reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Ja napisałam wczoraj, że bym chciała niedługo, ale nie natentychmiast:-D:-D:-p.
Byłoby fajnie, jakby się udała siostrzyczka powiedzmy na poczatek 2011;-).
Później to już naprawdę za stara będę:-D. No i uważam, że jesli już rodzeństwo, to niedługi odstep czasu, żeby kilka lat nie siedzieć w pieluchach, tylko szybko odchować i do przedszkola i szkoły:sorry2:.

Kasiu,
o to Tobie chodziło?;-)

oj kochane myślałam, że będę mogła popisać z wami chwilkę a tu lipa, jest troche roboty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

piszecie o czerwonych polczkach moja Maja też ma....... mam się zacząć martwić :confused: i przesuszone :sorry2:

MNÓSTWO BUZIACZKÓW DLA XAVIERA

Malgoss- wiesz nie powinno sie podoawać herbaty normalnej takim maluszkom! Ja kupuje taką dla dzieci u tesciów Maja wypija do obiadku ok 60 do 100 ml herbatki jablko z mieta i po poludniu, jak je owoce to tez jej daje malinową i wypija tez w takich granicach, a tak pozatym mleczko pije rano przed pracą- ile ci nie powiem bo jest na cycu, pozniej przed 15, jak wracam z pracy, no i wieczorkiem i w nocy!

Moja aIergoIog mówiła,ze moze wyjśc w kazdym wieku. Najgorsze ,ze pózniej może sie tez odnowic.
to do kitu :-:)-:)-:)-:)-(

nam też ostatnio dziwna "alergia" wyskoczyła, ale nie na policzkach, a na szyi. W ułamku sekundy szyja zrobiła się czerwona, takie pręgi wyskoczyły, mały zaczął się bardzo drapać... stawiałam na mango (bo pojawiło się w deserku owocowym), ale zrobiłam wczoraj jeszcze raz próbę i nic nie wyskoczyło... no i teraz to jestem głupia bo nie wiem co to mogło być :confused2::confused2::confused2:

Malgoss, jak tam ? :-D:-D:-D:cool2::cool2::cool2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Herbatek dorosłych nie daje wcaIe(nawet mój czteroIatek ich nie pije).
co masz namyśli, jakie herbatki? takie zwykłe czarne?
Pije tez soki dIa dzieci i herbatki granuIowane takie jak Tomek. On nigdy nie Iubił zwykłych herbat.
aaa to o takie herbaty ci chodziło:sorry2:

ja tych dorosłych herbat też nie piję :no::no::cool2::cool2:
pije tkie rozpuszczalne, granulowane, jak to dzieci na nie wołają "z kamieniami" - z Ekolandu :tak::tak::-):-)

Ja daje jej soczki i herbatki,czasem wodę ale tylko te dla dzieci:tak:
a mój soczków nie chce pić wcale :-:)-( próbowałam nawet zrobić kisiel na tych soczkach (tak radziła pediatra), ale niestety nie podeszło mu:dry:
a wodę to robię - przefiltrowuje zwykłą kranówkę przez Brite, gotuje i gotowe:tak:

No musze nie mam wyjscia:tak:
Nie jest tak zle jeszcze jakby Krzysio nie budzil sie w nocy co 2h na cyca to by było super:-D
:szok::szok::szok: szacun za siłę w ciągu dnia :tak::tak:

ty już dobrze wiesz co :-p:-p:-p

confi, żyjesz??????????

Malgoss udaje że nie wie o co chodzi:-D:-D:-D.
Ciekawe jak Jola , ile ma być w Pl???
Ja mam ulubioną herbatę z Biedronki Mięta z Jabłkiem bardzo ją lubię:tak:.

Confi miłego dnia w pracy... może na katarku tylko się skończy Trzymam kciuki, aby tak było ;-)

Confi mimo wszystko życzę ci miłego dnia ,i oczywiście myślę ciepło tak w granicach 30 stopni Pa...

confi- kochana u mnie z pokarmem nie ma problum, jeszcze leci dużo, po 8 godzinach w pracy mała się naje i całą butlę odciągnę :-D Trzymaj się cieplutko kochana....... mnie wczoraj coś trzęsło ale 3 herbatki gorące z sokiem z bzu, czynią cuda ;-)

Myślami jesteśmy z Tobą:-):-):-)!!!

uuuuu-no to nieciekawie masz w tej pracy...:-( Zimnica...brrrr...
Postaw sobie litra gorącej herbaty z cytryną i popijaj tak czesto jak tylko się da... :happy2:

miłego dnia :-)!!!

