reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Dzień dobry Śnieżynki:-)

Male po ostatnim usg ulozone glowkowo, wiec porod naturalny mi sie szykuje, waza teraz: jedna 1840, druga:1940, wiec nie jest tak zle:)12 go stycznia koleje USG i wtedy bedzie ustalamy rodzaj porodu
Dzisaij polozna, wiec sprawdzimy serduszka.

Trzymam kciuki, by dziś wszystko było w porządku z serduszkami:-D

Dzień dobry Lutóweczki :)
ja już na nogach i obiad zaraz wstawiam, dziś mam wizytę i już usiedzieć spokojnie nie mogę, a nocka taka sobie, chyba podświadomie denerwuję się że mnie dziś w szpitalu zostawi,,,, no nic, pożyjemy zobaczymy

agaB trzymam kciuki za wizytę:-)

Przepraszam dziewczynki, że mnie troszkę nie było, ale w poniedziałek Mężuś pojechał na delegację i miałam kiepski dostęp do neta:baffled: czuje się dobrze tylko strasznie mnie naparza kręgosłup:confused: u nas dziś fajnie śnieg napadał, a ja na szczęście podziwiam go tylko za oknem, bo nigdzie nie muszę się ruszać:-p

Buziaczki kochane i trzymam kciuki za wszystkie wizyty:-D

reklama
hej
Mnie brzuch nie swedzi (ale nigdzie nie znalazlam wzianki o takich objawach) ale wlasnie mam troche poswyzszone cisnienie najwieksza wartosc to 148/98 i wlasnie to dretwienie rak , bol glowy. Tydzien tem bylam u lekarza na kontroli i on powiedzial jak nie ma bialka w moczu to jest ok . Ale znow gdzies wyczytalam ze wcale go nie musi byc :baffled: wiec ja juz nie wiem ! Mieszkam w IRL a tutaj opieka kobiet ciezarnych jest na pol gwizdka !! Moze poprostu juz wiecej nic nie szukam w necie bede spokojniejsza :-)

nie czytaj :)
ja czytałam przez większą część ciąży i potem wyłam, że mam łożysko III stopień w 28 tc a to oznacza że w przeciągu 2 tyg będę rodzić, że dziecko jest na pewno niedotlenione, że mam kiepskie przepływy, że szyjka miękka oznacza, że zgubię dziecko niedługo, a 3 już przeziębienie że maluch będzie miał dziury w sercu jak ser szwajcarski...
odpuściłam sobie :) ale dopiero po kategorycznym nakazie męża :) i jakoś tak się lepiej poczułam :D przepływy wyszły dobre, łożysko II a nie III stopień, dzieciątko ślicznie się rozwija, szyjka zamknięta i długa, mimo, że miękka :) także kochana, ZAKAZ WARIOWANIA :)

naprawdę prasujecie i pierzecie te nowe ubranka? ja się chyba zbuntuję i nie zrobię tego :) są ładne, nowe, czyste, wycięłam metki, żeby nie smyrały małego w szyjkę i brzuszek ale ani prać ani prasować to chyba nie będę.......... :zawstydzona/y:

naprawdę prasujecie i pierzecie te nowe ubranka? ja się chyba zbuntuję i nie zrobię tego :) są ładne, nowe, czyste, wycięłam metki, żeby nie smyrały małego w szyjkę i brzuszek ale ani prać ani prasować to chyba nie będę.......... :zawstydzona/y:
Witam wszystkie Mamusie.
Ja tez nowych nie piore a te ktore (uzywane) upralam to nie prasuje:tak::-)
Jedyne co to napewno wypiore posciele bo sa wtedy bardziej miekkie.

A jak sie czuje nasze malenstwo Aleks ???

Ostatnia edycja:
Ja nowe to tylko prasuję, a stare to piorę i prasuję. Od ostatniego porodu w mojej rodzinie minęło prawie 3 lata więc ubranka są trochę nieświerze:tak:

A ja chyba będę wszystko prać, nawet te nowe rzeczy... :tak::-D
oczywiście zgodnie z metkami, żeby mi się nie pokurczyło do ubranek dla lalek Barbie :-D:szok: bo to by było przegięcie... .

Jak tam u Was samopoczucia dziewczyny??

U mnie tak sobie jakoś... za oknem ponuro to i może dlatego...

Ja to wogóle jakoś kiepsko się czuję. Przyplątało mi się coś w uchu i cały czas mi szumi i boli mnie głowa od tego. Jest mi niedobrze, robi mi się słabo i wogóle do kitu. Dobrze że maleństwo czasami daje znać o sobie to wtedy uśmiechnę się sama do siebie i jest troszkę lepiej, no ale to już nie długo.

Ja w pierwszej ciązy wszystko prałam...wszystko mialam nowe i pralam kazda jedną rzecz....zawsze jest ryzyko ze dane ubranko moze uczulac..a poza tym wydawalo mi sie ze niektore te ubranka tyle kobiet w sklepach oglada i tyle rąk je bierze.....prasowanie dodatkowo dezynfekuje!!!!!
Pożniej po porodzie zaczelam prac w normalnym proszku ale 2 razy plukałam i jak się okazalo - synka nic nie uczulało...teraz po 3 latach poodswiezalam te ciuszki i tyle.
Mysle sobie tylko czasem ile ja bede miala prania i prasowania przy 3 mężczyznach w moim domu!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:

reklama
Ja w pierwszej ciązy wszystko prałam...wszystko mialam nowe i pralam kazda jedną rzecz....zawsze jest ryzyko ze dane ubranko moze uczulac..a poza tym wydawalo mi sie ze niektore te ubranka tyle kobiet w sklepach oglada i tyle rąk je bierze.....prasowanie dodatkowo dezynfekuje!!!!!
Pożniej po porodzie zaczelam prac w normalnym proszku ale 2 razy plukałam i jak się okazalo - synka nic nie uczulało...teraz po 3 latach poodswiezalam te ciuszki i tyle.
Mysle sobie tylko czasem ile ja bede miala prania i prasowania przy 3 mężczyznach w moim domu!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:

To ty rodzynek w domu :-D jedna kobitka ;-):-D
ja myślę właśnie też, że tyle osób dotykało w sklepie i wolę wyprać, nawet jak na metce napisane, że ręcznie to trudno się pomęczę troszkę :happy2: hehe...

Do góry