emwu76
Fanka BB :)
Ja jednak potrzebuje wiecej czasu zeby dojsc niz wczesniej. pewnie dlatego,ze za bardzo sie koncentruje na tym czy mi brzuch twardnieje , czy mnie cos kloje i sporo czasu mija zanim odlece 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo ja Ci wywróżyłam dopiero na 23ego:-):-) Generalnie przyszły tydzień![]()
Tuż przed porodem
Pieszczoty piersi i seks w końcowych tygodniach ciąży uwalniają oksytocynę, czyli hormon, który wywołuje i podtrzymuje akcję porodową. Orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hicksa. W przypadku zdrowej ciąży nie ma jednak mowy o przedwczesnym porodzie wywołanym stosunkiem seksualnym. Może on jedynie pozytywnie wpłynąć na przygotowanie szyjki macicy do porodu.
A co z dzieckiem?
Dzidziuś jest bardzo dobrze chroniony przez wody płodowe, a czop śluzowy dodatkowo chroni je przed infekcjami. Możecie być zatem spokojni – dziecku nic nie grozi. Maluszek czuje wszystko, co związane jest z mamą. Doskonale wie, kiedy jest zdenerwowana, a kiedy szczęśliwa. Z całą pewnością woli ten drugi stan. Sam stosunek to dla niego przyjemne kołysanie i masaż.
Skąd ja to znamJa jednak potrzebuje wiecej czasu zeby dojsc niz wczesniej. pewnie dlatego,ze za bardzo sie koncentruje na tym czy mi brzuch twardnieje , czy mnie cos kloje i sporo czasu mija zanim odlece![]()
a kto powiedział,że po jednym razie musisz skończyć??
musisz nadrobić wszystkie miesiące i masz na to całą noc
a słyszałaś o olejku rycynowym?