reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

dobra ja wrocilam do domku !!! zmeczona straszliwie ale w sumie zadowolona :) ale jak to bywa z "wizytowym" dniem nie obylo sie bez niespodzianek :)

1. przychodze pod gabinet o 12 z minutami a tu ZONK !! poczekalnia zamknieta !! maly tlumek juz pod dzwiami i oczywiscie nikt nie zadzwonil po klucze /bo nieby po co ??!!/ no to ja za tel i dzwonie do doktorka ze tu ludzie marzna, ciezarne kregoslupy morduja a dzwi zamkniete!! a on na oddziale jeszcze w rydach i nie ma szans zeby przed 14.00 wyjechal !! moja propozycja byla prosta "przyjezdzam po klucze bo my tu popadamy w te 2h!!!" no i sru po klucze do rydultow /ladnych kilka kilomertow tam jest wiec ze 40 min mi to zajelo ale przy tym i tak godzine czekania na dworze babeczkom oszczedzilam :) / doktorek przyjechal po 14 i z mety zaordynowal ze ja i moja Dorotka wchodzimy jako drugie /pierwsza babka ktora strasznie bolaly plecy!!/ no i mnie dzis nie skasowal w ramach rekompensaty :)

2. co sie dowiedzialam ??? samych dobrych rzeczy :)
- do szpitala nie ide bo grypa panuje i nie chca tam przyjmowac kobitek ktorych obecnosc w szpitalu nie jest bezwzglednie konieczna !! za to w poniedzialek mam sie do szpitalnego labo zglosic na komplet badan /mam tego z 5 na liscie napisane!!/ a potem na poloznictwo na KTG :) i na konsultacje !!
- mala znowu stanela na glowie !! monia chyba sie te nasze panienki jednak dogadaly !!! wazy teraz kolo 2700 i rozwija sie idealnie :) przewidywana waga porodowa - 3400 !!
- szyjka trzyma idealnie !! jest twarda, zamknieta i nic jej nie przeszkadza :) a łozysko II stopien wiec styczen jak najbardziej jest realny !! pobral mi tez wymaz na gbs ktory mam oddac pani w labo w poniedzialek !!
- zakazu seksu nie planujemy bo jak to gin okreslil "po co sie na zapas umartwiac :)"
- zalecone mam zwiekszenie ilosci pochlanianych bananow i pomidorow /zeby poziom potasu wyrownac bo magnez biore a potasu jest chyba troche malo/ no i zmniejszenie ilosci pochlannianego sodu ogolnie pojetego !!! NO I LEZENIE BYKIEM Z NOGAMI W GORZE !!!

to chyba na tyle :) jak cos sobie
To tylko moja Mróweczka taka malutka:-p W 34tc 2.2kg. No ale może już więcej waży:-) A Twoja do stycznia to będzie ładnym pyzulkiem słodkim:-) Cieszę się, że masz takie dobre wiadomości!! Oby nie odwróciła się Agatka (jaka Dorotka?!:p)

reklama
jak sobie zyczysz... zrobimy tu trochę balaganu a co:-)
widzicie chcialysmy zachowac porzadek to sie w nim gubimy.. musimy zyc na kupie:-p

e tak, jaki znowu bałagan.. chodzi mi o to że tu nagle pojawia sięwiadomość "wiadomość od X ze szpitala" no i trzeba szybko znaleźć ten wątek, wejść na ostatnią strone i przeczytać, i później znowu tu wrócić. Może jak już macie info, to tu wrzucajcie - bardzo dużo nas tu jest w ciągu dnia- to te co akurat są to przeczytają i nie musza nigdzie skakać. A te, których nie ma w ciągu dnia-pewnie zanim nas nadrabiają, wchodza na "Wiad. ze szpitala" - tam to wszystko jest po kolei i jest porządek. A tutaj nie zaszkodzi też wkleić żeby wszyscy naraz widzieli :] :tak:

