reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dorota, dziewczyny maja swoje łóżeczka, ale róznie to bywa z tym spaniem :eek:

Makunga, juz niewiele zostało :tak: Moja ninia przyszła na swiat 35 tyg i 5 dni :tak: Dużo zdrówka :tak:

Mamita, dzieki :tak:

Anka, jak sie robi zupe sledziową ??

Agnes, ale sie zawzelas z tym prasowaniem :szok:

A ja cały czas u mamy sobie siedze :-p

reklama
witam:)
U nas pobudka o 8:30 oczywiscie przez telefon:wściekła/y: ale Laura spala 13,5h wiec luzik:-)
W nocy cos jej sie pomieszalo i przyszla do nas do lozka ale wzielam ja odrazu i mowie ze mama polozy do lozka Chyba zimno jej bylo bo polozyla sie ja ja przykrylam i spala dalej

Agnes u nas na sniadanie bylo musli;-)

Dorota no to czekamy na foteczki.Wieczorny spacerek dobrze Wam zrobil przed snem:tak:

As ile godzin snu potrzebujesz?

MH czesto spisz w innym pokoju niz M?
Srednio potrzebuję 4-5 godzin snu.
Dziś ostatecznie połozyłam się dobrze po 6 a wstałam 7.30 i naprawdę wyspana jestem.:-D:-D:-D:-D
Dziś z nerwów spać nie mogłam.
Miałam zaliczenie końcowe semestru z historii i WOS i po szkole mieliśmy z Nilem test predyspozycji do zaliczenia.
UWAGA!!!
Nil zdał test predyspozycji na psa dogoterapeutę.
Od dziś możemy pracować SAMODZIELNIE !!!!!!!
YUPPPPPIIIIIII:-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D

agnes jasne ze mamy miejsca :tak: zreszta mamy pod blokiem polane wiec wyjscie z klatki i pojscie na polane zeby sie wybiegal to nie bedzie dla nas problemem :-)
dla takiego psa polana pod blokiem nie wystarczy.:no::no:
Piesek cudny,nie chcę wróżyć,ale ta mieszanka to kolos pies -niestety nie na takie blokowe warunki.
On potrzebuje przestrzeni typu las,pole codziennie przynajmniej na 2 godziny biegania z gonitwą i zabawy socjalizacyjne przydało by się włączyć.:tak:
Wtedy pies będzie szczęsliwy.
Szczeniak załatwia się zawsze tuż po spaniu,po zabawie i po jedzeniu.
Warto przypilnować i albo wychodzić natychmiast,albo zastosować kuwetę w domu.
Można też kupić specjalne podkłady.
Nauka higieny i prawidłowa socjalizacja to dwa elementy,które są w tym momencie u takiego szczeniaka najważniejsze.:tak::-D:-D

Ostatnia edycja:
witam się z nów jako pierwsza :-)
jak zwykle wszystkie jeszcze w wyrkach :-D:-D:-D:-D:-D

Oliwka zrobiła mi pobudke o 6.30,wskoczyła do nas do łózka i ześmy sobie pogawędziły,poprzytulały.

Oliwka zjadła już kaszę a teraz włączyła sobie gumisie cwaniara mała:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

M jak zwykle poszdł zrobić śniadanko :-p:-p:-p:-p:-p:-p

i znów nie ma nikogo :sorry:

Oliwka własnie wcina drugie śniadanko i zaraz idziemy na spacerek bo jest już 9C i świeci słoneczko :tak::tak::tak::tak::tak:

od razu musimy wstapic do rossmanna kupić Oliwce szczoteczkę do zębów bo tak ją pogryzła ze do niczego sie już nie nadaje :no::no::no: a kupowałam jej niecały tydzień temu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja jej normalnie musze kupować raz na tydzień szczoteczkę masakra jakaś:sorry:

a ostatnio mam duzy problem z myciem jej ząbków.nie da sobie umyć bo chce sama ale widzę ze źle myje cos poszczotkuje dolne a tak wyjada pastę i chlipie wodę ze szcoteczki a górnych w ogóle nie myje więc nie mogę pozwlić aby myła sama bo źle to robi wiadomo co by było potem z zębami :tak::tak::tak::tak:

