reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Pierwszy poród sam się zaczął 3 dni po terminie, zbudziłam się rano z chęcią zrobienia kupy:-D:-D wydawało mi się, że boli mnie brzuch bo nie mogę się załatwić:-D:-D:-D Dzień wcześniej byłam w szpitalu na ktg i badaniu i powiedzieli mi , że nie mam szans urodzić przed 2 tyg, ja poszłam do pracy, siadłam i pamiętam jak dziś, że sobie pomyślałam, jak to, to ja jeszcze dwa tygodnie będę musiała chodzić do pracy, przecież spokojnie mogłabym jutro urodzić- i tak się stało:-)

Ja 2 tyg przed terminem wpadłam w lekki popłoch, bo wszystkie moje koleżanki swoje pierwsze dzieci rodziły po terminie a drugie dokładnie 2 tyg przed i co w moim przypadku to się nie sprawdziło
A mnie dopadła mega deprecha, nic mi się nie chce i na nic nie mam siły- tylko snuję się po domu:-(

No to ja sie dzisiaj tak obudzilam. Taki mialam napor na kiszke ze az mnie brzuch bolal z tym ,ze to byla kupa :-)

reklama
ale teraz juz dziecko donoszone wiec nie zaden wczesniak !!

niby tak ,ale jak wiadomo- to tylko teoretyczne założenie,ze 37tc to juz donoszone a wiadomo,że wyznaczony termin ma granice błędu ,że tak powiem 2 tygodnie w tą lub w tą, więc dziecko teoretycznie donoszone może okazac ,że ma objawy wcześniactwa :tak:
zreszta co tu dużo gadać- wiadomo nie od dziś,że najlepiej jest jak dzieciaczek urodzi się w terminie:tak:

Fajna dziewczyna i naprawde aktywna byla. Az ciekawa jestem co sie z nia stalo ,ze zniknela.
Zreszta to samo z Reve - cisza.

Tak samo nie widziałam dawno na forum dziewczyn, które są przede mną na liście mam do rozpakowania.

A mnie coś zaczyna boleć brzuch jak na okres, czyżby coś zaczęło się dziać, czy to tylko zwidy przewrażliwionej laski:-D:-D, od kilku dni tylko nadsłu****ę odgłosów nadchodzącego porodu,
każdy ruch dziecka odczuwał jako skurcz i sprawdzam czy twardy , czy miękki brzuch, oczywiście zawsze miękki:tak::tak::tak:
Teraz czuję się jak nastolatka czekająca na okres, boli jak na okres czy nie boli:-D:-D

Tak samo nie widziałam dawno na forum dziewczyn, które są przede mną na liście mam do rozpakowania.

A mnie coś zaczyna boleć brzuch jak na okres, czyżby coś zaczęło się dziać, czy to tylko zwidy przewrażliwionej laski:-D:-D, od kilku dni tylko nadsłu****ę odgłosów nadchodzącego porodu,
każdy ruch dziecka odczuwał jako skurcz i sprawdzam czy twardy , czy miękki brzuch, oczywiście zawsze miękki:tak::tak::tak:
Teraz czuję się jak nastolatka czekająca na okres, boli jak na okres czy nie boli:-D:-D

Dawaj Monia , dawaj ! Trzymam kciuki - moze sie rozkreci :)

niby tak ,ale jak wiadomo- to tylko teoretyczne założenie,ze 37tc to juz donoszone a wiadomo,że wyznaczony termin ma granice błędu ,że tak powiem 2 tygodnie w tą lub w tą, więc dziecko teoretycznie donoszone może okazac ,że ma objawy wcześniactwa :tak:
zreszta co tu dużo gadać- wiadomo nie od dziś,że najlepiej jest jak dzieciaczek urodzi się w terminie:tak:

Mi lekarz tłumaczył, jak mała była w 38 tyg obrócona główką w górę, że teraz lekarze starają się- jeśli nie ma takiej konieczności- robić cesarki jak najpóźniej, właśnie z tego powodu co eliza opisała wyżej, niestety zdarza się, że jest niby 38 tydz skończony a dziecko ma cechy wcześniaka i jest dużo słabsze. Więc jak widać nie ma niepotrzebnie co się spieszyć, jeśli oczywiście można poczekać

ja mam co 30 minut skurcze....
ale trwaja krotko okolo 20 sekund...
a czop caly czas schodzi...
wiec czas na pedicure zebym nie wyskoczyla tam z pazurami u nog jak cos:-D

Miałam tak wczoraj wieczorem, trochę brzuch pobolewał, zupełnie jak na okres. W ogóle od kilku dni mam jakby PMS - brzuch pobolewa, w krzyżu łupie od czasu do czasu no i ogólnie wszystko mnie wkurza, więc może coś jest na rzeczy :eek:
I też tak wyczekuję - czy to już??

reklama
Dziewczyny, właśnie dzwoniliśmy do szpitala,
JEDZIEMY DZISIAJ PO FRANIA :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Ale się cieszę, pozdrawiam Was

Super ciesze sie i ja z takich super wiesci :-)

juppppiiiiiiiiiiii kolejny tydzień za nami :tak::-):-D...i takie suwaczkowe opisy to ja lubię :tak:

Witam sie i ja :-)

I u mnie tez kolejny tydzien za nami :D:D:D:-):-):-)

tak dziwnie cicho ... czyzby cisza przed burza ??

OOO dobre okreslienie Pewnie nastapila cisza przed burza a w nocy sie rozkreci na calego ;-):-):-):-)

Do góry