Mea pisałam na watku o wadze- najlepiej zapytaj pediatre o tenprzyrost bo różne są czynniki, ze dziecko słabo przybiera.kurde jak tak czytam ile wasze dzieci przybieraja to jestem z lekka zaniepokojona !! my jeszcze nie dobilismy do 4 kg !!! a miesiac skonczony ... jutro ja zwaze bo sie martwie
no i musze sie pochwalic ze kupilam sobie aparat !!! mrzenie ostatnich kilku lat !!
No i gratuluję zakupu!!!
Popieram, czopki są super!!!Czopki sa naprawde lepsze niz syrop wiec napewno jak cos to nie pozalujeszja nawet teraz jak corka ma temperature to wole dac jej czopek bo syropu nie bardzo chce;-)
U mnie to samo:-( Przez to że raz dziennie dokarmiam Piotrusia mlekiem mod musiałam odstawić wit K.No ja tez kupiłam witaminę K ale zdążyłam dać 4 razy i opakowanie leży... 40 zeta dałąm a ty?
Hej laski jestem już po bilansie zerowym Aleksa i strasznie to przeżyłam...
Mały po zważeniu już i wiem, że przytył bardzo ładnie bo waży już 4830g:-) cm nie wiem ile...:-( gdy przyszła pani doktor okazało się, że jest troszkę żółty i wtedy troszkę się przestraszyłammiałam natychmiast jechać do szpitala na pobranie krwi do poziomu bilirubiny i tam kolejny szok dla mnie wbijanie igły w główkę
prawie się popłakałam jak to zobaczyłam. W międzyczasie okazało się, że zapomniałąm książeczki zdrowia Aleksa z przychodni
taka zakręcona byłam. Gdy mama odebrała wyniki z laboratorium następny strach-wynik 6,66 a norma do 1
i szybki tel do przychodni. Mały dostał czopki i mam nadzieję, że mu spadnie ta cholerna bilirubina
A i postanowiłam zmienić mleko małemu-przechodzimy na NAN bo mały coś mi dużo ulewał ostatnio i jakby mało się najadał Bebiko-bo czy to normalne, żeby taki maluch potrafił zjeść 120 co 2-3 godziny i nieraz nawet 150??????? Ehhhhh![]()
Oj Paulus nieźle Cie nastraszylli.... Mój Piotrus tak jak u Karnitynki miał ponad 21 bilurbiny, leżał pod lampami, dostawał kroplówki z glukozy, wypuścili nas ze szpitala jak miał bilurbine 11. Dziwię się, bo Pani doktor powiedziała mi ze u tych starszych niemowlaków (Piotrus miał ta żółtaczkę jak miał 2,5 tyg) tak wysoka bilurbina nie jest groźna, więc zdziwiona jestem, ze tak postraszyli przy wyniku 6,6. Powiedziała mi tez ze może spadać przez bardzo długi czas.Kurcze nie przejmuj sie na pewno spadnie bilirubina moj mial 20!!!!! NO ale to byl hardcore bardzo wysoko i mielismy lampy az 5 dni przez to sie przeziebil bo go to oslabilo bidulka wypuscili nas ze szpitala jak mial 13.5 a pozniej jak bylismy juz w drugim szpitalu to mial 9 i mowili ze to dobrze pozniej sie odrzulcal i chyba jeszcze mu spadla ale mowili mi ze jest dobrze. Moze to jakies inne oznaczenia albo uznali ze moze mojemu spadnie jak taki mial wysoki na poczatku wiem ze kupilam glukoze w aptece i go nia przepajalam bo wtedy wysikiwal bilirubine.
Moj maly ma tydzien niecaly mnie a zjadal na posilek 60 dzis jak go przetrzymuje 2-2.5 godziny to zjada tak od 75 do 100 bebilonu wiec twoj szkrab bardzo duzo wcina![]()
No i jak Piotrusiowi pobierali krew z główki kazali mi wyjśc, powiem, że to dobre podejście, pielegniarki niech lepiej same to robia bo ja bym panikowała.