reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Witam:-) to widzę,że już niewlele czasu Ci zostało i niektórym z Was:tak:,bo mi usg pokazywało raz na 15go lutego,to znów na 21go.Ale zdarzyło mi się urodzić córkę własnie w 36tygodniu-to było totalne zaskoczenie,wcześniej nie działo się nic,a rano poprostu wstałam siusiu i popłynęła mi rzeka wód.Na szczęście wszystko było ok.córka ważyła 2700 i 51cm dł.'(ja wtedy byłam ogólnie bardzo szczuplutka).jedynie nie mogła utrzymać temp.ciała,dlatego po prostu dostała dodatowy kocyk na oddziale.Ale najlepiej donosić do tego 38go tyg.i tego nam wszystkim życzę. Też zaglądałam wczoraj do styczniówek i do grudniówek,poczytałam sobie jak niektóre się już rozpakowały:shocked2::-D
ja tysz to czytałam... mam nadzieję że nasza Dzidzia poczeka chociaż do 14 lutego:)

reklama
Cześć Mamuśki,

znów wpadłam na chwilę.
Zaraz lecę do dentysty (ała...).
Pozamawiałam prezenty na allegro. Mam nadzieję, że dojdą.
Wczoraj byłam w pati i maksie. Kupiłam wanienkę za 14 zł:tak: i parę drobiazgów (termometr do kąpieli, myjkę, grzebyk i szczoteczkę, czyścik do butelek,grzechotkę, czapeczkę i niedrapki). I jestem bardzo zadowolona. Z tą wanienką to jechałam autobusem przez pół miasta a potem szłam z nią przez pół garbar;-) (dość długa ulica w Poznaniu) i myślałam wtedy o mojej Mamie, która takie rzeczy musiała zdobywac podstępem, bo wtedy nic nie było.

Tygryniu, a na Polnej dali Ci glukometr? Nie bardzo wiem, o co chodzi z tą cukrzycą. Nie jem słodyczy i słodkich owoców ani białego chleba. Ale nie wiem, czy to wystarczy. W internecie są tylko jakieś ogólniki, węglowodany w gramach i żadnych konkretnych potraw. No i boję się o małą.:-(

Kurczę, muszę lecieć.

Cały czas w biegu. Nie wiem, skąd mi sięte zajęcia biorą. Wstaję o 9 i kładę się o 1. A w przerwach kilka minut odpoczynku. No tak, po południu będę piekła pierniki (dla rodzinki, bo ja to sobie mogę tylko powąchać;-))

Trzymajcie się!!!

Ania.

Witajcie Kochane Lutóweczki!
Z przyjemnościa do Was dołączam :-) Ja również zostanę mamusią w lutym 2010. Termin mam na 18 lutego. Jak samopoczucie?

Witaj patrycja9009:-),widzę,że masz tak mniej więcej jak ja termin i też synek:tak::-D,wszystkiego dobrego na te ostatnie-dla większości najtrudniejsze tygodnie.

Nie wiem jak u Was,ale u mnie taka szarobura pogoda i zzzzimmno.Nic mi się nie chce robić,a porządki świąteczne nie skończone-szafa czeka,żeby z niej trochę powyrzucać rzeczy niepotrzebnych.Coś mnie na samym dole brzuch pobolewa,taki przerywany ból-nie wiem co to-może nic takiego.

Witaj patrycja9009:-),widzę,że masz tak mniej więcej jak ja termin i też synek:tak::-D,wszystkiego dobrego na te ostatnie-dla większości najtrudniejsze tygodnie.

Nie wiem jak u Was,ale u mnie taka szarobura pogoda i zzzzimmno.Nic mi się nie chce robić,a porządki świąteczne nie skończone-szafa czeka,żeby z niej trochę powyrzucać rzeczy niepotrzebnych.Coś mnie na samym dole brzuch pobolewa,taki przerywany ból-nie wiem co to-może nic takiego.

Witaj Anne!!!
Serdecznie dziekuję i także życzę wytrwałości w tych ostatnich tygodniach. U nas pogoda zimna i brzydka. A co do tego bólu brzucha na samym dole to tez miałam takie pobolewania i lekarka przepisała mi Luteinę. To mi pomogło. :tak::-)

Witajcie Kochane Lutóweczki!
Z przyjemnościa do Was dołączam :-) Ja również zostanę mamusią w lutym 2010. Termin mam na 18 lutego. Jak samopoczucie?

