reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam! Ja wróciłam z zakupów i popsuł mi się znowu samochód-tym razem rozrusznik:wściekła/y:I jak tu nie wierzyc we fatum. Normalnie jestem załamana:-:)-(
U nas wieje jak nie wiem i pada co chwile.

Witam,

Daj namiary na fundację to będziemy 1% oddawać na twoja maleńką :tak:

Na pewno dam znac Dzieki:-):-)

Witam "z rana"
mały mi zasnął przed chwilą- znów płakał cały ranek:eek: nie da sie wyspać:sorry:
musze iść sobie po cholinex i coś na grype bo homeopatyczne mi nie pomagają na gardło a jak bylam w ciąży to cholinexu nie kupowałam:eek: chyba to nie świńska grypa?:rofl2::rofl2::rofl2:

Marta ja nie mam nic przeciwko:tak:
widzę że o trzeciego dzieciaczka walczysz?:rofl2::rofl2: ja to juz wiecej rodzić nie chce:eek::eek::sorry:
teraz chcesz córeczkę?:-p:-p:rofl2:
Na gardło kup sobie tantum verde:tak:

DZIEWCZYNY ZA MIESIĄC WIGILIA!!!!!!!!!!!!!!!!
oj będziemy nad garami stały pewnie pierogi choinka karp w wannie dzieci pod nogami oczekiwanie na pierwszą gwiazdkę na mikołaja.........................ech się rozmarzyłam...............
lunka ja ci nie pomoge bo się na tym nic a nic nie znam:no:

Jakos te swieta mnie nie ciesza jak zawsze bo kasy brak i juz mysle jak to bedzie:-(

Lece cos na obiad spłodzic póki mała śpi

reklama
Piciu dostanie maszynkę od Medei i jakieś słodkoci, bo je kocha, mała jeszcze nie mam pojęcia, tak czekam aż P będzie w stanie póść z nami na jakieś zakupy, ale do nstępnej niedzieli robi po 12, tak przynajmniej. A dla mnie? Jakoś nie mam weny.

Powystawiałam coś tam, ale te kody za chiny nie chciały mi się w obrazki na allegro zmienić. Z tego co widzialam, to chyb atrzeba wykupic jakies pakiety.

Beato, współczuję ogromnie tak czekaliście na to wojsko a teraz... Wyobrażam sobie Twoją złość i niemoc...

O Madziula, jak miło Cie poczyta. A wypadu małolatów Wam ogromnie zazdroszczę:-D

Ale ma spuścik, cos jak ja:-D:-D:-D

No nie aż tak.
Ale co do furi malucha święta racja!!!

ech, pamiętam kiedy u babci zjazdy wilgilijne były, po 30 osób razem z dziećmi, fantastycznie, niestety, babcia jużnie to zdrowie, rodzina już nie tak zzyta, porozjezdzana... no szkoda.
Ale oncerty były współne, nie musze mówić jak to nam wychodziło:-D:-D:-D:-D:-D

nu nu nu, ale fajowo, ale tylko Ty i Kuba???
Moja terrorystka była taka,że tylko to zadziałało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jedziemy tylko ja i Kuba .Kubuś dostał zaproszenie na obóz narciarsko-karate od trenerki.
Korzystam ,więc z okazji i ja też jadę.Kuba nie może bez opieki jechać.Jemu to trzeba gotować,szykować i w ogóle czas pewnie indywidualnie zorganizować.
Wszystko na miejscu się okaże jak to się uda poukładać.
Codziennie mamy 1.5 godziny basenu od 20-21.30 a dorośli basen z jaccuzi ,więc mam zamiar ten przywilej wykorzystać na maxa.;-):tak::-D:-D:-D
W wolnej chwili wkleję Wam cały program pobytu to sobie poczytacie.
AS święta jak z bajki:tak:
Dowiklus do porządków słodyczowych polecam antka zjada wszystko:rofl2:a co nie zje w kieszeni wyniesie mamusi:-D:-D:-D:-D:-D
u nas jest choinka wielkości 30-40 cm na komodzie z lampeczkami :-(my tu nie mamy miejsca na choinkę no i w tym roku przy wszędobylskim Antonim:szok:za to mamy okna ładnie ubrane lampeczkami i zawieszki robię i wieniec robie na drzwi a i w kuchni ubieram kolorowymi lampeczkami góre mebli i wyglądaja tak pięknie:tak::tak::tak::tak::tak::tak: jak sie nie ma co sie llubi to sie lubi co sie ma:rofl2:
Ja wieniec to obowiązkowo na drzwiach wejściowych do domu,na piętrze do tej pory wisiał gadający Św.Mikołaj ,ale w tym roku chyba coś innego wymyślę.
Od strojenia drzwi i okien mam Klaudię.
Ona myje i stroi futryny,drzwii barierki -to jej działka.;-)
W tamtym roku były drzwi przystrojone łańcuchami a na klamkach mini prezenty wisiały na sznureczkach,okna były ozdobione window color w Klaudii wykonaniu.
W tym roku znów jakąś nam niespodziankę szykuje.

