reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Znow bede sie musiala nameczyc przy obcinaniu paznokci u stop, za kazdym razem jak je obcinam mam nadziej, ze po raz ostatni przed porodem. A obcinam juz tak 5 raz, czyli od jakiegos miesiaca...
Ja też obliczam do porodu w taki sposób.:-D

Wronek, daj znać, jakby coś się działo.
E_milcia, ja Cię podziwiam.:-D

Pasibrzuch, Macy mnie też tak piekło jakby w brzuszku u góry!! Miałam wrażenie, że jestem rozciągnięta do granic możliwości!!
Było to w czwartek i piątek :tak:
Może to jakiś objaw przedporodowy?! :tak::-)

Już kolejny skurcz, a jego dalej nie ma z tą henną!! Zastanawiam się czy S. wie, że to w kosmetycznym się kupuje...:dry:

Witam ponownie.
Informacje widzę bardzo smutne, ale wierzę, że wszystko będzie w porządku z maleństwem Sylwii.
Sylwia,
całym sercem jestem z Tobą i Twoim małym syneczkiem, dużo siły Ci życzę i wiary w to, że będzie dobrze.

A co do tych badań prenatalnych. Niestety takie badania musi wykonywać specjalista, nie każdy ginekolog położnik potrafi być jednocześnie ekspertem od USG. Ja mam swojego lekarza prowadzącego, ale USG robiłam już w specjalistycznym gabinecie, u lekarza, który specjalizuje się tylko i wyłącznie w tych badaniach. Mój lekarz sam mnie skierował do tego specjalisty. Wiem niestety, że nie zawsze tak jest, że trafiamy pod opiekę świetnych ginekologów, ale niekoniecznie idzie to w parze z interpretacją odczytu obrazu USG. Moja przyjaciółka przeszła podobną historię. Lekarz prowadzący był wszystkim, tzn. od wszystkiego, i nie mówię, że tak się nie zdarza, ale sama aparatura w gabinecie nie świadczy o tym, że lekarz jest ekspertem. Ja przez to co ona przeszła, byłam bardzo na tym punkcie wyczulona.
Mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki które oczekują na swoje przyjście będą w pełni zdrowe.

smutne wiesci... Tak mi przykro i smutno z powodu Sylwii synka... Dolaczam sie calym sercem, aby wszystko bylo dobrze.

Moj termin nadszedl, a skurcze? co to sa skurcze? gdzie one sa? NIC. Nerwowo juz mi. Krzycze na M., czemu ja nie rodze?! Znow bede sie musiala nameczyc przy obcinaniu paznokci u stop, za kazdym razem jak je obcinam mam nadziej, ze po raz ostatni przed porodem. A obcinam juz tak 5 raz, czyli od jakiegos miesiaca...

Ostatnio ktoras pisala, ze nic juz na nia nie skutkuje (tak jak na mnie) i zostal juz tylko olej rycynowy. Bardzo prosze o info, jak juz zadziala :))

e_milcia- trzymaj sie, pewnie wiekszosc z Nas niby nie, ale tak, chcialaby juz byc w tym stanie co Ty :) ja zawsze wychodzilam z zalozenia "im predzej tym lepiej" a Niunia trzyma w napieciu.

Oj tak, te paznokcie to koszmar!!! Akrobatyka wyższa to w porównaniu z obcinaniem paznokci pikuś :-D

Yes, my darling.:-) Mnie też piecze u góry. Przynajmniej mnie motywuje do prostego siedzenia, bo wtedy jest lepiej. Trochę.

Uff, to mi ulżyło, dzięki :-)

Emilcia, u mnie henna leży na pralce, żeby nie zapomnieć jakby co :-D

Witam kobietki.
Kobietki wiecie może coś o przepuklinie pępkowej? Bo mnie tak strasznie boli pępek i jego okolice, że dotknąć się nie mogę...:no:

Trzymam mocno kciuki za Sylwię i jej synusia.

Witam kobietki.
Kobietki wiecie może coś o przepuklinie pępkowej? Bo mnie tak strasznie boli pępek i jego okolice, że dotknąć się nie mogę...:no:

Trzymam mocno kciuki za Sylwię i jej synusia.