e tak, jaki znowu bałagan.. chodzi mi o to że tu nagle pojawia sięwiadomość "wiadomość od X ze szpitala" no i trzeba szybko znaleźć ten wątek, wejść na ostatnią strone i przeczytać, i później znowu tu wrócić. Może jak już macie info, to tu wrzucajcie - bardzo dużo nas tu jest w ciągu dnia- to te co akurat są to przeczytają i nie musza nigdzie skakać. A te, których nie ma w ciągu dnia-pewnie zanim nas nadrabiają, wchodza na "Wiad. ze szpitala" - tam to wszystko jest po kolei i jest porządek. A tutaj nie zaszkodzi też wkleić żeby wszyscy naraz widzieli :] :tak:

kochana ale ja tego nie napisalam ze zlosliwoscia tylko z zartem i aluzja... ehh nigdy mnie nikt nie odbiera dobrze... bede tu wklejac nie ma problemu!:-)

kolejna wiadomosc od Wojtysiowej
To raczej listopadowe jestesmy. No bo w poniedzialek jesli mala bedzie dojrzala to tną. no chyba ze skurcze wrócą i fakt przy rozwalonym spojeniu strasznie bolą.

kochana ale ja tego nie napisalam ze zlosliwoscia tylko z zartem i aluzja... ehh nigdy mnie nikt nie odbiera dobrze... bede tu wklejac nie ma problemu!:-)

nie nie nie! wiem żenie złośliwością tylko chciałam wszystkim oznajmić czemu byłoby tak lepiej. Ktoś sobie nadrabia nas, i sie natyka na wiad "że ktoś tam coś ze szpitala napisał" ale trzeba iść do tamtego wtku. A tak będzie prościej :-)

kurde, zauważyłam że od kilku dni, jak idę na górę się położyć - to jak się już położę to mi brzuch wygina w różne strony i się robi twardy, puszcza po minucie czy dwóch.. hmm co to kurde sie dzieje ? te braxtony to są?

kiedy w nasze zycie WSZYSCY dookoła próbują sie wtracać.. !!
ja już centralnie wysiadam..
kazdy ma coś do powiedzenia ale jak trzeba nam pomóc to sie wypinają..

strasznie teściowa miała nam odpuscic opłaty w tym miesiącu.. i co?
zostalismy bez ciepłej wody, ogrzewania i prądu.. bo nie zapłacilismy..
to mamy jej zapłacic a potem głodować?

ja nie wiem co mysmy im zrobili że nam muszą tak utrudniać.. :(
jak rodzice bartka tak i moi sa siebie warci..
jeden na drugiego nalatuje a ja pomiędzy tym wszystkim mam sie za przeproszeniem zesrac w majty z bezsilności?!

Musisz sie jakoś wyłaczyć od tych problemów ,bo stres jest teraz najgorszym rzecza dla Ciebie i Maleństwa !
Powiedz rodzica jasno,ze nie zyczysz sobie wtracania sie w wasze sprawy a rozmowy z tesciowa pozostawa Twojemu mezczyznie !
A im wszystkim wyraznie powiedz,ze jestes w ciazy i musisz miec spokoj a nie wieczne nerwy , bo zle sie to skonczy !

Anka ty przede wszystkim powinnas teraz miec swiety spokoj !! zacznij od tego ze idz do lekarza i dowiedz sie ze z szyjka jest wszystko OK !! a potem zabierzcie sie za szukanie akiegos taniego mieszkania !! i odetnijcie sie zarowno od jednych jak i drugich !!! bo albo sie wykonczycie albo sie ostatecznie rozejdziecie !! tak zle i tak niedobrze !!

kolejna wiadomosc od Wojtysiowej
To raczej listopadowe jestesmy. No bo w poniedzialek jesli mala bedzie dojrzala to tną. no chyba ze skurcze wrócą i fakt przy rozwalonym spojeniu strasznie bolą.

kurde biedna ona.. jak już urodzi to czeka ją rehabilitacja.. straszne..no ale jak już dzidzia będzie to już nic się nie liczy

reklama
A ja rano byłam z Moim na zakupach, Małej kupiliśmy śliczne dekoracje na ścianę, potem umyłam 3 małe okienka i jedno duże, powiesiłam firankę i mam w planach kaloryfery pomyć:) Przyjaciółka dała Myszce ubranka, mam porobione fotki to wkleję niebawem na Cudeńka:) Ależ tego Perła będzie miała;D A najwięcej to ma skarpetek;D

Do góry