:-):-):-)

Confi ,aż mi się zimno zrobiło. Kobietko jak Ty wytrzymasz tyIe godzin w takim zimnie. Nie będziesz chyba cały dzien popijać herbatke bo iIe mozna pic.

Aha, zapomniałabym, a potem bym była wściekła:

Damianku nasz spryciulku kochany. Dużo radości i zdrówka. Bądź zawsze dzielnym i mądrym chłopcem :tak:
Confi, Tobie życzę tego czego tak bardzo ostatnio pragniesz. Ty wiesz!

wiem :tak:;-) i dziękuję :*

Confi...oj biedna Ty jesteś:sorry2: Dlaczego macie tak zimno w pracy:confused::confused::confused:
Myślimy cieplutko:tak:

confi, trzymaj się cieplutko mua :**, a po powrocie do domku zaserwuj sobie grzane piwko ;-)

oj dziewczynki co ja bym, bez was i bez waszych pozytywnych fluidów zrobiła?
Upiekło mi się ...katar minął ,ale wypiłam wczoraj hektolitry wody z cytryną ;-)
Rozy mam w pracy tak zimno ponieważ nasza kwiaciarnie mieści się na holu w centrum handlowym zaraz przy wyjściu z parkingu podziemnego i stamtąd tak wieje strasznie ... kwiatkom jest super ale my marzniemy. Na szczęście jak byłam w ciązy to szzef kupił mi "farelkę" i jakoś dałam radę :tak:

??? Ty jesteś niby tą wredotą numer 3??? Bo pierwszą wiadomo kto jest, a drugą?
No jak to kto? :-D:-D:-D

Confi, Moniq i Monika :-D
ooo dobra kolejnośc...:-D

ale patrzcie jak wiedziała o kogo chodzi:-D:-D:-D a może ja o Confi właśnie myślałam... a tak właściwie to dlaczego Confi jest niby wredotą??? tego to nie rozumię:no:... mogłabym tu pewnym przysłowiem rzucić, ale Tsarina mi się przyczepi:-D:-D:-D
Marzenko bo ja zawsze z czymś wyskoczę a ponadto jakoś nie boję się brutalnie wypowiadać na tematy które mnie wkurzają.Może bardziej niż wredota pasowałoby ... hmmm na przykład "szczera do bólu"? ;-)
ale z wredota się juz pogodziłam i bynajmniej nikt mi nie podskakuje :-D:-D:-D

O!
To się Confi ucieszy :-)

Tak się Marzeniu przyjęło i już ... (chodzi o jej cięty język, bezpośrednie i prostolinijne wypowiedzi, która to zainteresowana sama sobie zresztą przypisuje - żeby nie było, że to moje zdanie :-p) Nie pamiętasz tych kilku afer kiedy to z Confi przeganiałyśmy się która jest większą wredotą :sorry2: Musiałam oddać jej berło ... chociaż, może u nas na forum mogą być dwie "królowe" :-D

amen :tak:

A ja mam jeszcze do was pytanie - ile dajecie pić w ciągu dnia? ( łącznie z mlekiem) i czy oprócz herbatek granulowanych i wody można dawać już herbatki owocowe "dorosłe" ( np. malina?):confused:
Gosiu ja daję duzo ponieważ Damian jest w ciągłym ruchu...jednak z racji tego ,że wypija na prawdę spore ilości to daję mu samą wode albo tylko leciutko zaprawiona herbatką granulowaną.Na oko z 450 - 500 ml w ciągu dnia wypija, poza tym mniej więcej tyle samo mleka...

