Witajcie Kochane Lutóweczki!
Z przyjemnościa do Was dołączam :-) Ja również zostanę mamusią w lutym 2010. Termin mam na 18 lutego. Jak samopoczucie?
Witaj wśród Lutówek

I spokojnego 3 trymestru :-)
Kubuś - śliczne imię dla chłopaka... ;-)
Dzień dobry Śnieżynki:-)
Dziewczyny ostatnio coś strasznie źle się czuję -> nie umiem się wyspać, nie umiem zasnąć, a jak zasnę to zaraz się budzę, strasznie boli mnie kręgosłup, brzuch też mnie boli ehhhh masakra
Nie przejmuj się, mam tak samo :-( Długo nie mogę zasnąć, w nocy przewracam się z boku na bok. W jednej pozycji nie uleżę dłużej niż 15 minut, bo to mnie ramię boli, to plecy, to bok, to łopatka, to biodro, to noga zdrętwieje ... itd.

Jak już zasnę tak lepiej, to się zaraz budzę na siku

I zaczyna się od nowa...
Nie mam na to niestety recepty :-(
Moja gin z resztą powiedziała, że to typowe dolegliwości w 3 trymestrze i musimy to po prostu przeczekać.
Jak dla mnie to po prostu przygotowanie do nieprzespanych nocy jak już nasze Maleństwa będą na świecie;-)
Dzień dobry Śnieżynki:-)
Dziś z teściową ustaliłyśmy już jakie ciasta pieczemy (hehe tzn. ja piekę, bo nic innego nie umiem i nie lubię robić
), więc od poniedziałku zaczynam działać
a już mi ślinka cieknie, bo pierniczki już są, a będzie jeszcze piernik przekładany dżemem, pawie oczka (ciasto połączone z sernikiem), kruche ciasto z dżemem i bakaliami i ciasto z kremem o smaku chałwy:-)
A u nas takie ciasto pomieszane z sernikiem nazywa się CIELAK

Pychotka, mnie też już ślinka cieknie na samą myśl o tych pysznościach co będziesz piekła.

Wyślij po kawałeczku priorytetem do Wrocławia, jak już będzie upieczone ;-)
A tak w ogóle to kochanego masz tego swojego Małża

Kochana Mamo Sówko ja tez mam problemy ze spaniem i bólem pleców. Na ostatniej wizycie moja gin mi powiedziała zebym spróbowała dziennie przed położeniem do łóżka wypić szklankę gorącego mleka ale szczerze nie bardzo to pomogło. Ja odsypiam w dzien jak moj syn kładzie sie na popołudniowa drzemkę. No i sumie nie jest najgorzej.
Pozdrawiam gorąco:-)
A ja w dzień nie mogę odsypiać, bo wtedy mam jeszcze większe problemy z zaśnięciem w nocy :-( Więc w dzień chodzę niewyspana, a w nocy męczę się, bo mimo zmęczenia nie mogę zasnąć :-(
Mi na kręgosłup pomaga kąpiel
Jak poleżę sobie tak 30-40 minut jest lepiej.
O tak, ciepła kąpiel jest super. ;-):-)
Z domowych sposobów na ból pleców mogę polecić jeszcze masaż rączkami Małża

Pomaga, chociaż tak naprawdę tylko na chwilkę:-(