reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Jak u was postępy z podnoszeniem główki?

kurcze, mojemu to juz coraz lepiej szło az nagle zauwazył swoja piastke:dry: i teraz jak go kłade to ma gdzies podnoszenie i cwiczenia.Piastke sobie ssie i lize i nawet mu sie nie sni cs wiecej zrobic.:dry::dry:

Jak u was postępy z podnoszeniem główki?

kurcze, mojemu to juz coraz lepiej szło az nagle zauwazył swoja piastke:dry: i teraz jak go kłade to ma gdzies podnoszenie i cwiczenia.Piastke sobie ssie i lize i nawet mu sie nie sni cs wiecej zrobic.:dry::dry:
Dziwisz sie? Toz to odkrycie taka piąstka.. :shocked2::tak:
Sonia trzyma głowke jesli sama jest w pionie czyli np na rekach ale nadal asekuruje zeby sobie nie nadwyrężyła karku.
Wszystko w swoim czasie.. ;-)

U nas po zauwazeniu piastki ktora rewelacyjnie chyba smakuje bo ssie ja niesamowicie pojawilo sie ogladanie paluszkow u jednej raczki - rozwiera je i sciska z powrotem - ale to juz na pleckach lezac:tak:A podnoszenie poszlo na dalszy plan, choc jak juz ma dosyc lezenia na brzuszku to probuje prostowac raczki i podnosi glowke :-D

nasza trzyma główke sztywno już od dawna :)
opada jej tylko kiedy kest zmęczona ale już nawet w szpitalu podnosił do góry i jej nie opadała (silna babka:p )
rączę też już ssie ze smakiem .. haha wiem wtedy że jest głodna :)
a statnio jak trzy mnie za rącki kiedyl leżę z uniesionymi kolnami ona leży na mnie to zczęła się podciągać samodzelni całym ciałem do moich rąk:-)

Ja się boję o Olgę, bo odkąd skończyła 2 miesiące przekręca się sama na boki. Ostatnio zauważyłam, że próbuje przewrócić się na brzuszek. W końcu pewnie jej się to uda i nie wiem, co będzie w nocy - nie chcę, żeby spała na brzuchu bez nadzoru!

moja uwielbia ssac raczki od urodzenia...czasem mysle, ze ma ochote je olknac bo strasznie przy tym mlasaka....:-D:-D:-Dglowke tez ladnie podnosi od poczatku...

Załączniki

• DSC00448.jpg
    DSC00448.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 39
Dziwisz sie? Toz to odkrycie taka piąstka.. :shocked2::tak:
Sonia trzyma głowke jesli sama jest w pionie czyli np na rekach ale nadal asekuruje zeby sobie nie nadwyrężyła karku.
Wszystko w swoim czasie.. ;-)

U nas tez to odkrycie :-D wieczne slinienie piastki - i wcale to juz nie oznacza ze chce jesc :sorry2:

No to ja Wam coś pokażę: moja Olga jak miała 2 tygodnie :-) Dopiero na zdjęciu widać, jaki to był dla niej wysiłek :tak:

Moja niunia tez tak robila od poczatku. Teraz czasem leniu****e, ale jak trzymam ja pionowo to lepek trzyma juz dosc sztywno :tak:

moj synus tez juz coraz czesciej głowke w pioie trzyma,no i zaczęły interesowac go jegopiastki,które coraz częściej wędrujądo buzi.....

reklama
Gaja w leżeniu na brzuszku główke trzyma świetnie, wypręża się jak struna i buzię ma prostopadle do podłogi :-) i próbuje się przekrecić na plecki - ciagnie rączkę i bioderko :tak: tylko nie umie podwinąć pod siebie drugiej rączki, więc na razie raczej się nie przekręci :tak:
ale kiepsko jej na razie idzie przyciąganie głowy do brody, jak ją podciągam za rączki z leżenia na pleckach... skorzystałam z rady Agissy i udało się dzis pierwszy raz ale tak niepewnie...

Do góry