A ja tak w skrócie napiszę ,że jakis czas temu Damian dostał brzydkiej wysypki na plecach...takie spore suche place które czerwieniły sie w kontakcie z woda lub kremem.Wysypka się rozprzestrzeniała więc poszłam z nim do naszej dermatolog a ona orzekła ze on ma po prostu wrażliwą skórę...zapisała maśc chłodzącą oraz przepisała Batrafen, gdy poszłam wykupić receptę to farmaceutka powiedziała ze tym absolutnie nie wolno smarowac dzieci :baffled::confused: no to zgłupiałam, nie wykupiłam. Smarowałam tylko maścią chłodzącą no i dziś raniutko jechaliśmy do prywatnego Centrum Dermatologii w Sopocie skonsultować to z innym lekarzem...na całe szczęście choć i może troszkę wyszliśmy na panikarzy to druga lekarka potwierdziła diagnozę i zarzuciła naszej farmaceutce lekką nadgorliwośc i zbyt dosłowne interpretowanie ulotek :baffled:
wyjaśniłam jej ze jesteśmy laikami w tej materii i niech się nie dziwi naszej reakcji bo każdy na naszym miejscu postapiłby dokładnie tak samo. Koniec końców Damiś ma wrazliwą sucha skórę i jest regularnie smarowany i natłuszczany no i widać poprawę z czego bardzo sie ciesze i chciałam tym z Wami drogie ciotki podzielić :-)

Dziś mam wolne jednak spędzam czas z rodzinką bo M też jest dziś w domu, po południu jedziemy do kina na AVATAR w 3D ( jak dobrze mieć tesciową na miejscu :tak:) oglądała któraś? Bo ja jestem bardzo ciekawa tego filmu .

Aha i na koniec...juz prawie jestem zdecydowana na Netbooka...Asus Eee Pc i neta w Play...jak załatwię formalności to dam znac. Dziękuję Wam za podpowiedzi ...Moniq Tobie w szczególności :tak:
rierg3.gif

Jeszcze chwilke poczytam i uciekam , bo jedziemy na spacer na Długa...ładna pogoda dziś. Jedynie ;-) -7

a moja Maja strasznie ciagnie i drapie sie po jednym uchu, widac , że coś ją męczy- myślicie ze to może być jakieś początek zapalenia ucha??? Bo żadnych innych onjawowó nnie widzę

Ankzoc Roksana tak cały czas drapie sie po uchu wręcz w nim "grzebie"

Kasia ja na mięte mówie śmierdziel, Zbyszek uwielbia ją pić

po południu jedziemy do kina na AVATAR w 3D ( jak dobrze mieć tesciową na miejscu :tak:) oglądała któraś? Bo ja jestem bardzo ciekawa tego filmu .

Ja byłam i naprawdę polecam ;-)troszkę długi jednak trzyma w napięciu ale więcej nic nie zdradzę.... sama ocenisz

Słuchajcie :szok: moje dziecie śpi od 10 i wcale nie widać, że miałaby się budzić....

roxy- wiesz co ja chyba mam gdzies w ksiązeczce takiej dla maluchów jak robić, ale to w domciu, wieć napiszę jak wróce do domu ;-)

confi- ojej kochana, wspołczuję ci pracy w takim zimnie, ale przybij piatkę, u nas w pracy wymienili okna i mieli docieplać sciany, ale ze wzgledu na mrozy, okna wymienili a docieplić nie mogą, bo sa kaloryfery i muszą wodę spuścić zeby je odkrecic wiec czekaja do wiosny a szczeliny w oknach są wypełnione pianką, więc rozumiem co czujesz :-( Co do Damianka, mój mąż ma starsznie wrazliwą skórę iw wiesz co jak on to mówi "wszytsko go gryzie" swetry, koszulki nie takie totalna masakra :baffled::dry: A jesli chodzi o film była kupela- mówiła ze super, tylko przygotuj się na długie siedzenie 3 godzinki ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
zagotowujesz soczek na 100 ml jedna płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej ja robie czasem:tak:
dobrze wiedzieć na następny raz :tak:

confi, Avator oglądali nasi znajomi. podobno fajny :tak: kolega tylko narzekał że ciężko wytrzymać w tych okularkach cały film, i że po jakimś czasie człowiek tak przyzwyczaja się do tego trójwymiarowego filmu, że już nie zauważa różnicy :sorry2: no i że historia jest bardzo podobna do Pocahontas :sorry2:
co do skóry, my też musimy ją natłuszczać..taki nasz los :dry:

Do góry