U nas też na początku było "na wszelki wypadek" na pepti zmienione, jednak teraz daję mu zmieszane HA z pepti. I jest wszystko w porządku. W HA to białko jest bardziej rozdrobnione niż w normalnym, a nie chcę całkowicie go pozbawiać. Po zwykłym ma bóle brzuszka, więc ewidentnie ma nietolerancję. Poza tym nutramigen i pepti mają naprawdę kiepski smak. Spróbuj może dodawać mu jedną miarkę HA tak tylko, żeby smak zmienić? Może nic mu nie będzie po tym, a może zacznie lepiej jeść.
reklama
czarodziejka87
Fanka BB :)
Dzięki Gemelo, spróbuję mu pomieszać to mleczko. Wczoraj jak dodałam mu do mleka lacidobaby waniliowe pił troszkę lepiej, więc może pomoże :-)
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Abejka ja też o tym czytałam, żeby gluten podawać:-)
Szukałam wszędzie kleiku kukurydzianego, bo słyszałam, że właśnie dobry jest, ale nie mogłam nigdzie znaleźć. Z Bobovity i Nestle jest tylko ryżowy.
Szukałam wszędzie kleiku kukurydzianego, bo słyszałam, że właśnie dobry jest, ale nie mogłam nigdzie znaleźć. Z Bobovity i Nestle jest tylko ryżowy.
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Aha, tylko, że u nas nigdzie nie było
. No a teraz wróciliśmy do Irlandii to tym bardziej nie kupię. Hmmm

Asheara
I can't get no sleep.
Ależ sie tu pozmienialo...
Mam do Was takie pytanie, bo z calego forum jestescie dla mnie najbardziej kompetentne i fachowe a przedwszystkim zaufane
Damianek wcina Bebilon Pepti...
jak i kiedy mam mu wprowadzac nowe produkty?
Ostatnio zaczelam mu dodawac kleiku ryzowego na noc, bo zaczol sie budzic po 2 razy w nocy, kiedy nigdy tego nie robil jednak.. nie pomaga.
Wczoraj dostal rowniez kaszke bananowa...
Zastanawiam sie czy aby dobrze postepuje...
Wiem, ze dzieciom ze skaza bialkowa wprowadza sie nowe produkty bardzo powoli, tj 1 na tydzien. Ale czy mozna dawac wszystko jezeli nie widac zadnych zmian na gorsze? Czy moge juz zaczac teraz?
Widze, ze wiekszosc z Was ma za soba juz kaszki, niektore deserki itp...
Czym sie kierujecie, ze zaczelyscie tak szybko? wkoncu wszystko jest "niby" od 4 mies.
Pozdrawiam...
Mam do Was takie pytanie, bo z calego forum jestescie dla mnie najbardziej kompetentne i fachowe a przedwszystkim zaufane

Damianek wcina Bebilon Pepti...
jak i kiedy mam mu wprowadzac nowe produkty?
Ostatnio zaczelam mu dodawac kleiku ryzowego na noc, bo zaczol sie budzic po 2 razy w nocy, kiedy nigdy tego nie robil jednak.. nie pomaga.
Wczoraj dostal rowniez kaszke bananowa...
Zastanawiam sie czy aby dobrze postepuje...
Wiem, ze dzieciom ze skaza bialkowa wprowadza sie nowe produkty bardzo powoli, tj 1 na tydzien. Ale czy mozna dawac wszystko jezeli nie widac zadnych zmian na gorsze? Czy moge juz zaczac teraz?
Widze, ze wiekszosc z Was ma za soba juz kaszki, niektore deserki itp...
Czym sie kierujecie, ze zaczelyscie tak szybko? wkoncu wszystko jest "niby" od 4 mies.
Pozdrawiam...
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Asheara a może on się nie budzi dlatego, że jest głodny??? Ania przestało wystarczać samo mleko, jadła coraz więcej i coraz częściej, więc zaczęłam jej zagęszczać mleczko. My dostaliśmy zielone światło na wprowadzanie nowych rzeczy w tym tygodniu, czyli gdy Ania zaczęła 17 tydzień. Podajesz odrobinkę, tak jedną dwie łyżeczki nowości (jabłuszko, marchewka, ziemniak na początek są najbezpieczniejsze) i obserwujesz, czy nic się nie dzieje
Asheara, ja kleik zaczęłam dodawać jak chłopcy nie mieli ukończonych 3 miesięcy za radą neonatologa. Potem chłopcom (jeden też na pepti) dawałam tak jeden raz na tydzień (byli w wieku Twojego Damianka mniej więcej) coś innego. Raczej intuicyjnie niż trzymając się ściśle określonych reguł czasowych, bo każde dziecko jest inne. Moi sami się rwali do innego jedzenia jak widzieli, że my jemy coś innego niż oni. Moim zdaniem możesz, jeśli chcesz dawać stopniowo np. po łyżeczce, dwie co kilka dni.
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
No nasza Ania też zaczęła się garnąć do innego jedzenia aż oczy jej się śmiały

wiesienka123
mama Asi
Asienka r - ja kupilam właśnie kleik kukurydziany nawet nie wiedząc ze jest lepszy na początek tu w Irlandii w Polonezie, nie wiem czy masz u siebie, jak cos mogę Ci kupić i wysłać

reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
W Polonezie mówisz??? Jutro będziemy w Swords i tam też jest Polonez, więc nie omieszkamy zajrzeć. Dzięki za info.