reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

A on miał na głośnomówiącym telefon, żeby kolega słyszał co o tym ubezpieczeniu powiem... :zawstydzona/y: A że tam było kolegów więcej niż ten jeden, to wszyscy to słyszeli :zawstydzona/y: I mi teraz głupio jak cholera i chyba zapadnę się pod ziemie zaraz :cool:
:-D:-D:-D oj masz kobitko przygody:-p
Dziewojki nie nadrobie Was bo nie macie litości :-p:-p

mój mały dzidziołek zrobił mi mały prezent i zrobił sie DUŻY :szok::szok::szok::szok:

wg USG ok 3500 !!!
i uwaga uwaga

OBRÓCIŁ SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​
:-):-):-):-):-):-)

a wiec od jutra zasada 4 S ( sprzątam, spaceruje, serduszkuje i sutki stymuluje i ...rodzimy hehehehe)

jak wróce do domku wieczorem to napisze Wam coś jeszcze bo z porodem to tak pół na pół jeszcze ...ciśnienie go nie pokoi i moja opuchlizna...
no to super:-)
Patrysia, nie chcę Cię martwić, ale ja bym aż tak na to serduszkowanie nie liczyła ... my intensywnie działamy całą ciążę, ostatnio jeszcze bardziej intensywnie i rezultatów brak ... ale to pewnie bardzo indywidualna sprawa, więc trzymam kciuki, żeby na Ciebie podziałało ;-)
mam nadzieje ze troszku na mnie podziała:-p

A mi normalnie często twardnieje brzusio hmm...musze sobie zobaczyć co ile minut aby wiedzieć ile razy przez godzine:tak:no ale jutro już sylwester co do tej 00.0 mogłoby już poczekac bo rodzić w sylwestra:baffled:ciekawe czy ktos tam w szpitalu byłby "normalny"i w miare dobrym humorze gdyby okazało się przyjmowac poród:cool:

reklama
hehehe Tysiolek to ty łakomczuch jesteś:D:D :p Nawet nie wiesz jak bym tak chciała, u mnie jest dziwnie przed ciążą jadłam wszystko w masakrycznych ilościach, czekolada, chipsy, lody m... A od kiedy jestem w ciąży wogóle apetytu nie mam, anemia itp.:( Wszyscy do okoła krzyczą, że dziecko zagłodze, ale co mam poradzić;(

hehehe Tysiolek to ty łakomczuch jesteś:D:D :p Nawet nie wiesz jak bym tak chciała, u mnie jest dziwnie przed ciążą jadłam wszystko w masakrycznych ilościach, czekolada, chipsy, lody m... A od kiedy jestem w ciąży wogóle apetytu nie mam, anemia itp.:( Wszyscy do okoła krzyczą, że dziecko zagłodze, ale co mam poradzić;(
ja też pochłaniam równo:-pcos zjem a po godzince mysle co by dalej zjeść czy to śniadanie obiad czy kolacja mogłabym jeść i jeść:cool2:

Na to wygląda, że ja jakaś dziwna jestem..ehh co poradzić, tylko szkoda mi małej, bo taka kruszyna jest:( Boje się, że chora albo coś będzie;( A nie robili mi na początku badań plenetarnych :wściekła/y:

hej dziewczyny, ja tez styczniówka :) przyjmujecie jeszcze nowe forumowiczki:-)?
Ja niestety leżąca od dwóch miesiecy- leżę z krążkiem, 12 stycznia wyjmują i lekarz twierdzi,ze powinnam urodzic w kilka godzin góra dwa- trzy dni po wyjęciu krążka czyli do ok.15 stycznia powinnam miec juz małego na świecie :)

e-milcia :-D:-D:-D:-D:-D no to chłopaki mają radoche :-D:-D:-D

Witajcie wielopaczki:-D
widze, że dzisiaj dzien wizyt:tak:

Ja też byłam na spotkaniu z maluszkiem:-p no i zaczęłam się już stresować:szok:
Mały ma w tej chwili 3 400 (w 33 tc ważył 2200) i jeśli urodze w terminie to przybierze jeszcze około kilograma:szok: Gdzie on się stołuje, że taki klopsik się zrobił:confused::-p I kto go niby ma urodzić, bo ja się wypisuje z tego interesu:-p:-D

Lożysko ok- nie jest stare, szyjka tylko troszke skrócona:szok: miałam nadzieje, ze przy tych moich wszystkich dolegliwościach, to mi powie, że już jej połowy nie ma i jakieś rozwarcie widać, a tu guzik, ledwo, ledwo:sorry2:

