reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Karoli ja przytyłam 9,5 kg i zostało mi 1.5 do zrzucenia. W pierwszej ciąży przytyłam 14 kg a po porodzie zostały mi 4 kg do zrzucenia. Ale jak się cycem karmi to szybko kilogramy uciekają tylko trzeba zdrowo się odżywiać :tak:

O kurcze Black ale ci zazdroszcze tych kilogramów, że już tylko 1,5 masz na +...

Patrysia miałam napisac i zapomnialam - super, że wszystko w porządku po wizycie!!!! Ale Alanek drobniutki - tucz go kochana, żeby podrósł jeszcze troszkę:tak: Ty w końcu na SN się szykujesz czy CC?

reklama
Aaaa jeszcze w nocy mi się urodziło jedno pytanie w zasadzie głównie do Agbar i Anetrix: jak u was z witaminą K po urodzeniu? Podają od razu w zastrzyku czy nie? Kaja: i co ty z tym fantem robisz?
Tutaj sobie czytałam i teraz myślę nad tym: Witamina K dla noworodka - Noworodek - artykuł

szczerze Ci powiem,że nikt mi nic nie mówił na temat podawania wit K po porodzie i też nie widziałam,żeby młody miał jakiś ślad po igle gdziekolwiek a po kilku godzinach od cc był już cały czas ze mną i nikt go nie zabierał,więc twierdzę,że nic nie dostał...Poza tym w jego dokumentacji nie ma nic na temat wit K
ciekawe co powiedzą inne dziewczyny z emigracji ;-)

Dziewczyny mnie od 9 boli tak jak na @, i zaczyna to być ból nie do zniesienia, siostra na mnie krzyczy żeby jechać do szpitala a ja nie wiem czy to już!!!

Patrysia miałam napisac i zapomnialam - super, że wszystko w porządku po wizycie!!!! Ale Alanek drobniutki - tucz go kochana, żeby podrósł jeszcze troszkę:tak: Ty w końcu na SN się szykujesz czy CC?
hehe no tak tuczyć tuczyć ale ja powiem ze duuuzo jem a nie ma co też pchać bo dzieciaczki po swojemu się tuczą :-)no ale wiesz mi to nieprzeszkadza a bardzo się ciesze że nie będzie taki duży bo jednak będe rodzić sn co wole jednak maluszka wycisnąć nieco drobniejszego:zawstydzona/y:tylko jak pisałam ze chciałabym aby przy porodzie wiecej jednak ważył co lepiej niech jeszcze troszke poczeka:tak:

Ide szykowac obiadek ;-)

ASIAX co ile minut bo to jest ważne czy regularne!!!

szczerze Ci powiem,że nikt mi nic nie mówił na temat podawania wit K po porodzie i też nie widziałam,żeby młody miał jakiś ślad po igle gdziekolwiek a po kilku godzinach od cc był już cały czas ze mną i nikt go nie zabierał,więc twierdzę,że nic nie dostał...Poza tym w jego dokumentacji nie ma nic na temat wit K
Tak myślałam, że u wikingów nie cudują i nie wymyślają i dzieci zdrowe - a u nas to niby wszystko takie niezbędne po porodzie:-D

ASIAX: moja położna mówiła, że jak się cokolwiek zacznie to mam wziąć nospę i do wanny z ciepła woda - ajk nie przejdzie to rodzimy - jak przepowiadające to minie po tym!

Dziewczyny mnie od 9 boli tak jak na @, i zaczyna to być ból nie do zniesienia, siostra na mnie krzyczy żeby jechać do szpitala a ja nie wiem czy to już!!!

Asiax,spokojnie..
zacznij sprawdzać co ile minut masz skurcze
Jak będą co 10 min zacznij się szykować a jak już co 5 to GO!!!
i czekamy na wiadomości :-)

Lepiej jedź do szpitala, nawet jeśli to jeszcze nie już to lepiej sprawdzić czy wszystko ok! Trzymam kciuki! :tak:

Minnie1 przy dzieciątku najważniejsza jest dobra organizacja. Jak już się zorganizujesz to na wszystko będziesz miała czas :tak:. Ja wykorzystuję każdą wolną chwilę kiedy małe śpią albo jak np Julka bawi się sama w łóżeczku a Ania śpi. Najpierw ogarniam siebie, później obowiązki domowe. Staram się wszystko zrobić jak najszybciej żeby została mi chwila dla siebie na zregenerowanie sił. Nauczyłam się tego przy Julce, więc może przy Ani jest mi ciut łatwiej.

Minnie, poddałam się, ale dzięki za radę, zapamiętam to sobie na przyszłość, bo faktycznie ja też mam niskie ciśnienie. No nic, myślę, że dwie tabletki w czasie doby nie wyrządzą dzieciaczkowi krzywdy.

ASIAX, weź ciepły prysznic i zobacz jak się sprawy potoczą, najważniejsze to nie spanikować ;-) Termin masz akuratni.

Patrysia, gratuluję. Udało się dotrwać, teraz to już nic złego maleństwu nie grozi w razie co ;-)

Aaaa jeszcze w nocy mi się urodziło jedno pytanie w zasadzie głównie do Agbar i Anetrix: jak u was z witaminą K po urodzeniu? Podają od razu w zastrzyku czy nie? Kaja: i co ty z tym fantem robisz?
Tutaj sobie czytałam i teraz myślę nad tym: Witamina K dla noworodka - Noworodek - artykuł

Ja już ten temat poruszałam tu kiedyś. Obecnie są w Polsce dwie szkoły - jedna aby podać w zastrzyku, druga aby po 3-4 dobie podawać w kropelkach. Zrobiłam wywiad i wstępnie w moim szpitalu raczej kropelki. Na zastrzyk nie zgodziłabym się jak się domyślasz. Zresztą tych kropelek też nie zamierzam dawać ale będę już w domu więc nikomu nic do tego.
O tej wit K naczytałam się dużo dobrego i złego - niestety dla mnie choć cień wątpliwości to już znak na nie. Moj syn pierworodny miał wylew (wit K otrzymał mam w ksiązeczce) - ta wit K jest niejasna - niby ma uszczelniać ale działa odwrotnie, zwiększa się ciśnienie. Pewnie kropelki są bezpieczniejsze ale to też stek specyfików chemicznych- na wegedzieciak jest fajny wątek o tym. Większość dzieci ma kolki po tych kroplach. W Nimeczech chyba podają agbar pisała ale oczywiście jak wszystko tam - za zgodą rodziców.

o... czyżbyś chciała zdobyć miejsce poza pudłem czyli 4 :szok:;-) trzymam kciuki ;-)

reklama
Rano podłaczyli nam gaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lalalalala...:-D :-D :-D
Baba w ciazy wszystko załatwi:-):-D
Przed chwila wróciłam i podłaczyli nam ogrzewanie:-D :-D :-D
Jak nic nie nawali to jutro przeprowadzka!!!!!!!!!!lalalalalala:-D :-D :-D
Teraz musi sie porzadnie nagrzac, zobaczymy ile to potrwa :tak:
Zaraz jeszcze raz musze pojechac na mieszkanie, bo ma przyjsc facet od neta kabel ciagnac;-)

A wiecie jakie problemy były:szok: Juz faceci ogrzewania nie umieli zrobic i sie pakowali, ja załamana, ale jednego natchneło i sie udało:tak:Bede im wdzieczna do konca zycia:-D Jak tam bede niebawem to tylko sprawdze czy sie nagrzewa:tak:Bajer!!!

Do góry