Co się dzieje? Ja już się gubięTo dzisiaj wszyscy rodzą czy jak?
Już nie wiem kto pojechał do szpitala a komu wody odchodzą. Chyba pełnia to już była nie??? Do wieczora nikt nie zostanie?
Morka, to po sylwestrze,zobaczyły ptaszki i takie efekty

andzia mnie za to mój M wczoraj golił i jakoś to przezyłam - to już 3 raz więc nabiera chłopak wprawe - nawet tym razem mnie nie zaciął hihihale skupienie, mina i komentarze przy goleniu - naprawdę bezcenne !! :-)

Praktyka czyni mistrza
ale może dobrze, że mój się boi, bo pewnie bym wyglądała jak zarzynany prosiak

Pasibrzuchu, a widzenia i porody rodzinne są już możliwe? Bo mojego znajomego z pracy żona rodziła pod koniec listopada i zamknęli szpital dla odwiedzających. .
Ja dziś pytałam sie u siebie w szpitalu w kasie, czy są porody rodzinne (oczywiście płatne) to powiedziała mi babka, że raczej nie
zastanawiam się, co znaczy raczej
. Pewnie jak ma się gina ze szpitala, to idzie się dogadać
Poza tym mówi, że jest nadzieja, że w najbliższym czasie odwołają zakaz odwiedzin
ja gdzieś ostatnio czytałam, że można gdzieś ginekologa zaskarżyć bo jeśli bylo się na tym zwolnieniu od jakiegos czasu to z jakiej paki na dwa tygodnie przed porodem już nie? i powinen w takim razie wypisać zaświadczenie, że jestes w 100%zdolna do pracy itd. a nie my potem latamy po przychodniach
no i dupa nic teraz nie dopiszę bo musze po m do pracy jechaćóźniej
Z tym zaświadczeniem to życze powodzenia

szkoda nerwówMnie moja pierwsza ginka po 33 dniach L-4 na początku ciąży stwierdziła, że moge wracać do pracy. Ponieważ przekroczyłam 33 dni to musiałam zrobić badania okresowe-kontrolne i lekarz medycyny pracy zarządał ode mnie zaświadczenia od gina, że gin. nie widzi przeszkód do podjęcia pracy. To ja z powrotem do gina, a on do mnie wyzwał od leni i kombinatorów i że on nie ma zamiaru nic takiego wystawiać i wogulke co ja chce i ze skoro nie wystawił mi l-4 to jest logiczne, że moge pracować. I to była moja ostatnia wizyta w tym gabinecie, zmieniłam gina i ciągne l-4. Bo z medycyny pracy lekarz mnie nie chciał bez tego zaświadczenia dopuścić do pracy.
dlatego mi tak zależało,żeby D był przy porodziemoim zdaniem taka pomoc partnera jest bezcenna. Nawet jeśli chodzi o zachowanie położnych, to myślę że obecność faceta ma na nie jakiś wpływ- jeśli się trafi na jakąś wredną, to zawsze facet do pionu taką sprowadzi
poza tym po co odbierać dla tatusia wspomnienia z takiego ważnego wydarzenia?
Jakoś do mnie nie przemawiają argumenty w stylu "Facet się bedzie Tobą brzydził, jak zobaczy te litry krwi między Twoimi nogami"albo "Wasz seks już nigdy nie bedzie udany, bo facet bedzie miał obraz porodu w głowie"..dużo osób mi w ten sposób odradzało poród rodzinny.
Ale ja się uparłam, D też chce.. i mam nadzieję,że przyda mi się tak bardzo, jak dla agigsm jej mąż ;-)
Oj, to prawda- wsparcie kogoś bliskiego dużo daje. Ja próbuje m. przekonać do porodu rodzinnego, ale chyba mi to nie wyjdzie, bo on znowu się boi , buu...
zadzwoniłam do połoznej ktora pracuje w szpitalu (kolezanki mama )
powiedziała mi ze choc nikt nie powiedział mi głosno ze to gestoza ona raczej na to stawia - bo jak jest białko w moczu to jest to juz najgorszy stan zatrucia ciązowego :-(
powiedziała ze skoro moj gin zachecil mnie zebym się dziś zglosiła to mam to zrobić bo ewidentnie cos jest nie tak
tam bede pod kontrola..
zobaczymy
czuje sie fatalnie słabo :-(
chcialam rodzić naturalnie juz się cieszyłam ze Borys się fiknął ... połozna twierdzi ze za duże ryzyko :-(
bede Was informowac smskiem
Informuj, czego się dowiedziałaś, bo u mnie ginka też podejrzewa zatrucie ciązowe. Ale dziś odebrałam wyniki z badania na kwas moczowy i jest wszystko w normie, tzn bardziej przy górnej granicy normy. Myślałam, że po odbiorze wyników przestane się stresować, bo albo na IP, albo będzie ok.
Ale jakoś nie czuje się spokojniejsza i czekam do wizyty. Chyba z tych nerwów urodze.
Ostatnia edycja:
Już nie wiem kto pojechał do szpitala a komu wody odchodzą. Chyba pełnia to już była nie??? Do wieczora nikt nie zostanie?

podbiłam i z tym pójdę rodzić no przecież mnie nie cofną