reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej,u mnie noc super:-)maly poszedl spac o 20:30,obudzil sie na karmienie jak ja szlam spac,potem bylo jedzonko o 2 w nocy i o 6 rano,po ostatnim przebudzeniu juz nie bylo za bardzo spanka ale teraz spi;-)kreci sie wlasnie wiec nie wiem czy nie bedzie sie budzil.No ale ogolnie takie nocki to moge miec;-)
kurde jak tak czytam ile wasze dzieci przybieraja to jestem z lekka zaniepokojona !! my jeszcze nie dobilismy do 4 kg !!! a miesiac skonczony ... jutro ja zwaze bo sie martwie

no i nie powiedzialyscie mi jak z tym sab simpleksem ...

no i musze sie pochwalic ze kupilam sobie aparat !!! mrzenie ostatnich kilku lat !!

Dziewczyny sab simpleks dawaja po 15 kropelek jesli sie nie mysle,mysle ze 3-4 razy na dobe wystarczy:tak:

Aaa i szczepienia - mały ma już 7 tyg a ja jeszcze nie byłam. A Wy kiedy idziecie/ byłyście?

Mi polozna mowila ze jesli bede szczepic zwyklymi szepionkami to mam przyjsc po 6 tyg,a jesli skojarzonymi to po 8:tak:

reklama
Na 1 szczepieniu?
właśnie patrzałam na te siatki centylowe i waga Alusia i jego wzrost mają się nijak do siebie:baffled: wagowo wychodzi 50 centyl a wzrostem wybiega poza normę:baffled:
nie czaję ich za bardzo...

Ciesz się, że za słodyczami nie przepada:-D moje będzie je kochać, bo rodzinka (i moja i T) to dwie wielkie slodkie dziurki:-D:-D na nieszczęście radzę sobie świetnie pzry wypiekach:-D:-D i tuczę:-D

Więc wagowo musi nadrobić:-D:-D:-D:-D

Tak, bylismy wczoraj na pierwszym szczepieniu, wykupiłam ta 5 + 1 i rotawirusy.

Co do slodkości to dziwię sie, ze Antos słodyczy nie lubi bo my z mężem łasuchy na słodycze jestesmy... widać, te lepsze geny po nas odziedziczył;-)

o to juz nie powinnas siedzie c na forum tylko pstrykac, pstrykac , pstrykac.

Ja tez bym chciala dobry aparat tylko wtedy trzeba sie nauczyc nim robic zdjecia. Automatem to pstryk i juz jest. Takim dobrym to sie trzeba pobawic - pewnie super zabawa ale jakos nie mam czasu na szkolenia. A szkoda .

emwu ja teoretykiem jestem narazie ... teraz zaczne praktykowac

O, koleżanko, to się zaczną zdjęcia!! Cóż to za aparat nabyłaś?

A co do wagi - przestałam się przejmować. Zauważam, że ciuszki robią się małe (nosimy już tylko 62) i pieluchy też rozmiar 2, Maciuś je i to dużo, robi kupy, więc pewnie przybiera na wadze. Ważę go raz na tydzień na wadze łazienkowej (tzn. najpierw ważę się ja, a potem ja razem z nim, w ubraniach, więc wynik jest orientacyjny). Ostatnio było 4700g, więc uwzględniając dokładność wagi i ubranka, myślę, że waży ok. 4500g, co daje przyrost ok. 600g w 20 dni. Chyba nie jest źle.

NOWY CANON EOS 500D+18-55IS+8GB+POKROWIEC (897748664) - Aukcje internetowe Allegro

a co do wagi to lekarze nie marudza wiec ja chyba tez nie powinnam ... moze wieczorem ja zwaze u nas na wadze ... a jak mrozy odpuszzcza to kurne sie do przychodni ...

NO moj skarb w nocy spal 4 godzinki pozniej 2 i pol pozniej 3 tylko te ostatnie 3 to co chwilka wstawalam bo myslalam ze on sie budzi a on stekal i kupke probowal wycisnac bo nie robil od przedwczoraj od 17 ale poki co nic nie robie bo babka kazala dac pol czopka jakby 4 dni nie robil chyba ze macie jakies delikatne metody ktore nie ingeruja zbyt mocno jak czopki czy termometry bo jak je biedny to tez steka pierdy puszcza a kupki nie daje rady wycisnac/

u nas ruszylo po herbatce koperkowej ale troche to trwalo ...

