reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja dostalam sterydy ,bo wyladowalam w 30tc na porodowce z zagrozeniem porodem przedwczesnym a nie dlatego,ze cos sie tam lekarzowi za male dziecko wydawalo...bylo to podane w razie czego ,gdyby mialo sie urodzic nagle....a waga dziecka nic do tego nie ma , bo jak to moj doktor powiedzial co z tego ,ze w 28tc dziecko moze ponad 2kg wazyc jak nie ma rozwinietych jeszcze narzadow odpowiednio...

Eliza ile dostałaś tych sterydów? Mnie też je podali w 29 tc- dostałam 2 zastrzyki Dexavenu.

kasiekkrk z tego co czytałam, to wszystkie pasy wyszczuplające, gorsety można stosować po połogu. Wcześniej może to zakłócić proces obkurczania i gojenia macicy.

Nam położna odradziła absolutnie wszelkiego rodzaju pasy właśnie z tego powodu. Niedość, że macica się nie może obkurczać, to jeszcze nazwała to spiskiem firm produkujących te pasy. Jak nikt ich nie chciał kupować, to wymyślili, że one są idealne po porodzie :no:.

mexi cos dla ciebie znajdziesz tu:
https://www.babyboom.pl/forum/grudz...ymiarami-dzidzi-27085/index4.html#post4503026

tam jest wykres wagi dziecka w poszczegolnych tygodniach ...

Dzięki Mea :-). Wynika z niego, że z wagą wszystko ok. Ja tego leku nie kupiłam, bo nie będę brać kolejnych tabletek.

A ja właśnie nastawiłam pralkę ubranek (to już trzecia w sumie). Tym razem jadą też ręczniki i pieluchy tetrowe i flanelowe. Z dziecięcych rzeczy został mi jeszcze rożek do wyprania i kocyki.
Ktoś tu pisał o pościeli do wózka- z racji pory roku my zamierzamy się zaopatrzyć w śpiworek do wózka (ale taki normalny śpiworek, a nie taki do zakładania na dziecko). Chcemy od razu troszkę większy kupić, żeby jeszcze na przyszły rok był i do tego jakiś cieplejszy kocyk np. z akrylu i powinno wystarczyć. Dla dziecka z kolei mamy kombinezonik taki zimowy (z Allegro za 20 zł- w sklepie kosztował 100 zł :szok:). Mam nadzieję, że to wystarczy.

A pod czym będą wasze dzidzie spały? Bo wybór jest taki, że nie wiadomo, na co się zdecydować: zwykła kołderka, rożek+ kocyk, śpiworek?????

reklama
To wybacz nie zuważyłam Cię bo chyba jeszcze nie jestes w grupie zamknietej i nie podalas swoich danyc... a ja tylko tam sprawdzałam. Wybacz...
spoko,to teraz już wiesz,a jak zapisac się do tej grupy zamkniętej

moze i tak..ale ja jednak kupie... tylko nie wiem na jaka sie zdecydowac
ja kupiłam kołderkę i podusie również do wózka z tego samego kompletu co do łóżeczka,zawsze taka kołderka się przyda na pikniku,dziecko zawsze położyć można na tej kołderce,może i nie będzie często używane ale to nie kosztuje majątku

nie wiem czy wszedzie jest tak samo ale w MONie jest 100% płatne...
to witaj w Klubie MONu ja tez jestem pracownikiem tej instytucji,tylko że ja w mazowieckim i u Nas nie ma tzw "jednostki" ja pracuje w Ośrodku Reprezentacyjnym MON więc domyślasz się czym się zajmujemy,mamy kilku żołnierzy,a reszta to cywile!!!pozdrawiam

reklama
Do góry