więc tłumacze jej że najpierw ja jej myję a jak skonczę to dam jej szczoteczke i ona będzie sobie w tedy myła i zawsze dotrzymuje słowa ale ona jest upartajak osioł normalnie.codziennie jej aantura 2 razy dziennie bo ona sama musi myć zeby,sa krzyki,wyrywanie szczoteczki stresuje mnie strasznie to mycie zębów:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Witam niedzielnie,na i po baletach suuuuper;-).Reszta opisu i zdjęcia wieczorem;-);-):tak:.
MARTA a ja nic nie wiem o tym malzenstwie I zaciekawilas mnie co ty masz z tym wsponego Domyslam sie ze to nic az takiego strasznego :-)
Natalka jest ze mną na wątku zamkniętym:tak: a tam opisałam zajście.Matka tego gościa to siostra męża mojej chrzestnej.
As,podziwiam Cię nie po raz pierwszy i Nila też.
Patrysiu piesek słodziutki a zdjęcia przypomniały mi jak mieszkanie na przyjście Olka szykowaliśmy.

No to teraz pozostaje wam duzo spacerowac :tak:No i zachcianki masz HHMMM MOZE TY PATRYSIA W CIAZY JESTES ????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A co do jezdzenia bez prawka Oj to bym cie i Twojego M lala :cool2:Uwazaj na to bo serio kiedys sobie zaszkodzisz takim jezdzeniem :eek:
Zdjecia ja nie widze neistety Ale to przez moj popiepszony net :wściekła/y:
AGNIESZKA I EMILY I ANKA milej zabawy:tak:

G zostal z mala w domu A ja poszlam z mama i jasiem do sklepu Musialam sie przewietrzyc Bo dzis Oliwka bez spaceru wiec i ja na spacerze nie bylam
Oli juz wykapana ale dlatego ze Kupke taka zrobila ze cala brudna Wiec ja G odrazu wykapal Ona od wczoraj robi Kupki ale ISTNA WODA musze jeszcze poobserwowac Bo ta kupa taka niefajna Normalnie woda Moze to na te zeby co jej 2 naraz wyszly?
Jasiu szykuje kolacje Mama kupila Adwokata Wiec posiedzimy rodzinnie i bardzo lubie adwokata :tak:
no a moj ma na odwrot nie moze zrobic kupy, myslalam ze to od slodyczy akle od wczoraj nie dostaje zadnych slodyczy tylko owoce, własnie dalam mu jablko moze dzis mu sie uda, juz 5 dnien jak kupy nie zrobił :no::no::no::no::no::no:

Oliwka zrobiła mi pobudke o 6.30,wskoczyła do nas do łózka i ześmy sobie pogawędziły,poprzytulały.

Oliwka zjadła już kaszę a teraz włączyła sobie gumisie cwaniara mała:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

fajnie masz z tym twoim mi to nie ma kto sniadanek robic :-:)-:)-:)sorry::sorry::sorry:

witam was porannie zaraz do kapania i na spacerek bo pogoda ładniusia, obiadku robic nie musze bo od wczoraj mam zupke, na drugie danie wstapie do rodzicow :tak::tak::tak:

Dorota, dziewczyny maja swoje łóżeczka, ale róznie to bywa z tym spaniem :eek:

Makunga, juz niewiele zostało :tak: Moja ninia przyszła na swiat 35 tyg i 5 dni :tak: Dużo zdrówka :tak:

Mamita, dzieki :tak:

Anka, jak sie robi zupe sledziową ??

Agnes, ale sie zawzelas z tym prasowaniem :szok:

A ja cały czas u mamy sobie siedze :-p
to chyba najszybsza zupka
Kroisz cebule drobno wrzucasz do garnka i zalewasz wrzatkiem zeby sie zaparzyla.Potem dolewasz kefir.Kroisz platy sledziowe z oleju w kostke i wrzucasz do tego kefiru z cebulka.Doprawiasz piepszem DO tego gotuje ziemniaki w mundurkach .Ziemniak do reki a tu chlipiemy zupke.Pycha:tak:
Srednio potrzebuję 4-5 godzin snu.
Dziś ostatecznie połozyłam się dobrze po 6 a wstałam 7.30 i naprawdę wyspana jestem.:-D:-D:-D:-D
Dziś z nerwów spać nie mogłam.
Miałam zaliczenie końcowe semestru z historii i WOS i po szkole mieliśmy z Nilem test predyspozycji do zaliczenia.
UWAGA!!!
Nil zdał test predyspozycji na psa dogoterapeutę.
Od dziś możemy pracować SAMODZIELNIE !!!!!!!
YUPPPPPIIIIIII:-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D

