reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

jola - dopisuje i muszę tak trzymać bo inaczej będę schizować; też mnie panika ogarnia ale nie daje się.
chodze co 5 min do toalety i oglądam wyprane ciuszki, przewieszam, wącham, prostuje.... :rolleyes2:;-) potem mnie nagle brzuch boli i rodzę... więc normę utrzymuję :-D

reklama
Dziewczęta proszę o brawa -spakowałam torbe do szpitala:szok::szok::szok:
brawo ;-)

edit:
Właśnie spojrzałam na mój suwaczek - ten ostatni - a tam napis: dzisiaj poród. Prorocy jacyś czy co?:dry: Ciekawe, co będzie jutro na suwaczku.:-p
Może : "uwaga masz drugą szansę : dziś poród " :-D

Witajcie dziewczynki:-)
Pierwszy raz pisze na waszym watku bo bylam na grudniowkach(termin mialam na 26 grudnia)...
No,ale jak wiadac mojej dzidzi sie nie spieszy...Mam juz codzienne wizyty w szpitalu i ktg...No i zadnych skurczy...
Po malu to juz sie zaczynam denerwowac...Czuje sie jak slon,boli mnie kregoslup itd a moja Juniorka tydzien temu miala juz 4 kg(maly klops)...

Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski:-)
Witamy ;-)

Helloł :-)

Melduje że jestem i zaczynam nadrabiać Waszą produkcję :szok:
litości ...
ja właśnie nadrobiłam :-D

Napiszę Wam jeszcze tylko objawy przedporodowe:
1. Obniżenie się macicy i płodu
2. Uczucie narastającego ucisku w miednicy i na odbytnicę
3. Zmniejszenie lub brak przyrostu masy ciała
4. Zmiany nastroju i zachowania (to wszystkie mamy od 9 miesięcy :-D)
5. Zmiany wydzieliny pochwowej (staje się obfitsza i bardziej gęsta )
6. Różowe lub czerwone znaczenie
7. Wydalenie czopu śluzowego
8. Nasilanie się skurczów przepowiadających
9. Biegunka.

Objawy porodu pozornego:
1. Skurcze są nieregularne
2. Skurcze zanikają w czasie chodzenia lub przy zmianie pozycji
3. Wydzielina (jeśli jest) jest brązowa
4. Ruchy płodu nasilają się w czasie skurczów.

Objawy porodu prawdziwego:
1. Przy większej aktywności i zmianach pozycji kobiety skurcze nasilaja się.
2. Skurcze stają się stopniowo częstsze i bardziej bolesne i regularne (ale nie zawsze)
3. Skurcze moga być odczuwalne jako kolka i być połączone z biegunką. Wczesne często przypominaja bóle miesiączkowe. Ból często jest w dole brzucha, w okolicach pleców i może promieniować na udo!!
4. Plamienie jest różowe lub z czerwonymi pasemkami
5. Pękają błony płodowe (nie muszą zawsze)!

Z tych przedporodowych to mam 1,2,3,4,5,8,9
Z tego drugiego mam 4
A z trzeciego 3
Nie rodzę!! :-)

a ja chyba nie mam żadnego z tych objawów no chyba ze do skurczy przepowiadających zalicza się napinanie brzucha :zawstydzona/y: i nie wiem jak 1 punkt z objawów przedporodowych bo jakoś mi się wydaje że brzuch mam wysoko eh ta moja macica ... :baffled:

Byliśmy na spacerku dzisiaj, rewelacja! śnieżek sypał, pies wpadł w szał biegania, a ja wyglądałam jak bałwan (M się śmiał, że z kształtów też-ale miły...). jutro mam nadzieję, że taka pogoda będzie dalej, bo chciałabym jeszcze porobić parę zdjęć z brzuszkiem.
A poza tym trochę się martwię, bo mała dzisiaj dalej niemrawa, próbowaliśmy ją budzić, głaskaliśmy po brzuszku, drapaliśmy, ale nic to nie dało, czekolada i czosnek też nie podziałały. Później ruszyła się raz czy dwa i jak nie będzie ruchliwa w swoim czasie to chyba wybiorę się rano na KTG :-(

pasibrzuch nie przejmuj sie bo podobno przed porodem malenstwo sie mniej rusza niz normalnie... moze tez sie stresuje przed wielkim wyjsciem:-)

Widzę humoreczki jak najbardziej dopisują - i prawidłowo :tak:
ja leże z M w wyrku , zajadamy słodkości z chipsami na przemian i oglądamy filmy :)
uwielbiam tak się tulic do M i o niczym nie myśleć - odrazu mi lepiej :)

....jestem lekko rozczarowana ....dlaczego dzisiaj żadna nie urodziła z terminowych? co to za spadek formy ? :cool2::cool2::cool2:

Hej Kobietki :-)
Melduję się, że u nas wszystko w porządku tyle, że internet tak mi chodzi, że szkoda gadać :sorry2:
Życzę Wam stosunkowo udanej nocy :-p
A przeterminowane marsz na porodówkę ;-) Nie blokujcie kolejki ;-):-D

Kasiek gratulacje Grudniowa Mamo!! :tak::-)

Tysiolek dobrze, że chociaż jedna urodziła!! Nie będzie dzień pusty!! :tak:
Ciekawe, która jutro!!
Jak już mówiłam nie ja!! 3 mi się nie podoba :tak:;-)

Tysiolek leży z M, a ja leże z mamą, bo musi mieć mnie na oku :dry:
Mówię do niej, żeby poszła spać do siebie, a ta mówi, że mnie nie zostawi na noc samej :dry:Tłumaczę jak krowie na rowie, że nie będę sama, bo będzie za ścianą, a ta, że zostanie ze mną, no upierdliwa się zrobiła jakoś!! Nie zostawi mnie, bo mam biegunkę i brzuch mnie boli!!
Nie do pomyślenia!!
A jak leżałam w wannie, to wparowała mi do łazienki i kazała wychodzić, bo za długo siedziałam... (7 minut)

Pasibrzuch nie denerwuj się!! Agagucha ma rację!! Moje dziecię też się mniej rusza!! Już jakieś dwa tygodnie!!
Połóż się, odpocznij, daj dziecku pospać trochę!!
Nie budź, bo się wkurzy Emilka, a tego chyba nie chcesz;-)
Zawsze w razie czego możesz pojechać i sprawdzić!! Ale na pewno jest dobrze!! :tak:

e-milcia hehe przynajmniej nie masz samotnego wieczoru:-D mozecie sobie pizama party zrobic:happy2: no ta troska czasami bywa meczaca, mi juz tez chwilami nie chce sie sluchac tekstow "a po co wychodzisz, jeszcze zaczniesz rodzic", "wyjdz z tej wanny bo wywolasz porod" itp:-) ale fajnie ze sie martwia, mile to jest czasami:-)

reklama
ello laseczki
nie urodzilam jeszcze kurde
Bylismy dzis na obiedzie u tesciów - niedobry, nastepnie wrócilismy do domu i myslalam tylko o tym zeby zalec przed tivi a tu telefon od znajomych: heeej, nudzi nam sie, jestesmy w drodze bedziemy za 10 do 15 min dobrze ?? Co mialam powiedziec ? ze nie ??
ciekawe jak bedzie jak juz Stach bedzie?? nie wchodza wtedy w gre trakie niespodziewane najscia. asertywna niestety nie jestem i chyba dlatego mamy 4 zmiany poscieli dla gosci.
teraz siedze i was podczytuje i wywoluje Stacha lampka wina rozcienczonego pol na pol z woda - to mój pierwszy alkohol w ustach od maja, aleeeeeee....

Do góry