reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja do torby to mam wszystko ale rozsypane po calej chacie hehe bo torby nie mam moj kochany mi zabral ale jak wroci to sie spakuje i bedzie sobie lezala gdzies w kacie ale ja dopiero skonczylam 32 tydzien wiec sie nie spiesze:)

ja dopiero robie zakupy do torby :) ale narazie to co bede potzrebowala juz - kapcie koszule i takie tam :)

reklama
Ja mam brac leki podtrzymujace do 36tc i lekarze w szpitalu powiedzieli,ze moge odrazu rodzić,wiec myśle,ze jest to już bezpieczny termin :tak:
W 34tc dziecko juz nie potrzebuje szpitala z oddzialem specjalistycznym dla noworodkow, bo jest już dobrze rozwiniete tylko jeszcze mu troszke zimno ,wiec musi polezec w zwyklym inkubatorze... :tak: Mam nadzieje,ze wytrwam przynajmniej do 34tc choć wiadomo,że chciałąbym jak najdłużej:tak:

wytrwasz spokojnie !! i mowie ci ze nawet do swiat polezysz w domku :) ot przeczucie :)

Sudocrem to już bardziej takie lekarstwo na odparzenia i problemy skórne, prawda. Ja będę smarować albo jakimś pielęgnacyjnym albo właśnie zdecyduję się na Linomag.
daffodill nam położna na Szkole Radzenia mówiła, że lewatywa lepsza, bo nie zostawia tzw. echa. Podobno robią Ci wlew 5 min. i po sprawie, brzuch nie boli a po innych środkach to jeszcze dłuższy czas odczuwa się skutki właśnie w postaci bólu brzucha. Może mamy, które miały lewatywę mogłyby się wypowiedzieć w tej kwestii?

Sudocrem to już bardziej takie lekarstwo na odparzenia i problemy skórne, prawda. Ja będę smarować albo jakimś pielęgnacyjnym albo właśnie zdecyduję się na Linomag.
daffodill nam położna na Szkole Radzenia mówiła, że lewatywa lepsza, bo nie zostawia tzw. echa. Podobno robią Ci wlew 5 min. i po sprawie, brzuch nie boli a po innych środkach to jeszcze dłuższy czas odczuwa się skutki właśnie w postaci bólu brzucha. Może mamy, które miały lewatywę mogłyby się wypowiedzieć w tej kwestii?

bez zwatpienia lepsza. podejrzewam ze gdybym poprosila to by mi nie odmowili a ile komfortu wiecej bym miala... ewentualnie bym osiusiala dziecko bo pechcerz nigdy do konca sie calkiem nie wyproznia a zwieracz o pecherza mam bardzo lichy...heheheh

to wg jednej dziewczyny ktora pisala ze ciaza w 36 tyg jest donoszona jestem juz bezpieczna:) ale niech julcia jeszcze z 2tyg dla bezpieczenstwa posiedzi:-)

A jeszcze takie małe pytanko... czy sudocrem pomaga w uczuleniach??? moze to co mi wyszlo warto posmarowac i zobaczyc??? jak kupowalam ten duzy to jeszcze mala tubeczka byla zalaczona. nie bede ruszac dzidzi kremu tylko sobie skorzystalabym z tego malego.

daffodill zgadzam się z Tobą co do lewatywy. Sudocrem jest chyba ogólnie na problemy skórne, tutaj to chyba Cherie więcej wie w tym temacie.

reklama
Do góry