Takżę teoretycznie moge spokojnie chodzić do 23- go
ale...
moje kochane nózki.... jak mi opuchlizna nie zejdzie, to ....12-01 najpóźniej 14-01 mam się zgłosić na wywołanie porodu:szok: ja nie chce, buu...
A jeśli coś się będzie działo to mam brać torbe wcześniej i mam nie czekać do 12-go:szok:
Ale troche ginke zakręciłam,i stanęło na tym, że 12-go mam się do niej zgłosić na wizyte, porobić jeszcze badania moczu i jakiś kwas moczowy (nie mam pojęcia co to jest?) i wtedy zdecydujemy, ale na 90 % skieruje mnie na oddział:szok: Jest jeszcze te 10 % szansy:-p:-D ale ja takie obrzęki mam od połowy ciąży, więc nie licze żeby ustąpiły w ciągu 2 tyg. :dry:
Z jednej strony to mogę rodzić tego12-go, to mój grubasek nie zdąży za dużo przytyć:-p:-p:-p ale biorąc pod uwagę długość szyjki i brak rozwarcia to ja sobie nie dam wywołać porodu od praktycznie zera, brr.... ja się boje.
Od jutra biorę swojego m. w obroty, nie chce po dobroci, to będzie siłą, ja się przez niego męczyć nie będe, albo bzyka 3 razy dziennie , albo idzie rodzić za mnie:-p:-D

A, wzięłam od razu zaświadczenie do becikowego, jakbym przypadkiem miała urodzić przed wizytą :)

Ostatnia edycja:
Andzia, rzeczywiście spory ten 'maluszek' ... ale mi się nie chce wierzyć, żeby przez 3,5 tyg przybrał kilogram :no:
moja ginka w 33 tyg mówiła, że do porodu dzidzia przybędzie ok 1-1,3 kg ... jeśli rośnie tak, jak Tobie powiedzieli, to już pewnie 5 kg dobija :szok::szok::szok:
a nóżki do góry na poduchę i na pewno z wdzięczności przestaną puchnąć :-)

anna_pe, witamy :-)

Ja zmykam na dzisiaj. M zaraz wraca i jedziemy po sklepach pobuszować :-) eh ...i pomyśleć, że to mogą być ostatnie zakupy tylko we dwoje :shocked2:
Miłego wieczorku ;-)

reklama
Ja już dziś ani nie gotuję, ani nie jem, ani nie noszę nic ciepłego, ani nie rozmawiam przez telefon!!!

Zadzwonił do mnie mąż i zapytał o ubezpieczenie domu, bo kolega chce i zastanawia się gdzie warto ubezpieczyć... To mu powiedziałam co i jak i na koniec rozmowy powiedziałam, że jak jutro przyjedzie i będzie się wykręcał ze swoich małżeńskich obowiązków, to zwariuje, bo mam potrzeby jak 100 innych kobiet razem!! Że słyszał co lekarz mówi i jak mi ucieknie, to jak go dopadne, to popamięta mnie :tak: I powiedziałam jeszcze, że musi mi cycuszki powyciągać :-)

A on miał na głośnomówiącym telefon, żeby kolega słyszał co o tym ubezpieczeniu powiem... :zawstydzona/y: A że tam było kolegów więcej niż ten jeden, to wszyscy to słyszeli :zawstydzona/y: I mi teraz głupio jak cholera i chyba zapadnę się pod ziemie zaraz :cool:

E-milcia, ja nie skomentuję słownie tylko :-D:-D:-D

PasiBrzusiu nawet nie wiesz jak mnie to denerwuje:wściekła/y: Myśle czy to nie przez uczulenie. Od początku jestem uczulona na cytrusy i kilka innych produktów i zawsze po nich wysypka i tam drapie;( A co do potraw-> Macie tak, że Was coś odrzuca?? Ja nie potrafie na jajka patrzeć:(;/

Meryen, a widzisz, bo to zależy o jakie swędzenie chodzi, bo mi ja ewidentnie czuję, jak mała fika i wbija mi gdzieś rączkę w dół. ale jesli to swędzenie takie jak uczulenie, to powiedz o tym lekarzowi, bo ja się tak męczyłam, a okazało się, że to infekcja była.

Dzięki za odpowiedzi wagowe, Emi miała ostatnie ważenie właśnie w 33-34 tygodniu i strasznie ciekawa jestem, ile teraz może ważyć :-)

Ostatnia edycja:
Do góry