reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Abeja dzięki za podpowiedź co do kleiku .Kupiłam dziś ten kukurydziany z Nestle. Ogólnie to byłam w szoku ile rodzajów kaszek jest w sprzedaży:baffled:do wyboru ,do koloru.Ja chyba jeszcze troche poczekam z tym zagęszczaniem ale wole jedną paczke mieć w szafce.:tak:

reklama
U nas Julcia w tym tygodniu bardzo "wydoroślała" :-D.
Dostałam w końcu przesyłkę z zamówioną butelką 250ml i większymi smoczkami 3+, 6+ i do kaszki. Co prawda ten do kaszki i 6+ na razie są za duże, ale ten 3+ świetnie się sprawdza nawet przy zagęszczonym kleikiem mleczku.
Od kilku dni dodajemy Mysi-Pysi trochę kleiku ryżowego (raz dziennie 2 miarki na 120 ml mleczka) i bardzo jej smakuje.
A dziś ma za soba premierę w postaci kilku łyżeczek jabłuszka z marchewką i najwyraźniej była dumna z siebie, że coś nowego zjadła :-D:-D:-D

dziewczyny wczoraj o 18 Zosia dostała butle nutramigenu z 2 łyżeczkami kaszki ryżowej jabłkowej i zjadła 150 ml!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D trzymało ją aż do 24 potem karmienie o 4 i spałą do 9:-D:-D:-D a już dziś od rana jesteśmy na pepti i na dzień dobry wypiła 100ml a nie jak wczoraj marne 60....wszystko jest już ok
aaa i kupiłam Zosi herbatkę melisa i jabłko myślę że jakoś za tydzień będę jej podawać :tak:

My mamy taką rozpiskę, jak zacząć rozszerzać dietkę małej, no i jest tam puree z pietruszki, chociaż zaproponowała nam, żeby lepiej zacząć od ziemniaczka, bo nie wszystkie dzieci tolerują pietruszkę, no ale jakoś i ją trzeba będzie wprowadzić
Nam pediatra kazała dawać marchew, ziemniak, brokuł.
Trochę się boję nie wiem dlaczego:baffled:może dlatego że wszędzie zalecają od 6 miesiąca podawać no cóż ale jak mało tyje to musimy.

dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie smoczków którymi karmicie swoje maluchy jak dajecie kaszki.Asi dodałam dziś 1 łyżeczkę na 180ml i dałam smoczek 3 z Aventa i nie mogla zjeść tego- nie było geste ale jadła strasznie pomału:-( Nie wiem czy moze dlatego ze dopiero co odstawilismy butelki Dr Browna a tam zupełnie inaczej to jedzenie sie odbywało. Czy używacie jakiś specjalnych smoczków do kaszek i kleików?

dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie smoczków którymi karmicie swoje maluchy jak dajecie kaszki.Asi dodałam dziś 1 łyżeczkę na 180ml i dałam smoczek 3 z Aventa i nie mogla zjeść tego- nie było geste ale jadła strasznie pomału:-( Nie wiem czy moze dlatego ze dopiero co odstawilismy butelki Dr Browna a tam zupełnie inaczej to jedzenie sie odbywało. Czy używacie jakiś specjalnych smoczków do kaszek i kleików?

My też mamy 3 Aventa i u nas bez większych problemów:-), może faktycznie to kwestia przyzwyczajenia.

Wiesienka, bo te z Aventu maja za malutkie dziureczki , spróbuj kupić Avent trójprzepływowy, on ma dużą dziurkę, powinno byc lepiej

a ja spokojnie czekam z wprowadzeniem nowych rzeczy jak Maja skończy 4 m-ce

elisabeth -dzięki wielkie za poradę, kupie ten trojprzeplywowy i zobaczymy, ja zaczelam dawac Asi najpierw kleik kukurydziany a kaszkę kupiłam na razie malinowa i chciałam jej dać a tu lipa bo smoczek chyba nie taki:no:

elisabeth -dzięki wielkie za poradę, kupie ten trojprzeplywowy i zobaczymy, ja zaczelam dawac Asi najpierw kleik kukurydziany a kaszkę kupiłam na razie malinowa i chciałam jej dać a tu lipa bo smoczek chyba nie taki:no:
Wiesienko ja sprawdzałam i smoczek 3m+ jest włąśnie ten trójprzepływowy i trzeba go dobrze ustawiać, czyli na początku do noska dziecka i wtedy najszybciej leci:-), potem obracasz i masz wolniej i na końcu na jedynkę i wolniutko leci.

Swoją drogą byłam w Polonezie, ale akurat w Swords nie było, ale wybierzemy się i tak do Dublina w poszukiwaniu spacerówki to zahaczamy

reklama
Asienka r - ja kupilam Asi w piatek ale taki zwykly 3 dzis poszukam tego 3+ Dzieki, wlasnie czytalam jak sie go ustawia. Masz juz sprecyzowany model spacerowki? Asia od jakis 2 tygodni jezdzi w spacerowce, rozklada sie na plasko wiec moze spokojnie spac, ale jak sie obudzi to juz chce wszystkowidziec i jest placz. To zapraszamy do nas jak bedziecie w Dublinie:tak::-)

Do góry