepiej to za oknem nie wyglada !! masakra ... szaro buro i leje od rana !!! a mialam plan ze w tym tyg umyjemy z mezem okna ;( skoro nie ma tesciowej !!!
no ale maz zaraz idzie do pracy a ja bede sie wylegiwac w fotelu ... koszule wlasnie zakupilam na allegro /2 sztuki narazie musza wystarczyc ... / jeszcze musze kupic cala reszte pierdolek /przyszla wyplata wiec jest chwilowo za co !!/
Mea ja jutro idę do gina i jak się nie pogorszyło (na co liczę) i rozwarcie jest takie jak było to też się za okna biorę bo patrzeć na nie nie mogę

witam poniedzialkowo :-) podczytuje Was ukradkiem zamiast pracowac ale i tak jestem kilka stron do tylu 
Fajna rzecz, napewno sobie zapamietam, dzieki
Ja na pazdzierniku wczoraj czytalam, przyjemne historyjki ;-)
Nie wierze ze jest az tak zle

Widziałam, że rozmawiałyście o porodach
I ja chciałabym Wam coś powiedzieć, co warto zapamiętać a dotyczy porodu i BARDZO BARDZO mi podczas porodu pomogło.
Na szkole rodzenia babka powiedziała i kazała zapamiętać, że skurcz trwa do 40 sekund (nie pamiętam dokładnie czy 40, 30 czy 50 trzeba sprawdzić) podczas tych najmocniejszych bólów patrzyłam na zegarek, oddychałam i odliczałam jeszcze 20,15 10,5 sek i strasznie mi to pomagało, bo po połowie patrzyłam na zegarek- na sekundnik i wiedziałam, ze już z górki- poza tym na pewno pomaga skupianie się na zegarku a nie na bólu. To samo chyba dotyczy oddychania- skupiamy się na oddychaniu i chociaż na sekundę zapominamy o bólu.
P.S. duży zegarek z sekundnikiem wisiał na ścianie na przeciwo łóżka
Fajna rzecz, napewno sobie zapamietam, dzieki

ja szukałam gdzies te opisy listopadowek i jakos niemoglam znalezc![]()
Ja na pazdzierniku wczoraj czytalam, przyjemne historyjki ;-)
a co do koloru skory i plci dziecka to nie zawsze sie to sprawdza..
ja jestem blada jak sciana, brzyda jak noc sie zrobilam...druga broda mi urosla i jeszcze naczynka pekaja...![]()
Nie wierze ze jest az tak zle

Witam się w ten szary, ponury dzień!
Martuśka, kora30 to ja jestem trzecia z terminem na 1 grudnia
Mi doktorka mówiła, że donoszona ciąża jest, gdy skończymy 38t, czyli jak widać szkoły są różne. U mnie torba prawie spakowana, ale ubranka w niewielkiej części poprane.
Martuśka tak mi się przypomniało odnośnie szukania różnych chorób przez osoby studiujące zawody medyczne. Ja jestem po psychologii i muszę powiedzieć, że większość z nas mogła u siebie stwierdzić jakieś odchylenia od normy.
Georgina zacznij się oszczędzać Kochana. Nie wiem ile można wziąć nospa forte dziennie, ale moim zdaniem jeśli pomimo wzięcia leku po kilku godzinach nie przechodzi to lepiej jechać na IP.
A ja za niedługo uciekam do ginki, ciekawe co mi powie i czy dostanę jakiegoś przyśpieszacza w przygotowaniach.
Martuśka, kora30 to ja jestem trzecia z terminem na 1 grudnia
Martuśka tak mi się przypomniało odnośnie szukania różnych chorób przez osoby studiujące zawody medyczne. Ja jestem po psychologii i muszę powiedzieć, że większość z nas mogła u siebie stwierdzić jakieś odchylenia od normy.
Georgina zacznij się oszczędzać Kochana. Nie wiem ile można wziąć nospa forte dziennie, ale moim zdaniem jeśli pomimo wzięcia leku po kilku godzinach nie przechodzi to lepiej jechać na IP.
A ja za niedługo uciekam do ginki, ciekawe co mi powie i czy dostanę jakiegoś przyśpieszacza w przygotowaniach.
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Mimo, że dla dzidziusia prawie nic nie potrzebowałam do szpitala to jaka ta torba jest wielka! W mniejszej bym się z pewnością nie pomieściła;-)
A do szpitala dla dzieciątka ( z kosmetyków) mam oliwkę, Sudocrem, krem pielęgnacyjny Bambino i chusteczki nawilżające. Czy mydełko do szpitala dla Małej też brac?
nie wiem czy bedziesz wogole tyle kosmetykow potrzebowala !! ja biore tylko husteczki i sudocrem