reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Witam serdecznie :-)
Ale się w nocy działo - pakowanie i odjazd :-D ..... trzymam za was kciuki kobietki!
Reszta do roboty... tydzień został stycznia... co sobie myślicie...:-p

U nas noc dzis piękna. Tymek wczoraj wisiał na cycu od 22.00 do 24.00 i jak zasnął to obudził się o 4.00 pociągnął chyba z 3 minutki i spał dalej do 8.00. Serce się raduje :-D
A bylam w strachu lekko bo wczoraj zjadłam moj ulubiony kurczak w sosie mascarpone a tam pomidory, cebula... i nic :tak::tak:
Wczora też Tymek miał wykonywaną terapię czaszkowo-krzyżową - już wam o tym pisałam. Chciałam aby sprawdzic, ze to wyciąganie z cc nic mu nie naruszyło, czy napięcia, ciśnienie płynów ustrojowych jest ok i było.. lekko tylko znajoma z nim popracowała.
Może to też go"ustawiło" juz na tip top. Wiem ze ja dla was dziwnie brzmie :tak:
Ja też się załapałam... miodzio... człowiek się czuje jak odnowiony. :tak:
Dziś niedziela?
Teraz się połapałam... jak codziennie to samo się robi to można rachunę stracić.
U nas piękne słońce ale minus 17. Matko kochana... piękne to ale już dość... wiosny... trawy zielonej... tulipanów i żonkili chcęęe!!
:tak::tak::tak:
Będziemy wspominać za 10 lat jak nasze maleństwa przyszły na świat w mroźny, styczniowy czas.:tak:
____
dormark... ty tu? Matko kochana....
andzia - myślę, że w Polsce byłoby cc - zauważcie, że u nas jednak szybciej się robi w przypadku złego ułożenia dziecka.. Kleszcze, vacum oraz SN za wszelką cenę jednak u nas mniej jest praktykowany. Nie wiem czy lekarze ze strachu przed kąplikacjami czy taka moda...
Osobiście uważam to za słuszne.

Ostatnia edycja:
Witam się i ja kobietki.:happy2: Adaś zasnął dość szybko więc mam okazję Was poczytać:-) Widzę że zostało coraz mniej rozpakowujących się mam:-):-D
Ale już niedługo i wszystkie będziecie szczęśliwie tulić swoje maleństwa:)
Za oknem mroźno aż ciarki przechodzą. Na szczęście w domu cieplutko nie trzeba wychodzić. Na mieście nie byłam już miesiąc:szok: tylko szpital ostatnio.
Mały non stop wisiałby przy cycuchu, smok i butla nie wchodzą w grę:-p:baffled:
Ale spokojny jest budzi się tylko na jedzenie co 3h lub jak coś mu przeszkadza w pieluszce.
Pozdrawiam Was serdecznie:tak:;-)

U nas -13 i jak tu wyjść na spacerek?:szok:
andzia życzę skurczybyczków, ale nie wiem czym ich sprowokujesz. Ja chodziłam na spacerki 8 kilosów w ciąży z Tomem i co? Nic - nogi bolały:tak:
dormark powodzenia na spacerku, normalnie współczuję,Ty się namęczysz w tej ciąży że hej:baffled:
kaja Ty masz szczęście z tym jedzeniem, a swoją drogą rzuć przepis na kulinarnym, bo ciekawie i smakowicie ten kurczak się zapowiada;-):tak:

U nas -13 i jak tu wyjść na spacerek?:szok:
andzia życzę skurczybyczków, ale nie wiem czym ich sprowokujesz. Ja chodziłam na spacerki 8 kilosów w ciąży z Tomem i co? Nic - nogi bolały:tak:
dormark powodzenia na spacerku, normalnie współczuję,Ty się namęczysz w tej ciąży że hej:baffled:
kaja Ty masz szczęście z tym jedzeniem, a swoją drogą rzuć przepis na kulinarnym, bo ciekawie i smakowicie ten kurczak się zapowiada;-):tak:
No u nas -17 :szok::no:
Masakra>>>

Rzucę bo to niezwykle proste na niespodziewanych gości...przepis adoptowany z opakowania serka mascarpone i pokochałam choć nie naduzywam tego typu potraw.

Andzia. Nie wiem jak gin mi liczył termin... ale dziś jest 40 tydzień :-D Od jutra będę przeterminowana. A drugiego lutego muszę się zgłosić do szpitala.
Jak widać michałowi na ten mróz się w ogóle nie spieszy ;-)

kogoś ominęłam?
ale nas tu mało nierozpakowanych zostało:shocked2:

Skurczybyków u mnie jak nie widać, to nie widać..... czasami tylko takie jak na @, ale te się odzywają od miesiąca i dalej nic... czekam na coś konkretnego:-p:tak:

Ja jeszcze też w dwupaczku, choć codziennie zastanawiam się, czy to może będzie już?
Rano czuję się dobrze, ale wieczorami kiepsko, skurcze się pojawiają i podbrzusze pobolewa jak na @. W piątek byłam na wizycie i gin powiedział, że nie zapowiada się na poród, ale to nie pierwsza ciąża, więc szybko sytuacja może się zmienić.
Jutro mam KTG, zobaczymy.
W każdym razie miejsce w szpitalu juz na mnie czeka:-)

Dzień dobry.
Chciałam oznajmić, że jesteśmy już z Igorkiem w domku :-D
Igorek urodził się 20.01. o godz. 00:50. Waga: 4300g; wzrost: 60cm - 9 pkt.
Jak będę miała więcej czasu, to podzielę się z Wami naszą historią. Pozdrawiam wszystkie mamusie rozpakowane i te oczekujące.

reklama
Andzia. Nie wiem jak gin mi liczył termin... ale dziś jest 40 tydzień :-D Od jutra będę przeterminowana. A drugiego lutego muszę się zgłosić do szpitala.
Jak widać michałowi na ten mróz się w ogóle nie spieszy ;-)

Faktycznie, no to witaj w klubie... +40:-p;-):-D nie wiem czemu, ale coś cię kojarzyłam z 30 stycznia, chyba mi się pokręciło:-p
chyba te nasze dzidziolki lubią ciepło:-D:-D:-D

dażka witaj z powrotem :)))

Ostatnia edycja:
Do góry