dla takiego psa polana pod blokiem nie wystarczy.:no::no:
Piesek cudny,nie chcę wróżyć,ale ta mieszanka to kolos pies -niestety nie na takie blokowe warunki.
On potrzebuje przestrzeni typu las,pole codziennie przynajmniej na 2 godziny biegania z gonitwą i zabawy socjalizacyjne przydało by się włączyć.:tak:
Wtedy pies będzie szczęsliwy.
Szczeniak załatwia się zawsze tuż po spaniu,po zabawie i po jedzeniu.
Warto przypilnować i albo wychodzić natychmiast,albo zastosować kuwetę w domu.
Można też kupić specjalne podkłady.
Nauka higieny i prawidłowa socjalizacja to dwa elementy,które są w tym momencie u takiego szczeniaka najważniejsze.:tak::-D:-D
Kochana po takiej ilosci snu napewno bym nie funkcjonowala Ale to kwestia przyzwyczajenia bo jak studiowalam to tez tak malo spalam:-D:-DGratuluje zdolnego pieska:-)

ja spalam:-D:-D
i znów nie ma nikogo :sorry:

Oliwka własnie wcina drugie śniadanko i zaraz idziemy na spacerek bo jest już 9C i świeci słoneczko :tak::tak::tak::tak::tak:

od razu musimy wstapic do rossmanna kupić Oliwce szczoteczkę do zębów bo tak ją pogryzła ze do niczego sie już nie nadaje :no::no::no: a kupowałam jej niecały tydzień temu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja jej normalnie musze kupować raz na tydzień szczoteczkę masakra jakaś:sorry:

a ostatnio mam duzy problem z myciem jej ząbków.nie da sobie umyć bo chce sama ale widzę ze źle myje cos poszczotkuje dolne a tak wyjada pastę i chlipie wodę ze szcoteczki a górnych w ogóle nie myje więc nie mogę pozwlić aby myła sama bo źle to robi wiadomo co by było potem z zębami :tak::tak::tak::tak:

więc tłumacze jej że najpierw ja jej myję a jak skonczę to dam jej szczoteczke i ona będzie sobie w tedy myła i zawsze dotrzymuje słowa ale ona jest upartajak osioł normalnie.codziennie jej aantura 2 razy dziennie bo ona sama musi myć zeby,sa krzyki,wyrywanie szczoteczki stresuje mnie strasznie to mycie zębów:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Kochana z myciem zebow to juz tak jest ze dzieci chca same.Zuzywanie szczoteczekj tez przerabiam bo Laura uwielbia je gryzc:-D
Kiedys w niani widzialam takie cukierki, gumy no nie wiem co to bylo ale kolorowalo zeby wiec moze kup takie cos i niech Oliwka tak dlugo szczotkuje zeby az farbki nie bedzie na zebach.A ty potem mozesz po niej poprawic:sorry:
no a moj ma na odwrot nie moze zrobic kupy, myslalam ze to od slodyczy akle od wczoraj nie dostaje zadnych slodyczy tylko owoce, własnie dalam mu jablko moze dzis mu sie uda, juz 5 dnien jak kupy nie zrobił :no::no::no::no::no::no:

fajnie masz z tym twoim mi to nie ma kto sniadanek robic :-:)-:)-:)sorry::sorry::sorry:

witam was porannie zaraz do kapania i na spacerek bo pogoda ładniusia, obiadku robic nie musze bo od wczoraj mam zupke, na drugie danie wstapie do rodzicow :tak::tak::tak:

ale masz sie fajnie z tym obiadkiem Ja musze dopiero wstawic:cool2: drugiego nie musze robic

U nas pobudka przed 10:rofl2:
Laura zjadala sniadanko z tatusiem
Tatus pojechal po autko dla znajomych a ja z Laura musze na lotnisko jechac do Koloni po pracownika:crazy:
Wcale mi sie nie chce i pokrzyzowal mi tym plany na dzisiejszy dzien:wściekła/y:
Nie ma kto jechac bo nie wiedza gdzie:wściekła/y:

Musze Laure wyszykowac dac jej zjesc i wyjechac gdzies 12:15
Jak wroce dopiero rozolek wstawie zjemy to przejde sie na miasto bo u nas jest targ swiateczny i nawet karuzela.Obiecalam Laurze ze pojdziemy.Drugiego dania dla siebie nie bede robila MOj wroci wieczorem to wciagnie rosolek:tak:

reklama
Do góry