reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja jednak potrzebuje wiecej czasu zeby dojsc niz wczesniej. pewnie dlatego,ze za bardzo sie koncentruje na tym czy mi brzuch twardnieje , czy mnie cos kloje i sporo czasu mija zanim odlece :)

reklama
Tuż przed porodem

Pieszczoty piersi i seks w końcowych tygodniach ciąży uwalniają oksytocynę, czyli hormon, który wywołuje i podtrzymuje akcję porodową. Orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hicksa. W przypadku zdrowej ciąży nie ma jednak mowy o przedwczesnym porodzie wywołanym stosunkiem seksualnym. Może on jedynie pozytywnie wpłynąć na przygotowanie szyjki macicy do porodu.
A co z dzieckiem?

Dzidziuś jest bardzo dobrze chroniony przez wody płodowe, a czop śluzowy dodatkowo chroni je przed infekcjami. Możecie być zatem spokojni – dziecku nic nie grozi. Maluszek czuje wszystko, co związane jest z mamą. Doskonale wie, kiedy jest zdenerwowana, a kiedy szczęśliwa. Z całą pewnością woli ten drugi stan. Sam stosunek to dla niego przyjemne kołysanie i masaż.

ja juz powrocilam heheheh... jak sobie obiecalam "zgwałciłam męża":-)

Ja album jeszcze dziś nawiedzę jak skończę to co zamierzałam zrobić na dziś a potem sama wrzucę fotki swojego brzuszka.

a kto powiedział,że po jednym razie musisz skończyć??
musisz nadrobić wszystkie miesiące i masz na to całą noc:tak::-D
a słyszałaś o olejku rycynowym?

słyszałam, ale chyba nie usiadłabym wtedy - i tak za często odwiedzam wc :tak:

apropo olejku rycynowego, to jest znakomitą "odżywką" na rzęsy, brwi i włosy :tak:

reklama
Do góry