reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
blueberry kupując w melissie stanik trzeba do nich napisać jaki rozmiar polecają bo faktycznie mają inną rozmiarówkę.
Ja napisałam i mi odpisali ale się jeszcze wstrzymuje.
Ja tez pytałam i wzięłam taki jak polecali. Ale w sumie pani mi podała 2 obwody, a ja wzięłam mniejszy, a może większy byłby lepszy...

Hot milk ładne ale co z tego jesli bez fiszbin? jak stanik dobrze dobrany (nie za mała miseczka, szersze fiszbiny) to zatory nie groźne a podtrzymanie o niebo lepsze.
Ja uważam że bezfiszbinowce nawet do spania sie nie nadają.
Tez mam teraz dylematy stanikowe- sensowne rozmiarówki maja tylko brytyjskie firmy. tez ogladałam melisse ale one wszystkie koronkowe sa a ja chcę gładki bo pod bluzka sie nie odznacza.
Pewnie skonczy sie na tym, że kupię panasza gładkiego i przerobie na karmnik :-)
Blueberry77 ładny i co najważniejsze z przyjemnego materiału ale u mnie i tak sie nie sprawdzi :no: mam za blisko cyce i tylko plandże wchodza w grę bo przy balkonetkach albo nie daj boże full cup'ach foszbiny na mostku zawsze za szeroko. Zastanawiam się nam tango plunge.
Znalazłam jeszcze anita5068- wyglada sensownie tylko ta rozmiarówka :baffled:
Hm... ten mój też nie ma fiszbin :confused:. No nic, jak przyjdą to sobie obejrzę, przymierzę i zobaczymy. Ale z tego co patrzyłam, to większość karmników jest bez fiszbin, a przerabiać mi się nie chce :zawstydzona/y:.

co do bluz i bluzek i golfow to badzcie czujne i sprawdzajcie czy sie dorbze rozciagaja przy szyi - moj pierworodny ma spora glowe i zakladanie niektorych bluzek to byl koszmar... :szok:

Tesco mam daleko, chyab ze to male - osiedlowe - tam ewentualnie moglabym podskoczyc, no ale tam chyba takich promocji nie bedzie...

Chyba podjade do sklepu z rzeczami dla dzieci - ceny wyzsze troche niz na Allegro pewnie (choc czasem z Allegro z wysylka wychodzi tak samo) i kupie to czego nam jeszcze potrzeba czyli smoczki, awaryjna paczke pieluch (mam zamair zamowic wieksza ilosc Pampersow niemieckich na allegro ale to dopiero pod koniec lutego zeby M podejchal i odebral osobsicie), posciel i pewnie costam jeszcze :sorry2:.

Butelki Avent mam - kupilam ten zestaw startowy - 2 male (125ml) i 2 wieksze (260ml). Z doswiadczenia wiem ze spokojnie wystarczy, ackzolwiek jak sie np. wygotowuje butelki (na poczatku czesciej, potem wystarczy od czasu d oczasu) to jednak metnieja i przy Jasiu potem dokupilam ze 2 nowe. Ale on byl butelkowy od poczatku wiec butelki byly non stop w uzyciu.
Radze kupic minimum 2 butelki, chyba ze po karmieniu nocnym bedzie sie wam chcialo od razu zmywac :-D

ja podobnie jak w poprzedniej ciazy mam do karmienia jeden i poki co nie zameirzam kupowac wiecej. Zawsze po wyjsciu ze szpitala po kilku dniach bedzie mozna podjechac i cos kupic

ja podobnie jak w poprzedniej ciazy mam do karmienia jeden i poki co nie zamierzam kupowac wiecej. Zawsze po wyjsciu ze szpitala po kilku dniach bedzie mozna podjechac i cos kupic
Taaak ale trzeba miec gdzie podjechać hehe ja nie za bardzo mam wyjscie i musze przez internet kupowac bo we wrocławiu tylko jeden sensowny sklep z bielizna gdzie ceny niekoniecznie atrakcyjne.

młoda mamusia1- chciałabym kupic dobrze dobrany stanik za 40zł. Ba! za 80 sie nie obrażę. Niestety koło tej ceny oscyluja własciwie tylko melissy :wściekła/y: a one jak juz pisałam odpadaja ze wzgledu na koronki i hafty.

blueberry77 ja fiszbiny uwazam za konieczne bo chciałabym po karmieniu miec sensowny biust a nie odgarniać go z pępka ;)

Hihi, jeden sklep we Wrocławiu, to co ma powiedzieć mieszkanka małego miasteczka? ;-)
Ja też muszę kupować przez internet, a bardzo tego nie lubię, bo przecież biustonosz trzeba dobrze dopasować. A jak źle leży, to potem to latanie, odsyłanie...:wściekła/y:

Molly_anna jedyny plus z tego sklepu to taki że własnie mozna przymierzyć- choć wiadomo ze nie zawsze w danym rozmiarze konkretny model sie znajdzie. Ale jakos nie mam ochoty wydawać na biustonosz 190zł który przez internet kupię za 140- troszkę sie nie kalkuluje ;-)

reklama
a ja tak się zastanawiałam, jakim sposobem mi sie obwód pod cyckami powiększył, skoro na żebrach nie mam nic tłuszczu ;-)
a tu Koza pisze o żebrach, że się rozszerzają :-) zagadka wyjaśniona :-)

musze też kupić jakis stanik do karmienia i też mam dylemat... :confused:

Do góry