reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ale już leczyć przed porodem?Bo i tak podczas porodu podają antybiotyk osłonowo, a paciorkowca tak łatwo nie da się wyleczyć zwłaszcza antybiotykiem, a ten GBS mieszka sobie u każdego z nas w dolnym odcinku przewodu pokarmowego i u ciężarnych często przechodzi właśnie i kolonizuje pochwę..kiedyś w ogole nie robiono tego badania....ale teraz dobrze, że robią, można zapobiec wieli chorobom u noworodków zwłaszcza sepsie, czy zapaleniu opon mózgowych...Tak myślę, skoro on i tak jest..a np.nie wyleczy sie go..tylko osłabi organizm i wyjałowi przed porodem..a on dalej będzie, to po co to robić....nie wiem, podczas porodu, wiadomo antybiotyk "osłoni" dzidziusia..a tak po porodzie będzie można wdrożyć kurację antybakteryjną.Ja już naprawdę głupieję, słyszę tyle różnych opinii..Ale wiem, że podczas porodu będę chciała antybiotyk, mimo że jestem z nimi na anty-w tym przypadku nie będzie to wyniszczająca kuracja tylko "osłona" na czas porodu..

lilijka robi sie badania pod kontem tego na jaki antybiotyk paciorkowiec reaguje czy cos takiego !! najwazniejsze to NIE PANIKOWAC !! ja dzis dopiero zrobilam wymaz - w poniedzielek mam to zawiezc do labo ... sama jestem ciekawa jakie mi wyjda wyniki ...

to są skrajne przypadki napewno, trzeba myśleć pozytywnie. A pod koniec ciąży dzieci się mniej ruszają, wstawiają się w kanał rodny i nie mają miejsca.
:-D

Lepiej żeby u mnie się nie wstawiał..bo jest pupa w dól..a to niedobrze, jak sie pupa w kanał rodny wstawia (mama-położna mi to tłumaczyła..) oby nie wstawił się tak przed terminem CC....Musi jeszcze z 1-2 tygodnie wytrzymać:-)

MEA mi ginka przepisała Amotax (najśmieszniejsze ( a może najsmutniejsze) to to,że mam to brać mimo, iż na pewno się nie wyleczy (tak mi powiedziala), ale dla świętego spokoju, że niby brałam i że to przeleczone..to po co brać i rozwalać sobie antybiotykiem organizm przed porodem?) , ale na razie nie biorę..czekam na drugi wynik...
No i trzymam kciuki za Twój wynik!:-)

Ostatnia edycja:
Lepiej żeby u mnie się nie wstawiał..bo jest pupa w dól..a to niedobrze, jak sie pupa w kanał rodny wstawia (mama-położna mi to tłumaczyła..) oby nie wstawił się tak przed terminem CC....Musi jeszcze z 1-2 tygodnie wytrzymać:-)

aha! myślałam że głową w dół jest...no to lepiej żeby sięnie wstawiał

reklama
Do góry