DOwiklus antka pakuję w paczkę:-D:-D:-D
a kiedy wy stroicie dom bo my mamy zamiar na mikołajki zacząć:tak:
Na mikołajki?
Nie za wcześnie?
Ja stroję tak ze 2 tygodnie przed ,może nawet niecałe 2 tygodnie.
Lubię sprzątać i co posprzątam to przystrajam.:-D:-D:-D:-D

My też jakoś na mikołajki zaczynamy ,a co lepsze to my zawsze na początku grudnia ubieramy choinke,żeby był czas sie nią cieszyć:tak:a Wy ubieracie w Wigilie czy wcześniej???
U Kubusia na początku grudnia,Klaudia ubiera ok.10 a choinki główne,czyli te żywe max 1 dzień przed wigilią.

DOwikluś tez się nad tym x landerem zastanawiam bo fjniusi:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Madziula ja mam choinke juz ubrana na strychu w kartonie:-D:-D:-D:-Dmoi maja pole do popisu rzy zdobieniu okien:eek::eek::eek::eek::eek:
ide moje dzieci nakarmić i uspokoić bo zaraz wyjdę z siebie julka układa puzle dam jej rozwala ta ryczy ten mówi ze to nie on a co najwyżej przez przypadek ta wyje ten krzyczy a antek w tym czasie kredką ścianę rysuje no zwariuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nieźle Ci dają w kość.:-p:-p:eek::eek:

Uciekam kochane,bo czas małemu obiad podać.

Pamiętam jak młoda była w 2 klasie i chcieliśmy dzieciaki zakręcić :-D:-D:-D
U nas na święta jest zawsze 7 choinek ubieranych w tym 3 żywe duże do sufitu:szok:i jedna żywa rosnąca na dworze :szok::-D:-D. U nas w salonie,na dole w salonie i na samym dole w studiu foto są żywe ,a reszta to sztuczne .
Powiedzieliśmy im,że mikołaj już był i niech szukają na choince.
Znaleźli list potem na następnej choince kolejny list i tak biegali od drzewka do drzewka znajdując kolejne listy.Na ostatniej 6 małej choince u Kubusia w pokoju był ostatni list takiej treści.
WESOŁYCH ŚWIĄT -
Prezenty leżą na dworze pod małą choinką -
MIKOŁAJ :-D:-D:-D:-D:-D
Ależ oni byli zdziwieni.
Fantastico, pomysł rewelacyjny, ja podobną zabawę będę szykowac na zająca, chyba juz bedzie wiedziec o co loto:-D

my zawsze na początku grudnia ubieramy choinke,żeby był czas sie nią cieszyć:tak:a Wy ubieracie w Wigilie czy wcześniej???
My kupiliśmy kolosa jak na to mieszkanie ( choc teraz przy nowych meblach jest duuużo więcej przestrzeni ) i ubieram ( y ) kilka dni przed wigilia, zawsze były dwa koty, więc choinka miała żywych lokatorów, jak wiewióry normalnie, więc też i długo nie postała, hihi

ja mam choinke juz ubrana na strychu w kartonie:-D:-D:-D:-Dmoi maja pole do popisu rzy zdobieniu okien:eek::eek::eek::eek::eek:
ide moje dzieci nakarmić i uspokoić bo zaraz wyjdę z siebie julka układa puzle dam jej rozwala ta ryczy ten mówi ze to nie on a co najwyżej przez przypadek ta wyje ten krzyczy a antek w tym czasie kredką ścianę rysuje no zwariuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale jaja, gdybym miała gdzie to też bym wykorzystała ten patent:-D. A dzieciaki jak zwykle dbają o to by ciszanie zapanowała w waszym gniazdku. No bo taka głuch a cisza jest blee:-D:-D:-D