Witaj wśród Lutówek :-D
I spokojnego 3 trymestru :-)
Kubuś - śliczne imię dla chłopaka... ;-)

Dzień dobry Śnieżynki:-)
Dziewczyny ostatnio coś strasznie źle się czuję -> nie umiem się wyspać, nie umiem zasnąć, a jak zasnę to zaraz się budzę, strasznie boli mnie kręgosłup, brzuch też mnie boli ehhhh masakra:eek:

Nie przejmuj się, mam tak samo :-( Długo nie mogę zasnąć, w nocy przewracam się z boku na bok. W jednej pozycji nie uleżę dłużej niż 15 minut, bo to mnie ramię boli, to plecy, to bok, to łopatka, to biodro, to noga zdrętwieje ... itd. :sorry::eek:
Jak już zasnę tak lepiej, to się zaraz budzę na siku :eek: I zaczyna się od nowa...
Nie mam na to niestety recepty :-(
Moja gin z resztą powiedziała, że to typowe dolegliwości w 3 trymestrze i musimy to po prostu przeczekać.
Jak dla mnie to po prostu przygotowanie do nieprzespanych nocy jak już nasze Maleństwa będą na świecie;-):tak:

Dzień dobry Śnieżynki:-)
Dziś z teściową ustaliłyśmy już jakie ciasta pieczemy (hehe tzn. ja piekę, bo nic innego nie umiem i nie lubię robić:-p), więc od poniedziałku zaczynam działać:-D a już mi ślinka cieknie, bo pierniczki już są, a będzie jeszcze piernik przekładany dżemem, pawie oczka (ciasto połączone z sernikiem), kruche ciasto z dżemem i bakaliami i ciasto z kremem o smaku chałwy:-)

A u nas takie ciasto pomieszane z sernikiem nazywa się CIELAK :-D
Pychotka, mnie też już ślinka cieknie na samą myśl o tych pysznościach co będziesz piekła. :tak: Wyślij po kawałeczku priorytetem do Wrocławia, jak już będzie upieczone ;-):-D

A tak w ogóle to kochanego masz tego swojego Małża :-D:tak:

Kochana Mamo Sówko ja tez mam problemy ze spaniem i bólem pleców. Na ostatniej wizycie moja gin mi powiedziała zebym spróbowała dziennie przed położeniem do łóżka wypić szklankę gorącego mleka ale szczerze nie bardzo to pomogło. Ja odsypiam w dzien jak moj syn kładzie sie na popołudniowa drzemkę. No i sumie nie jest najgorzej.
Pozdrawiam gorąco:-)

A ja w dzień nie mogę odsypiać, bo wtedy mam jeszcze większe problemy z zaśnięciem w nocy :-( Więc w dzień chodzę niewyspana, a w nocy męczę się, bo mimo zmęczenia nie mogę zasnąć :-(

Mi na kręgosłup pomaga kąpiel :tak: Jak poleżę sobie tak 30-40 minut jest lepiej.

O tak, ciepła kąpiel jest super. ;-):-)
Z domowych sposobów na ból pleców mogę polecić jeszcze masaż rączkami Małża:-D Pomaga, chociaż tak naprawdę tylko na chwilkę:-(

będę w poniedzialek u mojego lek.bo ma mnie na konsultację kardiologiczną umówić,to zapytam o ten ból,chyba,że przejdzie.Może to być od pęcherza?,bo mam ciągle złe wyniki moczu i właśnie mam zrobić sobie posiew moczu,a wczoraj musiałam być w Rzeszowie,mam ok.50 km do Rzeszowa,jadąc autem nie mogłam włączyć ogrzewania,bo robiło mi się słabo od tego,więc ustawiłam sobie tak na dość chłodno,w Rzeszowie postałam w korkach i może dodatkowo przeziębiłam ten pęcherz.:-(
aninaka-co to są "niedrapki" ?:-D,wiecie co,ja może zacofana jestem,ale naprawdę nie wiem:-)

"niedrapki" - to takie cieniutkie rękawiczki bez palców, które zakłada się Maleństwu, żeby się nie podrapało za bardzo ;-):-)
:-D,no to już teraz wiem,w życiu bym na to nie wpadła,widać,że już nie na czasie jestem,trzeba sobie wszystko poprzypominać:tak:,a czułam się doświadczoną mamą:-D;-).Ale ja myślę,ze nie będę takiego czegoś dziecku zakładała,lepiej chyba przyciąc paznokietki -są już bezpieczne ,specjalne nożyczki ku temu,przecież dzidziuś często wkłada rączki sobie do buźki-to jego naturalny odruch,to lepiej żeby nie pchal sobie jakiegoś materiału z rękawiczki,bo przecież rączkami ono też poznaje świat i wszystko wokół siebie,a nawet ssanie paluszka to jego nawyk z brzusza mamy:tak:

reklama
hEJ LUTÓWECZKI
Pospałam sobie w dzień 2 godzinki....nareszcie nikt mi nie przeszkodzil...zaden telefon nie zadzwonił, zaden listonosz nie zapukał...jesoo jak mi dobrze. No ale po wstaniu znowu poczułam pachwiny...dobrze ze to tylko pachwiny bo z synkiem w pierwszej ciazy cale spojenie łonowe trzeszczało i ból ze ho ho

Mam dzis wizytę ginkową, więc pewnie na chwilkę zajrzymy do naszego urwiska który maltretuje mi narządy nozkami i głowką krocze!

Dziewczyny ja tez boje sie pordu ale jesli moglabym decydowac to chcialabym zeby byl juz luty!!!! albo przynajmniej polowa stycznia!!!!

Do góry