reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Brawo dla Asi :-D
a Gaja wczoraj zaprzyjaźniłą się z suszarką :baffled: a raczej z zestawem: zdjęta pieluszka + suszarka na najwyższym biegu :baffled: mam nadzieję, że to tak jednorazowo :cool2:

:-D dlatego ja chociazby nie wiem co postaram sie suszarki nie uruchamiac, ale kto wie :baffled: A co malej bylo?

reklama
:-D dlatego ja chociazby nie wiem co postaram sie suszarki nie uruchamiac, ale kto wie :baffled: A co malej bylo?

nie mam pojęcia... przełączyła się na tryb krzyczący i krzyczała :-( a ponieważ nie pomagało lulanie, wożenie w wózku, bujaczek, muzyczka, tańczenie, zgaszone światło, zapalone światło, smoczek, cyc, ciepła woda, dodatkowa kąpiel, przewinięcie, masowanie brzuszka, chusta lulu, chusta wiązana, tatuś, itd itd, to sięgnęłam po suszarkę i po krótkim czasie zasnęła... :cool2:
dwa ostatnie dni robiła cyrk z krzykiem, ale zdjęcie pieluszki pomagało, a wczoraj był hardcore... pewnei coś w brzuszku, no chyba, że przeżywa jakieś męki egzystencjalne :baffled:

a ponieważ nie pomagało lulanie, wożenie w wózku, bujaczek, muzyczka, tańczenie, zgaszone światło, zapalone światło, smoczek, cyc, ciepła woda, dodatkowa kąpiel, przewinięcie, masowanie brzuszka, chusta lulu, chusta wiązana, tatuś, itd itd, :baffled:

masz pomysły, cały arsenał widzę:-Da Niunia i tak wybredna:-D

UWAGA! UWAGA!
SONIA ŚPI NA BRZUSZKU! :-):-):-)
To już drugi taki "incydent" więc jest nadzieja że jej w nawyk wejdzie :tak:
Miałyśmy iść na spacer, ale po butli usnęła wiec ją odłożyłam do łóżeczka bo i tak sama jeszcze musiałam się ubrać... No i podkusiło mnie i delikatnie ją przekulałam na brzuszek :-) - troche sie powierciła, pomlaskała, na chwile zassała smoka po czym wypluła i tak spi do teraz a to juz z poł godzinki :-)
Alez jestem happy :-) heheh
i główkę wczesniej na kilka sekund z pozycji brzuszkowej podniosła kilka razy
Tak wiec zostaje nam ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć :tak:

a Ty wogole jestes inna... nie dosc ze dziecko w plecaku nosilas w czasie ciazy to jeszcze teraz Ci spi naokraglo i masz sily siedziec do 2 w nocy.... wiec zabardzo nie powinnas sie wypowiadac na niektorych tematach....... hihihi :-)

no co... :zawstydzona/y: nie moja wina że mam grzeczną córcię :-D
tyle że w dzień nie żoi wogóle... no tylko ze 2-3h :-)a tak to cały czas z ną rozmawiam, tańcze śpiewam itp td:-p aż kupiłam matę żeby mi trochę wolneg dała.. haha
Nasze postepy:
- pieknie spimy w nocy! Z kazda noca jest coraz dluzej, dzis tez budzila sie tylko raz od 21(o 3 w nocy) i spi do tej pory :szok:
- odkrylysmy raczke! I nie w sensie ze ja susa i lize, bo to juz robi od dawna, ale wczoraj lezala i jak zwykle machala raczkami na lewo i prawo i nagle oczkami wylapala swoja lewa dlon. Zamarla w bezruchu:-D i patrzy, patrzy, a raczka zaczela sie obnizac az walnela w jej nosek :-D mala az sie wystraszyla :-D
już niedugo i o tej 3 wnocy nie będzie...:tak:
Vicky prezestała się budzić o 3 w nocy w 5 tyg ale nie powiem bo raz czy ze 2 na tydfzień budzi się to ją biorę do wyrka ;-)

Kasiiula moja też bardzo się ślini:szok::szok::szok: i językiem tak miętoli, że szok, moze faktycznie już coś tam ząbki zzaczynają działać.........
umnie t samo.. + bąbelki i banieczki z ust:-D

Ostatnia edycja:
Mój łobuziak to powiem Wam szczerze główke podnosi jak tylko skończył 2 tygodnie. Teraz to potrafi przez minutę trzymać i patrzyc się różne rzeczy. Poza tym już dużo gada i potrafi pokazać nerwa. Śmiać mi się chce jak wali piąstkami w pierś gdy mu mleko nie leci :-D

reklama
Do góry