Jedziemy tylko ja i Kuba .Kubuś dostał zaproszenie na obóz narciarsko-karate od trenerki.
Korzystam ,więc z okazji i ja też jadę.Kuba nie może bez opieki jechać.Jemu to trzeba gotować,szykować i w ogóle czas pewnie indywidualnie zorganizować.
No to korzystaj i wypoczywaj, nalezy Ci się kobieto!

A ja geeralnie mam lenia, powinnam coś posprzatać, zrobić zakupy, bo P nie bedzie mial na jutro chleba do pracy, obiad odgrzewane wczoajsze resztki dla mnie.
No nic mi sie nie chce, a brat chyba wpadnie. Wczoraj mial wypadek samochodowy , stłukł głową przednią szybę, złamał rękę, a oni mu nic z ta glowa nie zrobili, zapytali tylko czy boli:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Więc go dzis spowrotem posłałam z dokladnym instruktarzem z kim i jak ma gadac:wściekła/y:. A ze szpital zabi skok, to wpadnie do mnie.

Ja juz prawie gotowa z obiadkiem
Laura poszla spac Mam nadzieje ze jak wstanie bedzie zdrowsza
Co do choinki to u nas w domu ubiera sie troche wczesniej czyli jakies dwa dni przed zeby nie zostawiac na ostatnia chwile bo zawsze wtedy jest mnostwo innych rzeczy do robienia.W zeszlym roku bylam u siostry wiec tam juz bylo wszystko gotowe.Jeszcze wczesniej u mamy to kupilismy zywa choinke i ubralismy dzien przed wigilia.
W tym roku tez spedziomy swieta w Polsce tylko nie wiemy jeszcze gdzie wiec mieszkanka nie wystroje
Dla tych ktore mysla o x landerze to polecam kumpelka miala i bardzo byla zadowolona:tak:

Lunka no coś ty ???ale brat spowodowal czy w niego pzylożyli?????
Ania ale ci dobrze z tymi świętami:tak::tak:
my mamy zaproszenie w ym roku do teściowej (przyszłej niedoszłej:-D) ale sama nie wiem pietruszka w wigilię pracuje do 15.15 ostatni bus mamy o 16 więc na wariackich papierach :sorry:pakowć bym musiała wszystkie prezenty i to jak moje dzieci wszystkie wierzą w mikołaja:sorry:no i w wigilię byśmy byli koło 19 no to wigilia na 20 dzieciaki spać ierwsz dzień świąt luzik a w drugi dzień powrót i tu też ostatni bus o 14:sorry: w domu koło 17 z tobołami :sorry:bo ja po świętach zaraz w niedzielę do pracy rano:sorry:a pietruszk wigili teżz nie dostanie wolnej bo w pierwszej kolejności ci co mają daleko rodziców a tu nie mają rodziny a na swoim dziale pietrucha ma takich 4 na 10 pracujących:sorry:więc chyba jak w tamtym roku teściową zaprosimy do nas no chyba że postanowi jechać do pietruchy siory:sorry:choć wolałabym ją u nas:-p

reklama
Malinka faktycznie troche to polaczenie liche. Wszystko w biegu ale moze sie zdecydujecie :) Ja od 4 lat jak jestem w DE to jade na swieta do Polski Nawet nie myslalam zeby tu zostawac:sorry: lubie spedzic ten czas z rodzinka
Mam nadzieje ze w tym roku tez bedziemy u mojej mamy Zreszta moj lubi spedzac czas z moja rodzinka ale troche tak glupio ze jeszcze swiat z jego mama nie spedzalismy:cool:

Do góry