Z tego co wiem, to w ciąży pępek może zrobić się bolesny i bardzo wrażliwy, ale po porodzie to nie wiem, może wciąga się na swoje miejsce i to boli?

witjacie:0

dopiero wstalam a poszlam spac o 4 rano:szok:

ja czuje sie swietnie wcinam tosty.....:-)

pumce Gratki dla Polki...i dla ciebie.....

Alee macie tempo ,nie probuje nawet nadrobic nie mam co marzyc o tym...
Dzis byłam na wizycie i jutro ide na usg:cool2::cool2: a pozatym wszystko ok serduszko ładnie bije,szyjka miękka skrócona o 30% zewnetrzne ujscie jej otwarte na 1cm... ciekaw co mi usg powie mam sprawdzic ilosc wod plodowych bo podobno one sie wchłaniaja i jesli by bylo ich za mal to trzeba wywoływac porod :szok::szok: ciekawa jestem ile niunia teraz wazy mam nadzieje ze nie za wiele:szok::szok:

reklama
Wlasnie odebralam przesylke dla meza. Przychodzi kurier i mowi, ze sam tego nie da rady wniesc, bo to wazy 50 kg i mowi, ze musze mu pomoc :nerd:

Ale ten kurier ma poczucie humoru :no::wściekła/y: 9-go miesiąca to już się chyba nie da niezauważyć:no:

No wiec juz sie Wam tłumacze z braku mego bycia tu z Wami

a my cię już na porodówce widziałyśmy:-p:-D

Dziękuję Dziewczyny!!
Trzymajcie kciuki mocno mocno, bo coraz mocniej boli :baffled:
Ale mam humorek, cały czas się śmieję (czyt. od godziny nie płakałam):-p
Poszłam się kąpać, próbuję się ogolić, ale jakoś nawet nogi mi nie wychodziły, więc zawołałam S., żeby mi pomógł!! Jak rozchyliłam nóżki, to biedny taką minę miał jakby nie wiem co miał zrobić :-D No i sama musiałam się siłować :-D:-D
I pomyśleć, że ten człowiek takie rzeczy robi w pracy jak robi, a boi się ogolić żonę :-D:-D:-D

Wyobraźcie sobie sytuacje!! Siedzę w tej wannie, golę się, S. się goli przy lusterku!! Złapał mnie skurcz i mówię: 'Kuźwa, jak to boli!! Nie masz pojęcia', a na to usłyszałam: 'Wiem, bo mnie kiedyś w łydce skurcz złapał' i patrzy na mnie poważnie!! Normalnie nie mogłam ze śmiechu!!
Jak wyszłam z wanny, to miałam już 2 skurcze i dwa prześmiałam!!
Na porodówce też się śmiać z tego będę :-D:-D:-D

Ty jeszcze tutaj??? :-p:-D:-D:-D:-D Chyba wpadniesz na porodówke, jak będziesz miała skurcze co 15 sek- urodzisz w 5 minut i powiesz do położnej, to na razie, spadam na BB:-p:-D:-D:-D

Mój też nie chce mnie ogolić:-p

A co do tych badań prenatalnych. Niestety takie badania musi wykonywać specjalista, nie każdy ginekolog położnik potrafi być jednocześnie ekspertem od USG. Ja mam swojego lekarza prowadzącego, ale USG robiłam już w specjalistycznym gabinecie, u lekarza, który specjalizuje się tylko i wyłącznie w tych badaniach. Mój lekarz sam mnie skierował do tego specjalisty. Wiem niestety, że nie zawsze tak jest, że trafiamy pod opiekę świetnych ginekologów, ale niekoniecznie idzie to w parze z interpretacją odczytu obrazu USG. Moja przyjaciółka przeszła podobną historię. Lekarz prowadzący był wszystkim, tzn. od wszystkiego, i nie mówię, że tak się nie zdarza, ale sama aparatura w gabinecie nie świadczy o tym, że lekarz jest ekspertem. Ja przez to co ona przeszła, byłam bardzo na tym punkcie wyczulona.
Mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki które oczekują na swoje przyjście będą w pełni zdrowe.

Mnie też moja ginka wysyłała na Usg do innego lekarza, a ona na swoim usg to sprawdzała tylko jak mały rośnie i bicie serduszka:tak: tylko na ostatniej wizycie oceniała łożysko i ilość wód

Ostatnia edycja:
Do góry