czesc wszystkim ciociom:happy2:
malutka wlasnie zasnela mi na rece wiec mam chwile
Daffi-moj maz wygonil mnie do fryzjera 2 tyg po porodzie, zebym odpoczela-pierwszy raz zostal sam i sobie wspaniale poradzil
poza tym i moja mama i tesciowa malo nie zabija sie o Lenke wiec ja nie mam problemu
co prawda wole sama opiekowac sie coreczka ale teraz kiedy zalatwiamy slub to musimy jezdzic razem z mezem i ktos sie musi Mala zajac
ostatnio nawet dostalismy propozycje-po slubie mozemy sobie gdzies wyjsc albo pojechac bo moi rodzice bardzo chetnie zajma sie Mala-zyc nie umierac:-D:-D

z tesciowa mamy uklad-ja gotuje obiady a ona w tym czasie przychodzi do mnie i zabawia Lenke-ja mam odskocznie od pilnowania i tesciowa jest zadowolona:tak:

moj maz niestety nie ma kiedy zostac sam z mala... pracuje od pn-pt od 9-18 i w soboty od 9-15 takze caly czas jestem sama w domu!!!
ale moja mama nie miala wyjscia pilnowala malej bo miala sprawe do mnie a wiedziala ze jak nie zostanie z mala to nie ma co na mnie liczyc! ona beze mnie zginie kiedys hehhe:-) ratuje jej tylek jak sie da bo nie umiem odmowic rodzinie zbyt miekka jestem ale zyskalam na tym i zrobilam w koncu wloski! toz to szok dla mnie byl bo mialam juz takie odrosty... mozna sobie wyobrazic ostatni raz robilam je przed slubem 31 lipca dzien przed slubem wiec teraz byl szok jak mi sie tak bialo na glowie zrobilo:-)

ahahhahah a teraz wam cos napisze. 4stycznia zakonczyl sie u nas w wojewodztwie plebiscyt na najsympatyczniejszego pupila. nasz szynszyl w kategorii grzyon zajal 2 miejsce:-) jestesmy dzis w naszej Gazecie Lubuskiej heheheh jest artykul i rodzinne zdj. Ja z męzem i mąż trzyma zwierzaka a ja Julkę:-) bardzo sie nasmialam i artykul jest bardzo wesoły:-)

Co do slodkości to dziwię sie, ze Antos słodyczy nie lubi bo my z mężem łasuchy na słodycze jestesmy... widać, te lepsze geny po nas odziedziczył;-)

to nadrabia:-D:-D:-D
Ja te zwykle szczepienia chcę tylko;-)
Przechodzę na dietę chyba, bo się zapuściłam:-p

moj maz niestety nie ma kiedy zostac sam z mala... pracuje od pn-pt od 9-18 i w soboty od 9-15 takze caly czas jestem sama w domu!!!
ale moja mama nie miala wyjscia pilnowala malej bo miala sprawe do mnie a wiedziala ze jak nie zostanie z mala to nie ma co na mnie liczyc! ona beze mnie zginie kiedys hehhe:-) ratuje jej tylek jak sie da bo nie umiem odmowic rodzinie zbyt miekka jestem ale zyskalam na tym i zrobilam w koncu wloski! toz to szok dla mnie byl bo mialam juz takie odrosty... mozna sobie wyobrazic ostatni raz robilam je przed slubem 31 lipca dzien przed slubem wiec teraz byl szok jak mi sie tak bialo na glowie zrobilo:-)

ahahhahah a teraz wam cos napisze. 4stycznia zakonczyl sie u nas w wojewodztwie plebiscyt na najsympatyczniejszego pupila. nasz szynszyl w kategorii grzyon zajal 2 miejsce:-) jestesmy dzis w naszej Gazecie Lubuskiej heheheh jest artykul i rodzinne zdj. Ja z męzem i mąż trzyma zwierzaka a ja Julkę:-) bardzo sie nasmialam i artykul jest bardzo wesoły:-)

No to rob fote gazecie i wklejaj:tak:

my tak samo, a pneumokoki szczepimy w 12 tyg...
dr chciala juz go szczepic ale sie nie zgodzilam...
bezgranicznie ufam swojemu wujkowi pediatrze ktory mnie uratowal, jest przedstawicelem szczepien na nasz region i doradzil zeby nie szczepic na pneumokoki przed ukonczonym 8 tyg zycia.

a moj wyszedl waga ponizej 50, a wzrostem 90 na tych siatkach...

reklama
Do góry